Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod MILMAR » Ned Feb 20, 2011 11:56 am

Slažem se da je 11ica bila slabo opterećena radnim danom u vanvršnom periodu, ali je u vršnom periodu i vikendom solidno "polupuna". Znam jer sam 4 godine išao na Dorćol u školu i kažem da je sada sigurno VELIKI problem svima koji idu od BAS-a do Dorćola ili Kalemegdana. Dvojka ne ide redovno, a i ako se kojim slučajem dogodi da ide napravi se "čep" na pristaništu i džabe sve. Plus što nema 13ice. Pa ja se sećam da sam čekao i po 15-20 minuta ispod Brankovog mosta bilo koji tramvaj (2,11,13), mogu misliti kako je danas... :roll:
Smatram da je direkcija zaista DEBELO pogrešila ukinuvši 11icu jer je to bila veza Novog Beograda sa Kalemegdanom, koga dosta ljudi posećuje vikendom. Postojalo je sigurno neko drugo rešenje (racionalnija raspodela vagona, povećanje intervala ili nešto slično).
Sada svako ko hoće na Dorćol ili Kalemegdan, mora ili preko Trga ili preko "Banije", kako se ne bi kockao sa eventualnim vaskrsnućem dvojke. Totalno morbidno po meni... Ali sudeći po sve učestalijim glupim potezima DJP uopšte me ne čudi da se sutra vozimo i kočijama... :x
Korisnikov avatar
MILMAR
Član

Pridružio se: Pon Sep 28, 2009 8:15 pm

Sponzor

Postod mihajlo » Uto Feb 22, 2011 2:49 am

( http://www.youtube.com/watch?v=KiLmrnjOg-s )

Нема особе која не зна за њега. :)
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod profa_chb » Uto Feb 22, 2011 9:33 am

ko ga ne zna, najjači je kad uđe sa bajsem u tramvaj kod žstn, a posle se spušta bajsem nazad :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod djole » Uto Feb 22, 2011 10:17 am

meni je jaci onaj lik sto prodaje ortopedske papuce, sve u stilu radio prenosa, menja glas bolje od Micka Ljubicica :lol:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Bucko » Uto Feb 22, 2011 2:23 pm

Ja sam tog lika vidjao preko leta svaki dan na zeleznickoj kako vozi rolere i ne postuje saobracajne propise,ulece ispred kamiona,autobusa i sl. :lol:
Bucko
Član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:32 pm

Postod mihajlo » Uto Feb 22, 2011 5:45 pm

profa_chb je napisao:uđe sa bajsem u tramvaj kod žstn, a posle se spušta bajsem nazad :lol:

Исто као и од храма до аутокоманде. :)
mihajlo
Član

Postod danilo » Sre Feb 23, 2011 5:11 pm

Zatvoren je konkurs za 150 vozača autobusa i 50 vozača trolejbusa. Javio se veliki broj ljudi, sad sledi odabir koga će primit i dalje raspored vozača autobusa po pogonima.
Možda će nakon prijema novih vozača ponovo vratiti dva slobodna dana uz odrađivanje vozačima autobusa, mada ko zna, ništa to ne moga da znači.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod mihajlo » Sre Feb 23, 2011 9:12 pm

Рече ми буразер да су касно синоћ и рано јутрос вршили разне пробе пред долазак "шпанаца".
Па тако, што је код нас нормална појава, наишло се на доста проблема.
Наиме, пре свега, ти "шпанци" су шири од ових (како их зовете) "катица", па негде баш и неће моћи олако да прођу, а то су увидели тако што су на те "катице" ставили стиропоре са стране у ширину колико су широки "шпанци" и доста бандера и семафора су качиле.
Друга ствар и проблем су и стајалишна острва на пар места, где пола другог вагона остане на улици и сл.
И трећи и највећи проблем јесте добро позната варијација напона, као и иначе слаб напон, посебно на Дорћолу, где не прелази 600kW(v), а и онај јак као по блоковима где је преко 700kW(v).
Постоји и још неки проблем са самом мрежом, а нисам баш најјасније скапирао, па нећу да Вам преносим лоше информације.

А на крају, да ствар не буде толико "добра", постоје бојазни и од искакања на пар крстова, као нпр. код Правног (траса 12-ице).

----------------------------------------------

П.С. Нисам знао где ово да напишем, па ако неко зна боље место - нека пребаци пост.
mihajlo
Član

Postod CKD-KT4 » Sre Feb 23, 2011 9:50 pm

Naš kolega Z_Bratislavy je na jednom forumu napiso sledeća dva posta:
Гар. бр. 228? Мислим да је он тај већ последњи стари Санос, који држи погон Космај. Штета што други погони нису сачували неког зглобног.

Чоперци су стизали током 1997 и 1998 сукцесивно, једва смо успели да их купимо у оној беспарици, после тога ништа, тако да не знам откуд њима 2008.

G. b. 228 jeste bio juče na 39 i on jeste poslednji "sanos". No jedini zglobni "sanosi" u Beogradu (g. b. 950 i 951, dakle iz "Karaburme") su došli tek 2001. godine, i to kao donacija Ljubljane. Kasnije su preprodati. :roll: Jedino je "Kosmaj" imao solo "sanose".

