a na karti piše "samo putnik sa kartom je osiguran putnik"
aha, kako da ne

30.12.2010. godine
I N F O R M A C I J A
o napadu na vozača tramvaja
Obavještavamo javnost da se desio još jedan u nizu napada na vozno osoblje preduzeća GRAS u četvrtak, 30.12.2010. godine u 10,20 sati na tramvajskom terminalu Željeznička stanica kada je napadnut vozač tramvaja A.H. (32) koji je saobraćao na liniji br.1 Baščaršija – Željeznička stanica.
U izjavi vozača stoji da je prilikom prijema putnika zatražio kartu na pokaz, međutim dvojica mladića su rekla da nemaju kartu, da ih vozač ne smije peglati, zatim su počeli psovati, a onda su ga i fizički napali izguravši ga iz vozila. Tada je vozač pošao prema dispečeru, ali napadači su nastavili sa fizičkim i verbalnim maltretiranjem, a jedan od njih je izvadio nož i istim vozaču nanio povrede u predjelu iza lijevog uha, nakon čega su napadači pobjegli sa lica mjesta.
Uviđaj su izvršili pripadnici Policijske uprave Novo Sarajevo.
Vozač je upućen u KUM KC Koševo, gdje mu je ukazana ljekarska pomoć.Ljekari su kostatovali da se radi o lakšim povredama i upućen je na kućno liječenje.
Zbog napada na vozača tramvajske linije broj 1 i 4 koje saobraćaju na Željezničku stanicu bile su preusmjerene, te se saobraćaj od Tehničke škole do Željezniče stanice zbog uviđaja nije odvijao od 10,30 do 11,30 sati.
U toku ove godine napadnuto je 25 vozača i kontrolora naplate, od čega devet sa težim tjelesnim povredama.
Apelujemo na građane da se korektno odnose prema službenim licima i vozilima GRAS-a, a na taj način i prema korisnicima javnog gradskog prevoza kako bi našim građanima omogućili neometan i bezbjedan prevoz.
Služba za odnose sa javnošću
transformers-bih je napisao:Zamolio bih moderatora da ispravi post gdje MILCHO popisuje vozni park a u pitanju su FAP-ovi A 777 . Naime u GRAS-u postoje 3 takva FAP-a a ne 20-ak.
Takođe netačno je da su došle 23 karose. Ukupno je bila 21 sa g.b. 600 do 620...
MILCHO je napisao:transformers-bih je napisao:Zamolio bih moderatora da ispravi post gdje MILCHO popisuje vozni park a u pitanju su FAP-ovi A 777 . Naime u GRAS-u postoje 3 takva FAP-a a ne 20-ak.
Takođe netačno je da su došle 23 karose. Ukupno je bila 21 sa g.b. 600 do 620...
Na kojoj je to strani.
Sjećam se kad da sam davno upisivao vozni park, i da tada nisam imao konekciju sa PC-a nego sam to kucao na mobitelu. Mislim da je od tada dosta buseva i rashodovano. Što se tiče FAP-ova neznam odkud sam to napisao 20-tak ali FAP-ovi su 320, 321 i 322. Najbolje bi bilo da ponovo sastavim vozni park.
transformers-bih je napisao:da krenemo redom
421 je rashodovan a 423 u glavnom ne radi....
zaboravio si 491 a 493 je pred rashodom
707 i 708 rashodovani takodje
804, 834, 842 ,843 i 847 duze vremena ne rade tako da nije iskljuceno da i neki od njih bude rashodovan
MILCHO je napisao:transformers-bih je napisao:da krenemo redom
421 je rashodovan a 423 u glavnom ne radi....
zaboravio si 491 a 493 je pred rashodom
707 i 708 rashodovani takodje
804, 834, 842 ,843 i 847 duze vremena ne rade tako da nije iskljuceno da i neki od njih bude rashodovan
Pardon mislio sam na 491, a ne na 493, on nevozi godinu dana.
Znači, sad GRAS ima oko 90 ispravnih autobusa. Nego jeli 708 rashodovan odmah poslije rekonstrukcije onog masakra u tuzlanskom autobusu? (Snimano za Slučajeve-X u GRAS-ovoj garaži)

Povratak na Gradski prevoz u regionu
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 9 gostiju