Logo

Ikarbus

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Nele Nibus » Pet Feb 25, 2011 7:03 pm

s215hdh je napisao:Jeste, Nenade, stara Setra kosta koliko cetvrtina novog Ikarbusa, ali novi Ikarbus, a i Nibus, ne vrede ni cetvrtinu koliko ta Setra, niti ce ikada moci da izdrze to sto je Setra izdrzala. Tako da...

Izvinjavam se kolega ne znam da li pokusavas da obrnes moje reci ili nisi razumeo sta sam hteo da kazem?
Ja sam rekao da izrada jednog Nibusa ili Ikarbusa kosta kao cetvrtina nove Setre ili ne znam kog sve brenda a za pare za koje se napravi dobro sluzi, novo je novo, nek shvati ko kako hoce ali ipak ja mislim da je tako...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Sponzor

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 7:08 pm

A od nove Setre je isto tako i cetvrtina kvaliteta ako i toliko. A od stare da ne pricam. Ja sam rekao moj stav po pitanju novo je novo. I niko me nece ubediti da je drugacije. Kome se taljiga nova kanta, neka je taljiga, meni je stari AUTOBUS sve sto je potrebno!
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod Nele Nibus » Pet Feb 25, 2011 7:11 pm

s215hdh je napisao:A od nove Setre je isto tako i cetvrtina kvaliteta ako i toliko. A od stare da ne pricam. Ja sam rekao moj stav po pitanju novo je novo. I niko me nece ubediti da je drugacije. Kome se taljiga nova kanta, neka je taljiga, meni je stari AUTOBUS sve sto je potrebno!

Ja licno kad bi imao firmu uzeo bi nekoliko O 303-ki ili O 404-ki ali to je ok za saobracaj unutar zemlje i okolina, a za Zapad valja ici sa novim vozilom. Slazem se da nije bas ni svaki nov bus idealan za to ali Boze moj...
Da ne pravimo mi ovde OT zbog toga...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Jovan » Pet Feb 25, 2011 7:19 pm

Nenad_KM je napisao:
s215hdh je napisao:Jeste, Nenade, stara Setra kosta koliko cetvrtina novog Ikarbusa, ali novi Ikarbus, a i Nibus, ne vrede ni cetvrtinu koliko ta Setra, niti ce ikada moci da izdrze to sto je Setra izdrzala. Tako da...

Izvinjavam se kolega ne znam da li pokusavas da obrnes moje reci ili nisi razumeo sta sam hteo da kazem?
Ja sam rekao da izrada jednog Nibusa ili Ikarbusa kosta kao cetvrtina nove Setre ili ne znam kog sve brenda a za pare za koje se napravi dobro sluzi, novo je novo, nek shvati ko kako hoce ali ipak ja mislim da je tako...

Pa koliko koste Ikarbus?
Korisnikov avatar
Jovan
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 1:42 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Feb 25, 2011 8:24 pm

Cena novog Ikarbusa ik-412 je oko 200.000 evra,sve zavisno od opreme...Uglavnom autobus koji je isplatljiv za naše tržište,jer može dobro da posluži i sebe da otplati.Razgovarao sam sa vozačem Veolije iz Požarevca koji duži jednog od njihovih ik-412-ca,prezadovoljan,za osam godina auto se pokazao bez greške,sa njim je jedno vreme držao i inostranstvo...MAN-čuga od 410 ks sasvim pristojan motor za taj autobus,sa dobrim prenosom vuče ko blesav.

Dule,ti voliš da voziš tvoju Setru,i to je OK,to poštujem,verujem ti da je itekako dobra,ali svako starije vozilo sigurno traži veće ulaganje u njega nego u novo,vremenom se vozni park mora obnoviti a što umesto Berkofa,Temsi... ne bi kupovali domaćeg Ikarbusa ik-412 ili Neobusa Universo...ako se već nema para za nove Setre i Neoplane,koji su sam vrh autobusa turističke klase i naravno daleko ispred ovih i po kvalitetu ali i po ceni,što je za naš standard previše jer i sam znaš kakvi su uslovi.

