Po samom ulasku u vozilo mogao sam da zaključim da je u rukama iste ekiše vozača koja je radila na GB 1258 isti polazak. Tu je sa leve strane u vozačevoj kabini držač za turažanu tablicu (napravljen, dimenzionisan tačno po merama turažne tablice), kao i drzač za mobilni i ostale sitnice, takođe sa leve strane. Tu je i plava traka na bočnom, vozačevom staklu koja ia ulogu štitnika od sunca, a i estetsku ulogu sa kojom vozilo lepše izgleda.
Uredno, malom limenom tablicom zakrpljena rupa na sredini volana, kao i mala vratanca od vozačeve kabine. Slični i dopunjeni detalji sa GB 1258, o tome sam već ranije i pisao. Tako da ovim putem mogu samo da pohvalim opšte stanje vozila kao i vozače koji ga duže, zaista svaka im čast, vidi se da se maksimalno trude oko ovog vozila i da im je stalo do opšteg izlgeda i stanja autobusa.
Sada malo o instrumentima, ima novi, ispravan tahograf, nema obrtomer (mislim ne postoji na samom tahorafu, nije ukraden), sat takođe radi (tačno je i vreme na njemu), pokazovač za nivo goriva u rezervoaru ne radi, voltaža na otprilike 25 V, pritisak ulja na leru oko 2 bara, znači u granicama normale, temperatura na oko 75 stepeni C. Pritisak na oba kočiona kola iznosi u proseku 7,5 - 8 bara.
Odlično vuče, takođe dosta dobro koči, šalta bez problema, samo da podsetim, zna. da znate, ali GB 1261 je pre par mmeseci dobio automatski menjač marke "Voith". Prav je, stabilan, karoserija je u zadovoljavajućem, stanju. Takođe grejanje vozila solidno radi, kod vozača je i donekle toplo, pozadi u salonu ne znbam kako je.
Pozdrav