Drugo, svi "čoperci" (ili kako ih u GSP-u zovu - "čoperaši") su napravljeni 1997. godine, no samo je 401 te iste godine i strigao kod nas (za vreme dok je Đinđić bio gradonačelnik). Ostali su (zbog sličnog problema kao i čuveni "berlinci", tj. opstrukcija zbog sankcija) stigli tek 1998. godine i tek su tada svi počeli da voze (prema rečima Saše Avramovića, 401 je godinu dana bio u "kavezu" Muzeja GSP-a, pod katancem, da ne bio kanibalizovan :evil: ).
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod z_bratislavy » Sre Feb 23, 2011 11:02 pm

То су приче неког тамо лаика на основу сећања :D Ти ћеш ипак имати диплому за све ове ствари, и добро што си их поставио на своје место.

Јесте, зглобне "шкољке" су биле велике, 18 метара су имале ако се не варам, штета што нису тамо макар једног сачували. Што се тиче ове мале "шкољке" С-115 ГНР/ВО, добар је то бас кад и сада шљака.

Што се тиче чопераца, можда нисам требао поменути тај период тако да су стизали један за другим одма, стварно је било то тешко све платити и уопште чувати као ново. То ти је писање на форумима са прве лопте и дозом емоција. Веома сам се радовао када је куповина успела, поготово у оним временима хроничне беспарице, турбуленција на почетку 1997 у градској власти после прве велике изборне крађе, иако сам то тада већ посматрао са стране, јер мој боравак у Београду није никад био дугорочан у тим годинама, али да не развлачим овде личне приче и погледе. 401 је прави првенац те серије, њега треба веома пажљиво чувати и одржавати. А 409 беше изгорео 98ме као нов у пожару Погона и после је стајао читаво време до прошле године када су га оспособили. Јел тако?
z_bratislavy
Član

Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:05 pm

Postod markotar » Čet Feb 24, 2011 12:40 am

mihajlo je napisao:Рече ми буразер да су касно синоћ и рано јутрос вршили разне пробе пред долазак "шпанаца".

Biće tu sigurno mnogo više problema sa banderama i ivičnjacima, jer Španci ne samo što su širi već su im i moduli i postolja drugačija od Katica, pa sam sigruran da bi i na pojedinim krivinama mogli da kače ono što ne treba... Španci će biti nešto kraći od duple Kantice ali će opet verovatno biti problema sa ostrvima, ona u Beogradskoj i Resavskoj mi prva padaju na pamet a gotovo je izvesno da će novi tramvaji odmah biti stavljeni na 7 ili 12! Setimo se samo koliko je problema bilo sa staničnim platformama, posebno na NBGD, kada su došli Zelembaći (Švajcarci).

Što se napona tiče, to možda na kraju i ne ispadne tako strašno, obzirom na noviju tehnologiju u tim tramvajima koja će bolje tolerisati varijacije u istom. A takođe ne verujem da će novi tramvaji saobraćati na Dorćolu, redovno ne sigurno.

Lepo je što su krenuli na vreme da misle o tome ali mislim da će se prava slika videti tek kad prvi stigne.

P.S.
Pozdravi burazera Mikija! :wink:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod z_bratislavy » Čet Feb 24, 2011 1:42 am

markotar je napisao:od duple Kantice

Кантице? :D
z_bratislavy
Član

Pridružio se: Sre Jul 28, 2010 6:05 pm

Postod markotar » Čet Feb 24, 2011 2:03 am

Mala šala ili ti tepanje od milošte! :mrgreen: :P
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Karlito » Čet Feb 24, 2011 11:54 am

MILMAR je napisao:Slažem se da je 11ica bila slabo opterećena radnim danom u vanvršnom periodu, ali je u vršnom periodu i vikendom solidno "polupuna"... Dvojka ne ide redovno, a i ako se kojim slučajem dogodi da ide napravi se "čep" na pristaništu i džabe sve. Plus što nema 13ice. Pa ja se sećam da sam čekao i po 15-20 minuta ispod Brankovog mosta bilo koji tramvaj (2,11,13), mogu misliti kako je danas... :roll:
Smatram da je direkcija zaista DEBELO pogrešila ukinuvši 11icu jer je to bila veza Novog Beograda sa Kalemegdanom, koga dosta ljudi posećuje vikendom...

Funkcija linija 11 i 13 je bila, uglavnom, rasterećenje pravaca za Banovo brdo i Blok 45, kao alternativa zbog čestih kašnjenja linija 7 i 12. Iz istog razloga je uvedena i linija 6. Problem je što je u voznom parku veliki manjak tramvaja, tako da su na većini linija neprihvatljivo dugački intervali sleđenja (duži od 7, pa čak na većini linija duži od 10 minuta). Stvaranjem sadašnje 13-ice je makar napravljena rasteretna linija za ove pravce sa osrednjim intervalom (10 minuta) umesto predugačkim.

Kako bi imali standardnu uslugu morali bi po prioritetu dopuniti linije 2, 3, 10 i 12 do intervala od 7-8 minuta, takođe i bar jednu od linija 5,6 i 14 do intervala od maksimalno 10 minuta. Tek tada bi, ukoliko preostane tramvaja bilo pametno da razmotrimo liniju 11.
Karlito
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 10:51 pm

Postod ljubalasta » Čet Feb 24, 2011 1:33 pm

danilo je napisao:Zatvoren je konkurs za 150 vozača autobusa i 50 vozača trolejbusa. Javio se veliki broj ljudi, sad sledi odabir koga će primit i dalje raspored vozača autobusa po pogonima.
Možda će nakon prijema novih vozača ponovo vratiti dva slobodna dana uz odrađivanje vozačima autobusa, mada ko zna, ništa to ne moga da znači.

pa primice one koji budu doneli sto deblju kovertu.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije