Logo

Beovoz - BG Voz

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Beovoz - BG Voz

Postod profa_chb » Uto Nov 02, 2010 12:17 pm

Beovoz je gradska železnica, spaja 3 kraka, Valjevo, Inđiju i Pančevo, ima nekoliko linija, ne znam tačno koliko, i postoje mesečne i pojedinače karte za nekoliko zona :)
nisam našao ceo red vožnje, ali ovde možete uneti od koje do koje stanice želite da idete, i daće vam broj polaska i vreme :)

najmlađa linija je otvorena početkom septembra i obeležena je kao BG:Voz, u špicu ide na 15 minuta, van špica na manje od pola sata, ide od Pančevačkog mosta do Novog Beograda (Buvljak), mislim da je idalje besplatan, ali će važiti markica ITS-a :)
Download reda vožnje za BG:Voz u PDF formatu
Poslednji put menjao profa_chb dana Uto Nov 02, 2010 12:28 pm, izmenjena samo jedanput
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Beovoz - BG Voz

Sponzor

Postod profa_chb » Uto Nov 02, 2010 12:26 pm

vozio sam se prošlog utorka od Vukovog spomenika do buvljaka, moram priznati, prijatno sam iznenađen :) vožnja je trajala 10ak minuta, radilo je grejanje u vozu, radila je muzika, voz je stigao na svaku stanicu tačno u minut, a stanice su veoma čiste i uredne (osim prokopa, beograd centar, koja je još u izgradnji, tako da je pola WOW a pola goli beton) :)

stanica Vukov spomenik
Image
Image
Image
Image
i voz koji je išao ka Pančevačkom mostu
Image
Image
Image
Image
Image

a evo i unutrašnjost voza kojim sam išao do nbg-a
Image
Image
Image
Image

i stanica Novi Beograd
Image
Image

kasnije sam se to veče vratio od nbg-a do franša, trebalo mi je nekih 7-8 minuta
:)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod CKD-KT4 » Uto Nov 02, 2010 2:03 pm

BG Voz nema veze sa ''Beovozom''. :wink:
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Momcilo (putnik) » Uto Nov 02, 2010 4:02 pm

U nedelju uveče kad sam išao do Rakovice Beovozom za Mladenovac došao mi je BG Voz. Verovatno se nešto desilo sa ovim redovnim vozom, pa je ovaj uskočio.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod MILE » Uto Nov 02, 2010 4:38 pm

To bi mogao da bude onaj što stoji kao rezerva u stanici Prokop.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod leotar » Sre Nov 03, 2010 12:05 am

Prolazi li se slobodno kroz rampe pored pokretnih stepenica u donjem delu stanice Vukov spomenik ili se ipak mora kupiti neka karta ?
leotar
Član

Pridružio se: Uto Mar 16, 2010 6:22 pm

Postod profa_chb » Sre Nov 03, 2010 10:42 am

@leotar da, samo im kažeš da ideš na bg voz i oni te propuste, mada te nekad ni ne pitaju, samo prođeš :)

@ČKD kako nema veze, sve su to železnice srbije, pa onda ogranak beovoz, ne misliš valjda da bi otvarali još jedan ogranak, pa ih usklađivali :)

BG:Voz dođe kao lokal na liniji Pančevo Vojlovica - Nova Pazova :wink:
Image
izvor: kurir.rs
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod djole » Sre Nov 03, 2010 11:25 am

Ja se vozim dosta cesto BG vozom, ubacio sam red voznje u telefon, pa kad mi odgovara samo sidjem na stanicu :). Red voznje se postuje u minut koliko sam primetio, za sad nema greske. Inace, i na vozovima na liniji Stara Pazova - Pancevo stoji isti natpis, BG voz
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod profa_chb » Sre Nov 03, 2010 12:25 pm

možda je slična fora kao u novom sadu, npr, ti možeš da se voziš prigradskim busem u okviru grdske tarife po istoj ceni kao grdski, tojest, voz ide od pančeva do mosta kao prigradski, onda od mosta do nbg-a kao gradski, pa onda od nbg-a do pazove kao prigradski, tojest sama deonica od pančevačkog mosta do nbg-a se može koristit kao bg voz :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod Marko » Sre Nov 03, 2010 4:10 pm

Postoji razlika između Beovoza i Bg voza .

BG voz je gradska železnica sa trenutno jednom linijom Pančevački most - Novi beograd , u njemu važe markice za GSP i sve druge karte ITS.
Grad Beograd je platio remont 9 kompozicija.
Prvi polazak - 05.25
Poslednji polazak - 23.00
U špicu (od 06.00 do 09.00 i od 14.00 do 17.00) svakih 15 minuta
Van špica na svakih 30 minuta .

Beovoz nije isto što i BG voz, u Beovozu ne važe karte i markice ITS a i on vozi Mladenovca , Lajkovc , Pančeva , Nove Pazove .

Fale slike još dve kompozicije važi pravilo kao i za teme o prevoznicima .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod CKD-KT4 » Sre Nov 03, 2010 4:41 pm

profa_chb je napisao:@ČKD kako nema veze, sve su to železnice srbije, pa onda ogranak beovoz, ne misliš valjda da bi otvarali još jedan ogranak, pa ih usklađivali :)

Marko je to lepo objasnio. Samo da dodam je "BG voz" pod nadležnošću DJP, a "Beovoz" pod ŽS, pa zbog toga razloga ove dve stvari nisu iste. :wink:

P.S.: razlog zašto viđate kompozicije "BG voza" na linijama "Beovoza" je taj što je Grad dopustio da se kompozicije BG-a mogu koristiti i za Beovoz, no samo ako se funkcionisanje BG-a (kao i održavanje kompozicija u dobrom stanju, dakle bez grafita i sl.) neće poremetiti!
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod profa_chb » Sre Nov 03, 2010 6:26 pm

hmm, koliki je minimum? u pitanju su slike dve kompozicije, ako treba, slikacu jos, mada svih 9 su iste, u cemu je onda poenta samih slika? nije li bitnije da malo vise diskutujemo o samom sistemu?

no, onda neka neko iz administracije preimenuje temu u BG:Voz i Beovoz ili obrnuto, da ne bi otvarali dve teme...
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod profa_chb » Čet Nov 04, 2010 7:08 pm

vozio sam danas bajs sa ortakom, skoknuli smo do ostružničkog mosta, a posle smo u povratku skratili put od bunljaka do vuka bg vozom :)

ljudi su pozitivno reagovali kad su nas videli sa bajsevima u vozu, naš vagon je bio skoro popunjen (mislim na sedišta) :)

kod vuka nije bio problem na stanici, žena na blagajni se asmejala kad nas je videla, i otvorila nam je pomoćnu kapiju :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod djole » Čet Nov 04, 2010 11:15 pm

evo i trece slike ;)

Image
-Mario Andretti-
djole

Postod djole » Sre Dec 15, 2010 11:22 pm

Posto ne postoji jos uvek objedinjen zimski red voznje za BG voz u pdf formatu ( koji inace koristim za pregledanje reda voznje u telefonu ), poslao sam mejl na beocvor@beogradcvor.rs sa sugestijama ne ocekujuci odgovor. Na moje prijatno iznenadjenje, evo odgovora :)

Image

Uploaded with ImageShack.us

Image

Uploaded with ImageShack.us
-Mario Andretti-
djole

Sledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu