baki ZS je napisao:OK za Neoplane,ali bi bilo isplativije uraditi remonte na tih par MAN-ova,srediti ih kako treba i da voze još dugo duuuuugo,jer ipak je to MAN,u svakom slučaju jeftinije je,nego lupati pare u nove autobuse. Sve ja shvatam novo je novo,ali treba malo biti skromniji ipak je kriza velika.
Veliki pozzz
Ma znam ja to, neke državne firme namjerno rashoduju autobuse da bi dobili nove, to ovdje nije slučaj. U našem slučaju vrlo je teško od kantona dobiti pare za nova vozila. u zadnjih 15 godina GRAS je kupio samo 5 novih solo i 25 novih zglobnih autobusa, a ostali malobrojni autobusi su polovnjaci. (Iako je bivši direktor obećavao 50 novih autobusa do kraja 2007).
Inače od 50 MAN-ova SL222 Sigurno je rashodovano 9 autobusa. i to uglavnom u periodu 2006-2008, te jedan početkom 2010. postoji mogućnost da je rashodovan i 847 ali nemora da znači. pored spomenutih, još 5 vozila čeka dijelove. tako da je trenutno ispravno 35 autobusa.
Što se tiče zglobnih SG312 od 10 komada 468 je rashodovan, ja mislim prije 2008, a 466 se zapalio u Vogošći 2008. godine. Ostali rade.
2009 godine su iz rashodovanog stanja vraćena 2 autobusa koja su stajala više od godinu dana, ali nikad ih nisu uspjeli srediti da rade kako treba.
Jedno je sigurno - istinski generalni remont je neophodan.