Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod Nibus-ja » Pet Dec 31, 2010 3:54 am

negas je napisao:
NEOBUS_PR je napisao:420.000 eвра нам дугују за испоручене аутобусе и резервне делове, те за извршене услуге.

Уговор је предвиђао испоруку аутобуса франко Необус, дакле у кругу фабрике, одакле се преузима по потписивању примопредајног записника (они га зову ПДИ), од стране овлашћеног лица ВДЛ-а. Транспорт до тамо је посебна услуга.
Без обзира на ово, они су покушали да нам наплате по 500 евра за прање сваког аутобуса који је по киши, ветру, прашини и сл. прешао 2000 км до Ајндховена.
Такође, фактурисали су и хиљаде евра по сваком возилу за неке поправке и дораде иако су њихови људи надгледали комплет производњу и на крају потписали горепомињани документ. На једном бусу су нам фактурисали преко 22 хиљаде евра дораде и оправке, што би значило да ми њима плаћамо да им направимо тај аутобус.
Ради се о класичном силеџијству и неоколонијалном односу који Холандија иначе има према Србији, па су мислили да ће и овде проћи.

Али, тврд је орах воћка чудновата, не сломи га, а зубе поломи...

Tako je MAJSTORI! Apsolutno podrzavam potez Neobusa!
Tako je i nis-ekspres isterao Turing sa svoje stanice...Neverovatno je kako se "gospoda" ponasa! Nismo ni mi cvecke, ali oni i nas zeznu u mnogm stvarima...samo PARE i nista vise, koja je to stoka!

svaka cast :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod cone » Uto Jan 04, 2011 4:08 pm

markotar je napisao:Ako već nisu hteli da prave ogroman prostor za stajanje na sredini onda bi ovakvo rešenje bilo mnogo bolje jer bi tako protok putnika bio neuporedivo bolji:

Image

Markotare, dugujem ti izvinjenje, jer sam ja dobio pogrešan crtež, tj. verziju koja uopšte nije bila finalna. Sad sam dobio pravu varijantu, pa sam izmenio na svom ctežu (uključujući i boje sedišta). :wink:

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod markotar » Uto Jan 04, 2011 6:00 pm

OK je, drago mi je što je to konačna varijanta, koja je sasvim prihvatljiva, ne zbog moje lične sujete već zbog udobnosti putnika, a to je i ono najvažnije na kraju. :wink:

Kažem, nema ama baš nikakve logike da se duplo sedište stavi levo odmah pored ili neznatno ispred 2. vrata, a da jedno sedište bude desno, jer je time prostor za cirkulaciju putnika drastično smanjen i dvoje se jedva mimoiđu (zbog šipke i samih krila vrata), a oni koji ulaze u vozilo stalno naleću na to sedište (jadan onaj ko tu sedi).

Sada jedva čekam da vidim i ostalu izvedbu, pre svega kada je enterijer u pitanju (prostor za noge oko točkova, stepenice, raspored šipki i slične sitnice koje putnicima život znače), pošto ne sumnjam da će "ispod haube" sve biti OK. :wink:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod cone » Sre Jan 05, 2011 9:39 am

Kad si pomenuo prostor za noge, pravo vreme je da pomenem da izuzev ulaza i zadnjeg dela gde je motor, autobus neće imati niti jedan podest :!:
Znači, pod je kompletno ravan, a kućišta za točkove su pravougaonog oblika, sakrivena ispod sedišta. Jedino će iznad zadnjeg desnog točka sedište biti malo podignuto jer će tamo prostor za noge biti baš na točku.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod profa_chb » Sre Jan 05, 2011 10:41 am

pazi, i ik161/6 i prva generacija 201/2/3 nisu imali podignut pod, a pametni prevoznici su okretali sedišta iza osovine naopako :wink:

što se tiče rasporeda sedišta, moram da pohvalim Cittu LEA, na sajmu sam iz zezanja seo na svako sedište, i svugde sam imao prostora za noge :!: :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod cone » Sre Jan 05, 2011 12:00 pm

Eh, to je bilo vreme, nije nigde bilo podesta. Tad nisu ni postojali niskopodni autobusi, pa niko nije prigovarao za visinu poda. :lol:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod profa_chb » Sre Jan 05, 2011 12:09 pm

slažem se, tad si mogao ljudski da staviš boxer ispod poda i ćao, a ne ovi danas niskopodni u ćoškovima :mrgreen:
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod markotar » Sre Jan 05, 2011 1:14 pm

Pre 30 godina malo ko je imao TV u boji, a danas svi više gledamo YouTube pa i preko mobilnih! :lol: Vremena su se promenila, danas visina poda itekako znači!

Srećom pa Neobus pride ima drugаčiju dimenziju točkova, tako da i to omogućava da, uz visok pod, točkovi zauzmu mnogo manje mesta. Stari Ikarbusi bez podesta na točkovima su veoma neudobni, ma kako okrenuli sedišta, krenimo npr. od prvog reda iznad prve osovine, gde su tobože sedišta za osobe sa posebnim potrebama a zbog velikih dimenzija točkova mesta za noge jednostavno nema, pa se onda poštapaš na onoj šipci i sediš u polu-fetus položaju (ili pun fetus na ostalim osovinama)! :D

Mada meni nikako nije jasno zašto ste toliko protiv podesta kad to na svojim visokopodnim (srednjopodnim) busevima imaju praktično svi proizvođači? OK, možda ih Ikarbus nije najsjajnije rešio ali neki drugi (MAN npr) itekako jestu. Ja sam uvek pre za to da na vratima imamo stepenik manje, jer je tako ulaz/izlaz putnika brži i lakši, pa vozilo provodi manje mesta na stanici i ubrzava se saobraćaj.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod cone » Pon Jan 10, 2011 10:36 am

25 autobusa za Veoliju

Neobus i Veolia su prošlog petka potpisali ugovor o kupovini 25 autobusa Citta SLF! Autobusi će biti izrađeni na šasiji Volvo B7R, Euro 5, biće klimatizovani, a prozori će imati dvostruka stakla - bez šibera. Isporuka je predviđena da počne krajem maja, a završi se polovinom jula 2011. godine.

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod arsenal » Pon Jan 10, 2011 10:40 am

Bas lijepa vijest! Cestitam i da je sve vise ovakvih poslova!
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod profa_chb » Pon Jan 10, 2011 1:05 pm

super :D
jel pod 750mm?
a dupla stakla su za bolju izolaciju?
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod boyan92 » Pon Jan 10, 2011 1:29 pm

Super vest.
Samo ne verujem da je to za gradski prevoz.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod profa_chb » Pon Jan 10, 2011 3:00 pm

malo sam se igrao sa conetovim crtežom :)
ovaj detalj sam primetio na crtežu Citta LEA u prospektu, pa mi se čini da bi se lepo uklopio :)
Image
profa_chb
Mašinski inženjer

Postod cone » Pon Jan 10, 2011 4:18 pm

profa_chb je napisao:super :D
jel pod 750mm?
a dupla stakla su za bolju izolaciju?

Konstrukcijski su isti kao za Lastu, a dupla stakla jesu za bolju izolaciju, mada ne znam koja je poenta duplih stakala na gradskom vozilu koje otvara vrata na svakih 300 metara. Ali, dobro, tako su tražili. :)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod negas » Pon Jan 10, 2011 4:58 pm

A svaka cast Veoliji to kupuje domaca voyila, korektno treba im Volvo, evo im domaci Volvo!

Neka dupla, cvrsca karoserija....lep detalj profo si odradio, Cone odradite to...

Jos jednom hvala Veoliji, i Neobusu dobar job! :D Cestitam! Bice vrhunski...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski