Hehe, da i to uvek na teret građana!

Nije baš sve to tako Sale, političari bi svakako voleli da jeste ali nije.
Sa postojećim subvencijama GSP ne samo da može da bez ikakvih problema otplati gorivo i obavlja kvalitetno održavanje ali se te pare gube u moru neefikasnih odluka rukovodstva + zaturaju još po kojim mestima. Osim toga, kad smo kod famoznog goriva ono će od nove godine biti JEFTINIJE, posebno za GSP, Lastu, Veoliju itd. koji ne pune autobuse na običnim pumpama, već ga naručuju na veliko i pune kod sebe, čime je cena višestruko niža! Ali običan neupućen građanin sve lako proguta...
Kad smo kod privatnika, oni i sada zarađuju OGROMNE pare! Daleko, daleko su od toga da su na bilo koji način ugroženi! Kada se oni bune to je po pravilu uvez zbog toga što žele da zadrže isti stepen (ogromne) zarade, ne žele da podele muku sa građanima, da teret krize padne delom i na njih, pa da umesto 40% zarade recimo 20% (što opet nije malo). Zbog toga stalno kukaju da im je malo para i vrše konstantan pritisak i pretnje da će izaći iz ITS-a. Ali stvar je u tome da Grad uvek može da nađe nekog novog da uskoči na njihovo mesto (naravno ukoliko ima petlju), jer je Grad taj koji izdaje dozvole. Ne mogu privatnici jednostrano da napuste ITS i da nastave da voze! A verujte da u ovom trenutku ima bar nekoliko firmi koje bi vrlo rado uskočile da voze u BG, videćete na sledećem tenderu ko će se sve pojaviti i sa koliko buseva!
Naravno, kad kažem privatnici, onda pre svega mislim na one "stare" privatnike, dakle na kojekakve gazde i gazdice koji su navikli na stari sistem i staru filozofiju: plaćam vozača koliko moram ali se ubije od posla od jutra do sutra, vozila održavam koliko moram, taman da se ne raspadnu, gume menjam kad oćelave, pogoni su mi obična livada i šupa, a masan kajmak ide u moj džep. Ne znam da li je neko od vas čuo da se npr. Veolia (prevoznik svetskog glasa) buni! Naravno da ne, čak šta više kad god su se sva ta udruženja sitnih prevoznika sa po jedva 10 buseva bunila iz Veolije su govorili da su oni zadovoljni poslom i da im odgovara cena rada!! Pametnome dosta, jasno je, samo čekaju priliku i vrebaju da neko ispadne pa da uskoče na njegovo mesto! Videćete posle nove godine... Prst na čelo!