negas je napisao:Au svaka cast na slici!!! Inace dobro su proshli, cak i bus moze da se sreedi ocas posla...mislim tada mogao je...
sreca
9398 je napisao:Evo ga neki tekst o Raketi koji sam našao na internetu.
PRIVATIZACIJA "RAKETE"
Agencija za privatizaciju objavila je prospekt za privatizaciju 70 odsto kapitala užičkog preduzeća "Raketa-Putnički saobraćaj". Knjigovodstvena vrednost imovine iznosi 2,7 miliona evra, a čine je 3 autobuske stanice (Užice, Bajina Bašta, Požega), dva servisa (Užice i Požega) i 136 autobusa.
Poređenja radi navodimo da je ovaj nekadašnji gigant u saobraćajnoj delatnosti, osnovan 1949. godine, tada imao 4 trofejna autobusa, 12 polovnih kamiona i 25 zaposlenih. U svojim najboljim godinama "Raketa" je bila Složena organizacija udruženog rada sa 16 osnovnih organizacija u 14 opština i 3 republike. Tada je imala 3000 radnika i blizu 1000 autobusa i kamiona.
Danas je to firma koja zapošljava 792 radnika, ali ima brojne teškoće i dotrajali vozni park. Opstanak se vidi u prodaji dela kapitala, odnosno u nalaženju kupca koji bi bio zainteresovan da uloži u dalje poslovanje "Rakete". Pisma sa tim namerama potencijalni kupci mogu poslati Agenciji za privatizaciju ili "Raketi" do 19. aprila.
Zna li ko gde je Raketa još imala poslovnice jer pominju 3 republike. Pretpostavljam u Bosni i Hercegovini i Crnoj gori ali u kojim gradovima
[/quote][/quote]9398 je napisao:Ovako, interesuje me da li neko zna koliko je Raketa imala visokih Sanosa 315 ili bar koliko ste ih vi videli. Ja sam siguran samo za dva, jedan beli koji je sad kod Pegaza i jedan sa zadnjim krajem kao kod Nibusa pa mi je čudno kad vidim koliko ih imaju Autoprevoz Čačak, Jugoprevoz Kruševac... a Raketa koja je bila veći prevoznik samo 2.
E sad, da li bi ovo mogao biti isti autobusPogledajte sve detalje i videćete da su identični. I koje bi godište mogao biti
![]()
A evo ga i taj drugi
Povratak na Prevoznici iz centralne Srbije
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 14 gostiju