Image
Image

Nenad_KM je napisao:Sto se Ikarbusa tice meni je drago da se u ovakvom kriznom periodu i pravi uopste kod nas nesto od vozila(automobili i autobusi)...

Tačno,i zato sam uvek na strani naših,poštujem strano,ali volim i ono što je domaće... :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod fimatotravel » Pet Feb 25, 2011 8:32 pm

Upravu ste momci ali 200.000e je ipak previše
fimatotravel
Član

Pridružio se: Sre Feb 02, 2011 9:53 pm

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 8:40 pm

U moje Setre nema dinara ulaganja. Ulje, gorivo, filteri, redovno odrzavanje kocnica i teraj!
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Mickey » Pet Feb 25, 2011 9:28 pm

fimatotravel je napisao:Upravu ste momci ali 200.000e je ipak previše

Kinezi kostaju minimum 150.000e, pa ne moze dzabe bus da se dobije!
U taj bus ide motor, menjac, osovine.... + drugi materujali od koje se bus pravi, to sve kosta.

E, sad je pitanje kako bi ga Ikarbus napravio, msm kolko kvalitetno posto dugo nije niko kupio taj 412...

A novo je novo, a staro staro. Pre svega zbog zamora materijala je bolje imati novi bus. Setre serije 200 jesu kraljice na drumovima, jesu odradjene dobro, al su matore i zagadjuju okolinu mnogo vise nego neki nov bus.
Moje misljenje je da ih ljudi jos upotrebljavaju zbog male nabavne cene, i jednostavnog odrzavanja, mali broj ljude ce iskljucivo zbog ljubavi prema seriji 200 imati te buseve u voznom parku.

Dule, nemoj da se uvredis, al tvoja Setra je verovatno perfektno odrzavana, i pazena, i vozena najcesce po autoputu... i jeste ona dobra, ali nema tih buseva vise onoliko koliko su se napravili.

Hocu da kazem da je kvalitet izrade samo jedan od faktora veka autobusa!

I ono najbitnije, aj da vise ne uporedjujemo ko je bolji i zasto, ovo je tema o Ikarbusu, a verujem da ima i podforuma gde bi ova diskusija trebala/mogla da se nastavi.
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod miham » Pet Feb 25, 2011 10:12 pm

s215hdh je napisao:U moje Setre nema dinara ulaganja. Ulje, gorivo, filteri, redovno odrzavanje kocnica i teraj!

Tacna ti je ta..malo je utegnes,5 godina ne dohvaces do nje,osim gore pomenutog.. :)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 10:44 pm

Fala kolezi na podrsci :D A neka pricaju oni koji autobus upalili nisu sta hoce, zna se realno stanje stvari :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Mickey » Pet Feb 25, 2011 10:49 pm

s215hdh je napisao:Fala kolezi na podrsci :D A neka pricaju oni koji autobus upalili nisu sta hoce, zna se realno stanje stvari :D

:) svako ima pravo na svoje misljenje
Mickey
Član

Postod s215hdh » Pet Feb 25, 2011 11:00 pm

To je obicno poslednji argument Ikarbusa, Nibusa, Kineza i ostalih :D
s215hdh
Profesionalni vozač

Postod Mickey » Pet Feb 25, 2011 11:11 pm

Poslednji ili ne, mozes da pokusas da oboris moje argumente iz predhodnog posta 8)
uzgred, ja ne branim ni jednu stranu, u potpisu mojih poruka vidi se koji bus gotivim...
Mickey
Član

Postod Sashco » Pet Feb 25, 2011 11:12 pm

s215hdh je napisao:To je obicno poslednji argument Ikarbusa, Nibusa, Kineza i ostalih :D

:lol: :lol: :lol:
Zaista je na forumu bilo dosadno bez tebe! Welcome back!
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Stefan Bgd » Sub Feb 26, 2011 12:12 am

Dobro Dule,uživaj ti u Setri,mi ćemo u Ikarbusima i Nibusima,i svi zadovoljni...Može?Nema smisla da nastavljamo priče o tom poređenju,svi poštuju tvoje mišljenje,poštuj i ti naše. :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki