Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod arsenal » Čet Feb 17, 2011 4:53 pm

Lijep bus, cestitam!
Ipak, imam i dvije primjedbe - sugestije.
Prva - jednostruka soferka sa horizontalno polozenim metlicama brisaca bi izgledala mnogo ljepse (mada pretpostavljam da je ovako kako je, napravljeno po narudzbi kupca)
Druga- nedopustivo je da na ovako lijepom busu zavrsna obrada pri montiranju panela na isntrument tabli i uposte te plastike bude tako losa i gruba - pogledajte samo kako ruzno izgledaju one glave zavrtanja koji drze te panele.
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Čet Feb 17, 2011 5:43 pm

svaka čast za bus i za slike :D
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod markotar » Čet Feb 17, 2011 6:15 pm

Slike su odlične! Bus lepo izgleda.

Ne bih da cepidlačim ali meni se samo ne sviđa zadnja stena (to važi i za sve Cite), zakošenost me podseća mnogo na LiAZ-e i mislim da je moglo lepše da se odradi, no dobro. :wink:

Unutrašnjost je dosta skromna, rekao bih čak i pomalo ružnjikava i dosadnjikava, no verujem da je sve to u sklopu cene. No, sa druge strane pozitivno je to što na slikama bus deluje veoma prostrano i udobno, što je i najvažnije. Videćemo. Ostaje veliki žal što je Lasta tražila tako visok pod.

Šteta što nisi uslikao stepenice Cone, baš me zanima kako je to rešeno. Ako sam dobro primetio na vratima ne postoji centralna šipka, već su one postavljene sa strane (nešto poput rešenja na matorim Ikarima, samim time je širi i prolaz).
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Sloba » Čet Feb 17, 2011 7:20 pm

Svaka čast! Odlično izgleda! :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod alexandargh » Čet Feb 17, 2011 7:32 pm

Svaka čast, bus odlično izgleda! Po mom mišljenju, jedan od najlepših domaćih autobusa. 8)
Korisnikov avatar
alexandargh
Član

Pridružio se: Uto Jun 08, 2010 11:36 pm

Postod Nibus-ja » Čet Feb 17, 2011 7:35 pm

alexandargh je napisao:Svaka čast, bus odlično izgleda! Po mom mišljenju, jedan od najlepših domaćih autobusa. 8)

slazem se
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod boyan92 » Čet Feb 17, 2011 11:44 pm

Lepo izgleda , samo sto kaze Markotar zadnja stena i putnicki salon su mogli malo bolje da se urade.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Se7en » Pet Feb 18, 2011 12:10 am

Nova Citta SLF je prelepa! Svaka čast Neobusu! :)

Nego, šta je sa ovim displejom? Nešto nije u redu?
Poslednji put menjao Se7en dana Sre Maj 30, 2012 11:45 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Se7en
Član

Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:41 am

Postod Bucko » Pet Feb 18, 2011 12:44 am

Izgled mi se nista specijalno ne svidja,ali od mene ima veliki plus taj sto ima dosta prostora u putnickom salonu,sto je najbitnije za uslove Beograda :)
Bucko
Član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:32 pm

Postod negas » Pet Feb 18, 2011 1:23 am

cone je napisao:
MARKO 89 je napisao:Заиста лепо изгледа. 8) Јел се зна тачан датум кад крећу пут Београда ?

Do kraja meseca treba da bude isporučeno prvih 10 komada.

bRATE BUS JE perfektan, AU perfektan! Koliko ce ih biti? Bus - stvarno je VRH!

Jer ce ovakvi i za Veoliju, i koliko ce ih biti!

Svaka cast NEOBUSU!!!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod cone » Pet Feb 18, 2011 9:30 am

arsenal je napisao:Lijep bus, cestitam!
Ipak, imam i dvije primjedbe - sugestije.
Prva - jednostruka soferka sa horizontalno polozenim metlicama brisaca bi izgledala mnogo ljepse (mada pretpostavljam da je ovako kako je, napravljeno po narudzbi kupca)
Druga- nedopustivo je da na ovako lijepom busu zavrsna obrada pri montiranju panela na isntrument tabli i uposte te plastike bude tako losa i gruba - pogledajte samo kako ruzno izgledaju one glave zavrtanja koji drze te panele.

Slažem se da je lepša jednodelna šoferka, ali je dobro što je sada usaglašen dizajn jednodelne i trodelne. Kupci radije biraju ove deljene šoferke zbog lakše i jeftinije zamene.
Što se onih zavrtnja tiče, stvarno bodu oči, ali mislim da će se promeniti da budu u boji metala. :)
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 12:49 pm

Postod cone » Pet Feb 18, 2011 9:32 am

Se7en je napisao:Nego, sta je sa ovim displejom, nesto nije u redu? :?

Zar ti ne znaš da se LED displeji i digitalni fotoaparati međusobno ne vole? :lol:
Sve je u najboljem redu sa diplejem. Pisalo je na njemu 15 Zeleni venac bla bla, zaboravio sam... :D
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod cone » Pet Feb 18, 2011 9:48 am

markotar je napisao:Slike su odlične! Bus lepo izgleda.

Ne bih da cepidlačim ali meni se samo ne sviđa zadnja stena (to važi i za sve Cite), zakošenost me podseća mnogo na LiAZ-e i mislim da je moglo lepše da se odradi, no dobro. :wink:

Unutrašnjost je dosta skromna, rekao bih čak i pomalo ružnjikava i dosadnjikava, no verujem da je sve to u sklopu cene. No, sa druge strane pozitivno je to što na slikama bus deluje veoma prostrano i udobno, što je i najvažnije. Videćemo. Ostaje veliki žal što je Lasta tražila tako visok pod.

Šteta što nisi uslikao stepenice Cone, baš me zanima kako je to rešeno. Ako sam dobro primetio na vratima ne postoji centralna šipka, već su one postavljene sa strane (nešto poput rešenja na matorim Ikarima, samim time je širi i prolaz).

Zadnja stena će biti redizajnirana u neko dogledno vreme. Ne liči na Liaza, već vuče "repove" TAM-ovog dizajna, što je još starije... :P

Enterijer po meni mnogo lepo izgleda uživo. Postoje tu i detalji koje kamera nije uslikala, a to su rupice u lajsni na plafonu kroz koje duva ohlađeni vazduh, pa trakasto LED osvetljenje po sredini. Crveno-siva kombinacija boja enterijera se dobro uklapa. Obzirom da su tražena plastična sedišta, ne znam koji bi autobus izgledao unutra "veselije". Mislim da je ovde postignut maksimum po tom pitanju.

Bez brige, Markotare, uslikao sam stepeništa. :wink:
I, da, u pravu si, rukohvati su postavljeni sa strane.

Image

Image
Korisnikov avatar
cone
Gazda

Postod Se7en » Pet Feb 18, 2011 10:24 am

cone je napisao:Zar ti ne znaš da se LED displeji i digitalni fotoaparati međusobno ne vole? :lol:
Sve je u najboljem redu sa diplejem. Pisalo je na njemu 15 Zeleni venac bla bla, zaboravio sam... :D

Nisam znao do sad... :lol:
Hvala na odgovoru!
Poslednji put menjao Se7en dana Sre Maj 30, 2012 11:46 pm, izmenjena samo jedanput
Korisnikov avatar
Se7en
Član

Pridružio se: Ned Avg 22, 2010 10:41 am

Postod Aleksandar » Pet Feb 18, 2011 1:21 pm

Fin autobus 8)
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski