Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod petar » Uto Jan 11, 2011 10:09 am

super veolia je stvarno korektna i neobusi i ikarbusi meni su busevi sasvim ok,mene interesuje koliko kostaju ti neobusi?
Korisnikov avatar
petar
Član

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 6:31 pm

Sponzor

Postod cone » Uto Jan 11, 2011 10:15 am

Negde oko 130-140 hiljada.
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Nibus-ja » Sre Jan 12, 2011 5:11 pm

cone je napisao:Negde oko 130-140 hiljada.

Jel to znaci da je VEOLIJA odustala od IKARBUS-a :?: P.S. NEK JE SA SRECOM I JEDNIMA I DRUGIMA :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod Aleksandar » Sre Jan 12, 2011 8:15 pm

Ikarbus ne može to da napravi u razumno vreme što oni poruče :roll: Inače sam čuo da su i ovi za Litas ?!
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

Postod boyan92 » Sre Jan 12, 2011 8:49 pm

Aleksandar je napisao:Ikarbus ne može to da napravi u razumno vreme što oni poruče :roll: Inače sam čuo da su i ovi za Litas ?!

A Neobus kao moze
Pa znas li otkad su vec trebali biti predati oni autobusi za Lastu :wink:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Sloba » Sre Jan 12, 2011 9:17 pm

Nije kriv Neobus već Volvo koji je kasnio sa isporukom šasija.

Hejter Neobusa je malo pobrkao babe i žabe... :? :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod Marko » Sre Jan 12, 2011 9:55 pm

Ko zna za koga su ovi autobusi i kada će biti isporučeni ?
Pošto će Ikarbus da pravi autobuse za GSP Beogradoni su potražili druge proizvođače .
Veolia misli par poteza unapred .
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod boyan92 » Čet Jan 13, 2011 12:48 am

Pa neko je izjavio da Ikarbus ne moze da napravi na vreme autobuse.
Pa ne moze ni jedan proizvodjac autobusa da napravi na Vreme autobuse ako zavisi od drugih jako bitnih kooperanata.I ako jedan kasni ,sve kasni.
Tako da izmedju ikarbusa i Neobusa nema vece razlike. :wink:
U stvari izmedju Neobusa i Ikarbusa nema razlike ,i jedan i drugi koriste sve tudje i to sklope u jednu celinu i naprave autobus.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Aleksandar » Čet Jan 13, 2011 2:21 am

Ja sam napisao to, jer sam čuo da iz Veolije nisu zadovoljni dinamikom isporuke autobusa od strane Ikarbusa. Znate i sami koliku su čekali ova dva IK-218 :? Ugovoreno je 20 IK-103, dosad isporučeno samo 8, a njima se ne čeka još 2 godine za još 25 komada :lol:

Meni su oba OK. Verovatno su i po ostalim karakteristikama tu i tamo slični, sem možda visine poda :P :P :P

Autor slike: s215hdh je napisao:Image

Image

EDIT:

Ili će možda prednja stena biti ovakva :?: :?: :?:
Autor: Neobus_PR je napisao:Image
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

Postod markotar » Čet Jan 13, 2011 2:58 am

A koliko sedišta je tražila Veolia? Isto 30 kao Lasta ili drugačije? Kad sam kod toga, hoće li sedišta biti tapacirana ili ne (pitam za oba prevoznika)?

I hoće li Neobusov sajt već jednom proraditi!!? Toliko je dugo offline da ga ni Google više ne registruje. :shock:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod cone » Čet Jan 13, 2011 3:53 pm

Veolia ne da nije zadovoljna dinamikom isporuke Ikarbusa, nego nije zadovoljna ni kvalitetom isporučenog. A, nema ni kome to da reklamira, pošto u Ikarbusu nema nikoga, svi su otišli trbuhom za kruhom, a VDL im se ne javlja...

Što se sedišta tiče, koliko sam čuo, i Lasta i Veolia će uzeti pola sa plastičnim, a pola sa tapaciranim. U Veoliju će ići ista konfiguracija sedišta kao u Lasti.

Ne pitaj za sajt, rešiće se. Šta ti je toliko hitno? imaš u onom katalogu sve što ti treba od informacija i ovde iz prve ruke. :wink:
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod Se7en » Čet Jan 13, 2011 5:47 pm

Ako moze neko da mi odgovori:

U Cacku ima 1 (mozda i vise ne znam) Citta SLF sa jednodelnom sofersajbnom. Koji motor i menjac taj bus ima, jer je pre taj bus prosao pored mene, motor neverovatno glasan i u toku menjanja brzina nesto se cuje kao zvizdanje, i to bas glasno! :shock:

Ako moze neko da mi objasni.. :)

Se7en
Korisnikov avatar
Se7en
Član

Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:41 am

Postod markotar » Čet Jan 13, 2011 6:43 pm

cone je napisao:Ne pitaj za sajt, rešiće se. Šta ti je toliko hitno? imaš u onom katalogu sve što ti treba od informacija i ovde iz prve ruke. :wink:

Pa meni nije ništa hitno, na sajtu nema ničeg što već ne znam, a ono što ne znam i što me zanima to ovde pitam! :wink: Nego smatram da je jako neozbiljno da u 2011. godini bilo koja firma nema sajt (osim ukoliko ta firma nije u Ugandi ili Obali slonovače), bilo kakav, pa makar i sa 5 strana, 10 slika i 100 reči; a Neobusov ne radi mesecima! Govorim to iz najbolje namere jer smatram da je Neobus trenutno jedini proizvođač u Srbiji koji nešto zaista zapravo i radi, da ne govorim da kako sada stvari stoje jedino on i ima kakvu-takvu budućnost! :wink:

Što se Veolie tiče ona sasvim sigurno ne bi naručivala ni tih 22 autobusa od Ikarbusa, nego je imala ranije neisporučenu (a plaćenu) narudžbinu pa onda daj šta daš, da pokušaju da izvuku novac... Imam neproverenu informaciju da planiraju veću narudžbinu autobusa stranih proizvožača za BG, no to je ovde već OT. :wink: Takođe imam info da ovi Neobusi idu za PO ali me čudi što onda ne uzeše sve sa tapaciranim sedištima... Videćemo šta će biti.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod profa_chb » Čet Jan 13, 2011 6:53 pm

Se7en je napisao:Ako moze neko da mi odgovori:

U Cacku ima 1 (mozda i vise ne znam) Citta SLF sa jednodelnom sofersajbnom. Koji motor i menjac taj bus ima, jer je pre taj bus prosao pored mene, motor neverovatno glasan i u toku menjanja brzina nesto se cuje kao zvizdanje, i to bas glasno! :shock:

Ako moze neko da mi objasni.. :)

Se7en

Volvo motor, 7 litara, a menjač jel automatski ili manuelni? ako je automatik onda je voith, a manuelni, pojma nemam :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Sloba » Čet Jan 13, 2011 9:04 pm

Ako je manuelni, onda je ZF, ako je automatik, Voith je definitivno.

Što se tiče motora...
Volvo D7C 275 :wink:
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski