Logo

Kontrola karata; kontrolori

Diskusije

Postod Iosis » Pon Feb 21, 2011 12:03 am

Aleks_BGD je napisao:
Iosis je napisao:Pa ako imaš kartu boli te briga da li će ući van stanice ili na stanici.

Sto znaci,da svaki obican putnik ima pravo da zaustavi bus na sred ulice i trazi od vozaca da ga pusti da udje jel tako?

To posmatraj kao policiju, jer ima i policija pravo da te zaustavlja bilo gdje. Išao pješke ili autom. Drugi nemaju pravo da te zaustavljaju.

E što bih volio da prevoz poskupi na 120 din, e onda bi svi bili srećni i zadovljni. Ja sam plaćao kartu 3.5 marke (175 din) do sela koje je udaljeno otprilike 5 km, to je dužina kao 31 od okretnice do okretnice. Niko te ne pita hoćeš ili nećeš, ako nećeš kondukter ti pokaže vrata.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Sponzor

Postod Aleksandar » Pon Feb 21, 2011 12:57 am

Ne možeš to tako posmatrati. Ne radi se o tome da li neko ima ili nema kartu, već takvo delovanje prestavlja kršenje elementarnog propisa i tu nema dalje diskusije. Ukoliko budu promenili propis i dodali izuzetak za kontrolore, onda mogu da ulaze u vozila bilo gde, kao što i policajci mogu bilo gde da nas zaustave i traže legitimaciju. Na kraju mogu delovati u civilu, time se ne krši propis, a mogu i na propisnom mestu ući neprimetni :!:

S druge strane, cena pojedinačne karte uopšte nije mala, s obzirom na loš sistem naplate i nepostojanje više kategorija karata (omogućeno presedanje). Pa kao što sam napisao, upotreba pojedinačnih karata mene do fakulteta košta 200dinara, iako je rastojanje manje od 5km! Tako da smatram da svako ima pravo da potražuje bar minimum koji mora biti zadovoljen, u suprotnom oni se nikada neće ni promeniti.

Tako da bi odgovor na njihovu pojačanu kontrolu trebao biti odgovor nas na pojačanu kontrolu i prijavljivanje nadležnim službama svih nepravilnosti koje su bar očigledne na vozilu!
Aleksandar
Član

Pridružio se: Ned Nov 07, 2010 1:25 am

Postod mihajlo » Pon Feb 21, 2011 2:29 am

Iosis je napisao:Pa ako imaš kartu boli te briga da li će ući van stanice ili na stanici.

Управо тако.
Но, ... :arrow:
Aleks_BGD je napisao:Sto znaci,da svaki obican putnik ima pravo da zaustavi bus na sred ulice i trazi od vozaca da ga pusti da udje jel tako?

... наравно да нема, па то опет раде, а друга ствар - то ниједан, одговорно тврдим, ниједан контролор није, нити ће урадити, јер знам да нама није у интересу да јуримо и пресрећемо возила ГСПа!
Ми ћемо пре да пропустимо неко возило, него што ћемо за њим да трчимо!

Aleks_BGD je napisao:Ovo ulazenje van stanice je tako "kurvinski" i podmukao.Treba vas prijaviti.

Слушај, ти си довољно показао колико нас мрзиш, а то слушам сваки дан, па не морам баш и овде, тако да замолио бих те да се суздржиш таквих коментара.
Пријави слободно, кад год видиш упад ван станице, слободно пријави, немој само да заборавиш - молим те.

------------------------------------------------------------

boyan92 je napisao:Ja mislim da su se ti konrolori malo previse uziveli u posao.
Pa ne valjaju ti putnici drogu ili tako nesto ,pa da ih iz zasede treba hvatati.

:roll: :roll:
Не, брате, ми смо баш тотално опуштени, веруј ми. Ви још увек нисте свесни колико ми Вама гледамо кроз прсте.
А не знам ко је уопште споменуо заседу и још хватање? :?

Bucko je napisao:Ja,koliko znam,kontrolori,kao ni putnici ne smeju da ulaze van stanice.A retko ko to i radi,znaju da ne smeju,ako urade,uradili su,sta sad.Ako nemas kartu,izadji na sledecoj stanici i cekaj sledeci.Ako hoces da se raspravljas sa kontrolom,raspravlaj se :)

Ево, једино је мој "брат" схватио поенту уопште, браво. :wink:

-----------------------------------------------------------

Aleksandar je napisao:Mislim da li ste dobili uputstvo od šefa da ulazite van stanice?

Да улазимо? Наравно да не, уствари ништа по том питању није споменуто у уговору, ваљда се подразумева да ћемо улазити на станицама. :?

Aleksandar je napisao:Ne bih pokazao, vozilo je bilo tehnički neispravno sa neispravnim istrumentima i nije posedovalo protivpožarni aprat! Pored toga nepropisno obeleženo.

Добро, не бих да дужимо о томе, пошто је то више политика фирме.

Aleksandar je napisao:Vašem šefu je bitno da naplatite što više kazni, ostalo ga ne zanima. Kakav je vidi se na onom snimku:
http://www.youtube.com/watch?v=NWIG3IxPFNU

Ми не наплаћујемо, већ само пишемо.
Он је (хвала Богу) само један од теренских шефова, да је главни - мењао бих погон моментално.

--------------------------------------------------------

На крају бих рекао само нешто у нашу одбрану.
Та улажења "ван станица" и нису толико драматична да би се око тога дизала толика прашина.
Ми не заустављамо возила где нам се прохте, већ једино, ако којим случајем журимо (што је веома мало вероватно), а возач је одрадио станицу и кренуо који метар (два-три највише) онда га зауставио, што није толико страшно што је он стао поново после три метра од станице.
Друга ствар, у већини (98%) случајева се возачи сами понуде да нам отворе после станице, значи никога ми не молимо и не присиљавамо.
mihajlo
Član

Pridružio se: Ned Apr 18, 2010 9:11 am

Postod 54321 » Pon Feb 21, 2011 2:34 am

Iosis je napisao:
Aleks_BGD je napisao:

Sto znaci,da svaki obican putnik ima pravo da zaustavi bus na sred ulice i trazi od vozaca da ga pusti da udje jel tako?

To posmatraj kao policiju, jer ima i policija pravo da te zaustavlja bilo gdje. Išao pješke ili autom. Drugi nemaju pravo da te zaustavljaju.

E što bih volio da prevoz poskupi na 120 din, e onda bi svi bili srećni i zadovljni. Ja sam plaćao kartu 3.5 marke (175 din) do sela koje je udaljeno otprilike 5 km, to je dužina kao 31 od okretnice do okretnice. Niko te ne pita hoćeš ili nećeš, ako nećeš kondukter ti pokaže vrata.

Покушаваш да седиш на две столице и пребацујеш се са једне на другу како ти кад одговара. Што је онако - баш непријатно гледати са стране. Људи то воле да зову трансфер непријатности.

Пропис који изједначава овлашћења полицајца и контролора по овом питању не постоји. Н-Е П-О-С-Т-О-Ј-И. Дакле, шта из тога следи? Из тога следи да ти се легалистичка позиција измиче под ногама, те евентуално можеш да пређеш на кафанску дискусију (такозвано ''ма све бих ја то побио кад дођем на власт...''). А за тај стил расправе нисам заинтересован.
54321
Član

Pridružio se: Pon Jan 17, 2011 8:56 pm

Postod mihajlo » Pon Feb 21, 2011 2:35 am

понедељак (14.02.) _ 14:10-20:45
потез: улица_29. новембра _ послато девет екипа.

бр. доплатних карата: 0
бр. написаних опомена: 0
бр. написаних казни: 11

-----------------------------------------
среда (16.02.) _ 14:25-20:45
потез: улица_29. новембра _ послато десет екипа.

бр. написаних казни: 12

четвртак (17.02.) _ 14:15-20:40
потез: улица_Димитрија Туцовића _ послате три екипе.

бр. написаних опомена: 1
бр. написаних казни: 9

петак (18.02.) _ 14:10-20:50
потез: насеље_Карабурма _ послате три екипе.

бр. написаних казни: 7

недеља (20.02.) _ 10:05-16:55
потез: улица_Милентија Поповића _ послате четири екипе.

бр. написаних казни: 3

-------------------------------------------------------------

Колегинице из погона Нови Београд, као једна екипа испред моје.

Image
Image

Данас (20.02.) су овај потез: Ушће-СЦ радиле три екипе погона Нови Београд и једна (моја) екипа погона Карабурма.
На суседном потезу: Ушће-општина НБГ је радило чак дван'ест (12) екипа; пет погона Нови Београд, пет погона Космај и две погона Карабурма.
Такође, погон Нови Београд је послао и пет екипа у 29. новембра
mihajlo
Član

Postod Iosis » Pon Feb 21, 2011 9:50 am

@54321 Nisam rekao da su ista prava kontrolora i policajca, ali je slično. Policija kontroliše saobraćaj, kontrolori karte.
Iosis
Član

Postod profa_chb » Pon Feb 21, 2011 9:52 am

boyan92 je napisao:Ja mislim da su se ti konrolori malo previse uziveli u posao .
Pa ne valjaju ti putnici drogu ili tako nesto ,pa da ih iz zasede treba hvatati.

ajde molim te uzmi veknu hleba u nekom maxi-ju ili tempu ili ideji, pa izađi na glavni izlaz podignute glave, pa vidi kako ćeš da prođeš...
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod boyan92 » Pon Feb 21, 2011 1:59 pm

profa_chb je napisao:
boyan92 je napisao:Ja mislim da su se ti konrolori malo previse uziveli u posao .

ajde molim te uzmi veknu hleba u nekom maxi-ju ili tempu ili ideji, pa izađi na glavni izlaz podignute glave, pa vidi kako ćeš da prođeš...

Ja nemam sa tim problema . Uglavnom svuda idem kolima . A ako bas moram autobusom nije mi problem da kupim kartu. Ali nisu samo ovde u pitanju oni koji su bez karte. Zamisli da moras da ides na sa nekom dugackom linijom , pa ti 2-3 puta udju sa stanici, pa jednom nek udju ovako na sred puta.Zamisli koliko to smara one koji imaju kartu. Ali hvala bogu nece ni to terorisanje dugo trajati. Sad kad uvedu novi sistem bice prava stvar.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Marko » Pon Feb 21, 2011 2:35 pm

Što ste se navrzili na to što je kontrola ušla van stanice . Jaka stvar napadate dečka zbog toga ušli jednom.Pojačana kontrola putnika je pametna stvar od strane gsp-a .ne da poveća svoje prihode već i da zaštiti putnike koji redovno kupuju pretplatne karte .
Da se ja pitam svaki putnik koji je u prošloj godini kupovao markicu 12 meseci bi trebao dobije prsluk kontrolora i da počne da kontroliše bagru koj još nije naučila kako se živi u gradu koja se ponaša kao da je tek sišla sa planine .

Počele da se dešavaju situacije da putnici sa kartama ljute i prete im na kontrolore što nekima nemogu da naplate kazne

Svako od nas je ušao van stanice u autobus jel prijavio vozača ?
Da li biste prijavili vozača koji je otvorio vrtana van tanice ženi sa bebom?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod markotar » Pon Feb 21, 2011 4:02 pm

I propisi su propisi. :wink: Ma uvesti lepo tačkastu kontrolu i završiti stvar. Jedino, što Mihajlo reče, mora da bude izuzetno dobro organizovana (što do sada nije bilo slučaj) da se ne stvaraju zastoji i da se to efikasno i brzo odradi.

Uzgred, evo jedne smešne situacije od pre pola sata (vezana je za ovu temu). Na stanici kod SIV-a putnici kreću panično i masovno da izlaze iz 65-ice jer su tri žene u prslucima nameravale da uđu u autobus (stajale su strpljivo ispred srednjih vrata i čekale). Međutim, ono što očigledno nisu primetili je da one zapravo rade za gradsko zelenilo (od skora njihovi radnici takođe nose žute prsluke preko radničkih kombinezona)!! :lol: :lol: :lol: Što bi narod rekao u strahu su velike oči! :mrgreen: :mrgreen:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Iosis » Pon Feb 21, 2011 5:45 pm

Dobro ajde uđe ti kontrola tri puta i tri puta pokazujes kartu, kakve veze ima. Ako imas kartu nije to veliki posao pokazati kartu.
A i treba kontrola da bude cesta, zbog cega je onaj pametniji od mene sto ne kupi kartu, a isto se vozimo.
Jedino sto u Bg nedostaje je dnevna karta.
Iosis
Član

Postod markotar » Pon Feb 21, 2011 5:54 pm

Nedostaju mnoge vrste karata, postojeći tarifni sistem je vrlo loš, pa i nepravedan ako baš hoćete ali to će se uskoro promeniti. :wink:
markotar
Član

Postod mihajlo » Pon Feb 21, 2011 8:28 pm

boyan92 je napisao:Ali hvala bogu nece ni to terorisanje dugo trajati.

Ми Вас тероришемо? :shock:
Е, па кад овако нешто чујем, дође ми да стварно почнем да тероришем!

Паметна бре она Маријана, да смо сви такви контролори - ствари би биле много другачије!

------------------------------------------------------------------

Aleks_BGD je napisao:Ne mrzim vas,samo vecih sljamova i iskompleksiranih budala(cast izuzecima) od gsp kontrola,Saobracajne i Intereventne policije u ovom gradu nema.

У реду, рекао си своје и доказао да мрзиш, што је ок, јер знам да нас 90% града мрзи, тако да - опуштено.
Ја сам се помирио са том чињеницом, пре него што сам почео да радим.
Али наш слоган гласи: "Можете само да нас мрзите, важно да се ми међусобно слажемо".

------------------------------------------------------------------

Marko je napisao:Da se ja pitam svaki putnik koji je u prošloj godini kupovao markicu 12 meseci bi trebao dobije prsluk kontrolora i da počne da kontroliše bagru.

Ја бих свакоме дао прслук да одради једну дневну смену у 29. новембра, па да види како је нама заправо.
Немам намеру да нас сажаљевам, да не помислите то, али само да сви Ви и они који нешто причају и праве се паметни, чисто увиде неке ствари.

Marko je napisao:Počele da se dešavaju situacije da putnici sa kartama prete im što nekima nemogu da naplate kazne.

Наравно, има и тога.

------------------------------------------------------------

markotar je napisao:Međutim, ono što očigledno nisu primetili je da one zapravo rade za gradsko zelenilo (od skora njihovi radnici takođe nose žute prsluke preko radničkih kombinezona)!!

Некад и ја помислим да су колеге. :)

markotar je napisao:Ma uvesti lepo tačkastu kontrolu i završiti stvar. Jedino, što Mihajlo reče, mora da bude izuzetno dobro organizovana (što do sada nije bilo slučaj) da se ne stvaraju zastoji i da se to efikasno i brzo odradi.

Зато се више и не ради, јер је лоше организована.
Док неко паметан не смисли нови и бољи начин - неће се ни радити.

Iosis je napisao:Dobro ajde uđe ti kontrola tri puta i tri puta pokazujes kartu, kakve veze ima. Ako imas kartu nije to veliki posao pokazati kartu.

Баш тако, ако имаш карту шта ти је проблем да је покажеш и десет пута ако треба, не разумем.

Кад смо већ код тога колико пута уђемо у једно исто возило.
Шефови и наши распоређивачи се увек труде да до тога не дође, а ево и простог примера како се то ради:
Ако се пошаље контрола у 29. новембра, онда се не шаље на Карабурму, Миријево, Вишњичку и на Зрењанински пут, јер се све те линије са тих кракова контролишу у 29.ом, зато се тамо шаље по десет екипа (и више).
А кад не пошаљу у 29.ти, онда се шаљу по потезима из којих линије долазе, у овом случају: Карабурма, Миријево, Вишњичка, зрењанинац.

А кад је реч о дужим линијама, ту је просто неминовно да ће на два места ући контрола.
Нпр.
16, преконтролишемо ми са Карабурме у 29.ом, па је онда опет преконтролишу новобеограђани код Ушћа.
23, ми са Карабурме на Карабурми, па онда Космајци тек у Пожешкој.
95, ми са Карабурме у 29.ом или на зрењанинцу, па онда новобеограђани после Ушћа.
И тако обрнуто и не видим шта је у томе лоше. :roll:
mihajlo
Član

Postod Iosis » Pon Feb 21, 2011 8:51 pm

Mihajlo ja te potpuno shvatam, najteže je sa ljudima raditi. Imam tetku koja radi u banci na šalteru. često bude nervozna kad dođe s posla, rjetko kad izađe iz kuće. Dođe neki pametnjaković pa je uči poslu koji radi već 15-16 godina, a onda joj dođe i šef pa nešto pametuje.
Možda je bolje onom što kopa kanal, bar nema ko iz zemlje da mu zvoca, jedino šef. Mada mogu i ljude do neke mjere da razumije, situacija u državi nam je takva da smo svi (kako kažu nadrealsti) natakareni jedni na druge i tražimo i najmanji razlog da se istresemo.
Iosis
Član

Postod markotar » Pon Feb 21, 2011 11:23 pm

Hmm, pa ja uvek imam kartu i uvek je pokažem kontroloru ali, brate, iskren da budem sve više i više me mrzi da je stalno pokazujem! Možda sam ja baksuz pa mi nalete svaki dan... ili kad god se vozim trolom tad baš naiđe 22... ne znam. U svakom slučaju nikad ne bih napravio incident ili nešto pametovao i izmišljao ako ljudi samo rade svoj posao (dakle ukoliko se kontrolori ponašaju korektno, što verujem da ponekad svakako nije slučaj, no ja do sad ni jednom takvom slučaju lično nisam prisustvovao), progunđao bih u sebi "sad ste našli, po zimi da vadim markicu iz toplog kaputa", izvadio je, pokazao i zaboravio na to... Ali da me smara da stalno pokazujem - smara me! :) Možda da je lepo okačim oko vrata i miran sam, mogu da dremam od kuće do posla. :lol: :lol:
markotar
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije