^^^ Баш волим кад неко овако паметује, а притом није упућен уопште.
boyan92 je napisao:Ma mogu oni da protestuju do sutra.
И хоћемо!
Већ вероватно и у следећи петак, када ће нас бити мноооого више!
boyan92 je napisao:Kad ovi uvedu novi sistem bice otkaza koliko hoces. Jednostavno mnogo ima viska , mnogo njih je primljeno bespotrebno.
Ти дефинитивно имаш нешто против ГСП-а. Баш би волео да се распадне и пропадне.
Ти и теби слични истомишљеници би баш волели да се ГСП распрода или да за почетак 50% фирме држе Турци и да највећи приходи иду њима.?!
Настојимо да до тих отказа не дође, а сад имамо и једну гаранцију више, јер је потписан протокол којим се гарантује да увођењем нових система неће доћи до многих отпуштања, а тај протокол су потписали градоначелник Београда, генерални директор ГСП-а и председник репрезентативних синдиката.
Беспотребно? Много има вишка? Где има вишка? Вероватно у администрацији!
А администрацији се уопште не прети отказима! Зато немој да бркаш појмове.
------------------------------------------------------------
Приметио сам да је овде доста особа/чланова за то да се уведу нови системи по цену и да се лоше покажу.
Немам ни ја ништа против, боље је кад се иде напред и кад се напредује, али сам сигуран да ће то донети много више проблема, него што их сад има, једноставно наш народ није још увек спреман и едукован за нове системе, може се рећи високе технологије.
О чему причамо, када путници (од 20 до 80 година) не знају да прочитају број линије на возилу, а да знају да прочитају дисплеј на станици или да још троше кредит да би питали за колико ће први аутобус.
Знате ли колико ће тек онда путници бити необавештени о превозу, поготову на окретницама у рубним деловима града и ширем центру града. Лично сам се много пута уверио колико велику улогу имају отправници на окретницама, нису они тамо тек тако без везе, како делује, жао ми је што сад овде нема ниједног представника те службе, па да то потврди.
А да споменем и службу која је мени најбоље позната - контрола возних исправа.
А пре тога - саме карте, које ће бити изгледа као платне картице и које ће се на другачији начин поништавати (или шта већ радити) у возилу и то на самим вратима, што значи да ће бити дужа задржавања у станицама.
Мисле на тај начин да спрече шверс? Како? - никако.
Шверца и шверцера ће увек бити, шта ће их тада спречити да уђу у возило као и данас - без ичега (карте).
Биће Вам драже да уместо нас контролора који Вам ненормално и нехумано много "гледамо кроз прсте", дођу турци који Вам сигурно неће рећи ни добар дан, а сигурно неће бити ни благи, па ће са оном справом за контролу тих смарт карти детаљно пролазити возилом.
------------------------------------------------------------
И да се за крај мог излагања вратим на јучерашњи протест, односно протестну шетњу.
Овако је то било у сликама:

извор:
Facebook
Било нас је сигурно хиљаду, а можда и више.
Од изласка сам био у улози редара у зеленом прслуку, негде пред зачеље колоне, а дужност нам је била да пратимо да нико не пређе белу линију и не пређе у супротан смер, а своју дужност сам код Таковске предао колеги из контроле.
Крајње смо били коректни у протестној шетњи, није било скандирања, само некад се запевало: "Недамо ГСП!", није било проблема, нисмо правили блокаде (чак смо пропуштали трамваје који су долазили иза нас), осим на већим раскрсницама (док смо сви прошли) и после код Поштанске штедионице где је био први "скуп", одакле је доста нас отишло својим путем, а они најупорнији су наставили пут Скупштине.