Logo

Neobus

Diskusije posvećene gradskim, prigradskim i međugradskim autobusima.

Postod markotar » Sub Feb 26, 2011 8:34 pm

Da, posebno zimi je to jako važno zbog ledenog vazduha koji kulja unutra, na šta se vozači i najviše žale i zbog toga izbegavaju da otvaraju prednja vrata (u tom slučaju ih potpuno podržavam)!

Mi putnici nekako uvek prvo mislimo samo na sebe, a često zaboravimo na njih. :oops:
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Sponzor

Postod milos265 » Ned Feb 27, 2011 12:50 pm

Ako postoji usmerivac koji topao vazduh usmerava ka nogama onda to i nije tako veliki problem. Ik 103 ima odlicno grejanje ali je velika mana sto ne izduvava topao vazduh u noge.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod MARKO 89 » Ned Feb 27, 2011 2:06 pm

Зна ли се можда тачан датум испоруке првог контигента?
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Postod ОСТОЈА » Ned Feb 27, 2011 3:21 pm

Београђанима би требало да буде драго што излазе из присилног монопола који је Икарбус имао у том граду и што ће сада,м благодаћу конкуренције, добити боља возила.

Неки коментари делују као да су им аутори заљубљени у ИК, па сад боцкају.
ОСТОЈА
Rukovodilac prodaje

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 1:33 pm

Postod Nibus-ja » Ned Feb 27, 2011 3:25 pm

NEOBUS_PR je napisao:Београђанима би требало да буде драго што излазе из присилног монопола који је Икарбус имао у том граду и што ће сада,м благодаћу конкуренције, добити боља возила.

Е па Икарбус је пропао тако да ће сад да полуде има НЕОБУС да их окупира :mrgreen: ако хоће носталгично да се подсећају на икарбусове моделе, за њих је право решење НИБУС нека се јаве :mrgreen: :D :wink: топло препоручујем :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Postod markotar » Ned Feb 27, 2011 3:33 pm

NEOBUS_PR je napisao:Београђанима би требало да буде драго што излазе из присилног монопола који је Икарбус имао у том граду и што ће сада,м благодаћу конкуренције, добити боља возила.

Ne znam za druge ali ja odavno simpatišem Neobus i baš mi je drago što će konačno voziti u BG! Svi moji komentari su isključivo dobronamerni i usmereni u pravcu poboljšanja, nikako omalovažavanja ili bockanja! Na kraju, posebno mi je drago što Neobus sve to sluša!

Poređenje sa Ikarbusom se potpuno prirodno nameće, a kako će se Neobusova vozila ponašati i pokazati možemo da vidimo jedino kad izađu na ulice.
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Feb 27, 2011 3:47 pm

Pa ni Novosađani ne simpatišu Ikarbus,isto tako je i ovde sa Neobusom.
Mi naše Ikare poznajemo,decenijama su nam na usluzi,vaše Neobuse ćemo tek da upoznamo i da se uverimo u kvalitet koji toliko hvališ... :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod Aleks_BGD » Ned Feb 27, 2011 3:50 pm

Stefan Bgd je napisao:

Pa ni Novosađani ne simpatišu Ikarbus,isto tako je i ovde sa Neobusom.
Mi naše Ikare poznajemo,decenijama su nam na usluzi,vaše Neobuse ćemo tek da upoznamo i da se uverimo u kvalitet koji toliko hvališ... :wink:

Mislim da ce linija 26 i 50 biti najbolji test za te Neobuse.To ako prezive,mozemo se pouzdati u njih zar ne?
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod boyan92 » Ned Feb 27, 2011 7:23 pm

Ja od svih proizvodjaca u srbiji najvise volim Ikarbus.Ja sam uvek za domace proizvode.
Oni trenutno imaju problema ,ali verujem da ce uskoro izaci iz njih.
Smatram da je ikarbus autobus koji je bas po meri Beogradjana. Jeste da su malo zeznuli stvar sa N serijom. Ali ostale serije su bile dobre i svasta su izdrzale. I dalje stojim iz toga da je najbitnije za autobus odrzavanje .
Pogledajte malo po Ruskim sajtovima kako oni odrzavaju dobro svoje Ikarbuse i kako uvek dobro izgledaju. Ne smatram nista Neobus boljim od Ikarbusa.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Stefan Bgd » Ned Feb 27, 2011 7:54 pm

Brate Ikarbus je napravio preko 20.000 autobusa u svojoj višedecenijskoj proizvodnji.Najveći deo toga je prevozio i prevozi građane Beograda već skoro 40 godina,počev od starih ik-4 i ik-5,preko ik-111 i ik-161 pa sve do novih ik-103,ik-206 i ik-218-ca.
Moj pokojni deda je godinama vozio starog Ikara ik-5 (1165 na 83-ci) i sa njime dobio diplomu za 300.000 pređenih kilometara bez ijednog kvara,eno stoji ta diploma i dan danas uramljena na zidu.Moj ćale se vozio sa njime,tu zavoleo autobuse i danas radi isti taj posao kao i njegov otac.
Kao klinca ćale me je vodio da zajedno radimo sa starom Rabom,odrastao sam sa tim vozilima,i danas svakodnevno u školu i na trening idem Ikarbusom...A i ćale mi vozi Ikarbusa,njima zarađuje hleba koji jedem.

Pa kako onda da više volim Neobusa,kada je Ikar deo mene. :roll:

I svako od nas se seća kada je bio klinac,vožnje starim "Turčinima",tog njihovog mirisa i zvuka diferencijala koji je ostao urezan kao lepa uspomena.

Nemam ništa protiv Neobusa,ali Ikarbus ovde ima svoju tradiciju,Neobus se tek pojavio tako da ćemo se s njima tek upoznati.Onda možemo da pričamo i da ih upoređujemo. :wink:
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Marko » Ned Feb 27, 2011 9:13 pm

Na koliko tendera za nabavku gradskih autobusa neobus učestvovao ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod boyan92 » Pon Feb 28, 2011 12:26 am

Ja kad sam bio klinac isto sam obozavao autobuse uvek mi je jedna od asocijacija na Beograd bio Ikarbus i stari turcini. Ma koliko god on bio los uvek cu voleti vise da se vozim u njemu nego u Citaru ,conectu...
Ali i da mi dovezu i Citara i mana uvek sam za Ikarbus.
Jednostavno ti autobusi za mene imaju dusu.

Sad ovi Neobusi imaju svoju sansu da se pokazu. Ne mozemo dalje nista pricati dok ne vidimo svojim ocima.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod profa_chb » Pon Feb 28, 2011 2:18 pm

ama volim i ja ikarbus, iz svima nepoznatih razloga pa čak i meni, ali relanost je takva, neobus je sa tehničke strane bolji, volvo kvalitet :!:

džaba ikarbusu man common rail i votih i zf, kad već 3 218ice stoje rashodovane, a koliko njih je stajalo ohoho dugo :?: ikarbus od dobrih komponenti napravi loš bus :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Stefan Bgd » Pon Feb 28, 2011 6:29 pm

Daj Profo,nemoj da se lažemo,znaš ti dobro kakvo je stanje sa održavanjem istih...Stajali su nama i Japanci i Conecti i po godinu dana čekajući delove.I nisu 3 ik-218-ce rashodovane,već taj jedan jedini 943 koji je mogao da se sredi da ga nisu čerupali pa mu sada fali 300 čuda.

Ikarbus može da napravi dobar autobus,to su dokazali sa ik-206-cama koje ima Lasta,sa ik-103-kama koje ima Veolija-Luv,pa sa ik-103 serijom iz 2003-e... :wink:

Pravi i originalni Volvo kvalitet ti je onaj koji se sklapa u matičnoj fabrici u Švedskoj,to su oni Volvoi 7700 koje ima Veolija,e on je pravi Volvo,a ovo što sklapa Neobus je nešto sasvim drugo,tako da je jedina razlika kako će Ikarbus ili Neobus da sklopi proizvod zasnovan na inostranim komponentama.

Shvati da Neobus treba da se tek pokaže,prvo bi trebao da prođe sve linije i terene po Beogradu,dakle od Batajnice pa do Avalskih sela,da ga vidimo na rupama,brdima pod različitim opterećenjima...E onda mogu da kažem taj autobus ima određene kvalitete i određene nedostatke,i njih da iznesem pa da uporedim sa ostalim autobusima a ne ovako da ti meni pričaš priče...Daj ja njega da vidim na terenu,da prođe isto ono što i Ikarbus.Zato se strpi,polako,ima vremena.
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Postod Iosis » Pon Feb 28, 2011 7:22 pm

Ako porediš kvalitet karoserije Neobusa i Ikarbusa Neobus ipak ima kvalitetniju. U NS 218-ke koju došle poslje Citta u gorem su stanju.
Ali motori su u oba dobri, Volvo i MAN su oba dobra proizvođača. Ali džaba to Ikaru kad nema osnovu dobru, njihova samonoseća karoserija ipak nije na nivou Volvo šasija.
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski, Prigradski, Medjugradski