Logo

Reparirani autobusi

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod ILIJA BOGOJEVIC » Uto Mar 29, 2011 8:54 pm

Auuu koja reparacija odlicne slike ciji je ovaj tam 331?
Korisnikov avatar
ILIJA BOGOJEVIC
Student inženjerskog menadžmenta

Pridružio se: Pet Jan 28, 2011 6:35 pm

Sponzor

Postod joza » Uto Mar 29, 2011 9:00 pm

Ovo si stvarno odradio vrhunski.
Interesantno je, sto ga nisi puno izmenio, ali sa sitnim detaljima, ( crna linija spustena ukosa na napred i ispod sajbe ) podmladio si ga 10 godina.
Svaka cast!
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:00 pm

moj brate..ovo je radjeno u moj servis.. :) ja sam mu licno dizajnirao i odradio prednju stranu.. :)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod joza » Uto Mar 29, 2011 9:01 pm

Ajd ovako, koliko te je okvirno sve izaslo?
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod ILIJA BOGOJEVIC » Uto Mar 29, 2011 9:02 pm

E pa svaka cast odlicno uradjeno :D
Korisnikov avatar
ILIJA BOGOJEVIC

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:03 pm

joza je napisao:Ovo si stvarno odradio vrhunski.
Interesantno je, sto ga nisi puno izmenio, ali sa sitnim detaljima, ( crna linija spustena ukosa na napred i ispod sajbe ) podmladio si ga 10 godina.
Svaka cast!

samo sitni detalji..al' vidis koliko znaci..kad se malo zagledas,ispravio sam i onu oblu liniju u donjem dijelu maske i sad ide u liniji sa branikom..i makao sam onaj znak avtomontaze..ubacio druge zmigavce,farove,maglenke..i farba cini cuda.. :)
miham
Mehaničar

Postod ILIJA BOGOJEVIC » Uto Mar 29, 2011 9:04 pm

Kako si uradio unutrasnjost jel imas mozda slike?
Korisnikov avatar
ILIJA BOGOJEVIC

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:06 pm

joza je napisao:Ajd ovako, koliko te je okvirno sve izaslo?

pa znas kako..materijal,djelovi,sitnice,oko 3000e sa tim sto sam imao drugog istog ovakvog sa kojeg sam skidao neke stvari koje nijesam morao da placam(retrovizori,ekstra sjedista,sitnice u enterijeru) i pritom ne racunam ruke koje su i vise od para ulozenih za materijal..
miham
Mehaničar

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:08 pm

ILIJA BOGOJEVIC je napisao:Kako si uradio unutrasnjost jel imas mozda slike?

nijesam jos skroz sve zategao,za par dana cu izbaciti slike kad se to sredi i ocisti..:)
miham
Mehaničar

Postod joza » Uto Mar 29, 2011 9:16 pm

Poenta je bila kako sa smislom i ukusoma ne sa astronomskom sumom para moze da se uradi nesto lepo.
Iskreno, ivazdim ti na poslu, ja sam imao u planu da krenem sa prepravkama minibusa, imam dosta rodbine u DE pa bih od tamo pokupio tehniku , otac ima masine i alat....znaci imam uslove...
Ali situacija je takva da propadaju i oni koji vec postoje, sem 2-3kom u godini sto se proda tih minibusa, sve su ftolne prodaje firmama koje postavljaju svoje uslove a rade sa firmama koje njima odgovaraju.
Tu nijeib tan kvalitet izrade, ili izgled, nego ko kome vise obeca :wink: A ja necu i nisam iz te price
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:28 pm

joza je napisao:Poenta je bila kako sa smislom i ukusoma ne sa astronomskom sumom para moze da se uradi nesto lepo.
Iskreno, ivazdim ti na poslu, ja sam imao u planu da krenem sa prepravkama minibusa, imam dosta rodbine u DE pa bih od tamo pokupio tehniku , otac ima masine i alat....znaci imam uslove...
Ali situacija je takva da propadaju i oni koji vec postoje, sem 2-3kom u godini sto se proda tih minibusa, sve su ftolne prodaje firmama koje postavljaju svoje uslove a rade sa firmama koje njima odgovaraju.
Tu nijeib tan kvalitet izrade, ili izgled, nego ko kome vise obeca :wink: A ja necu i nisam iz te price

mislis da preprvaljas teretnog u putnicki..?
miham
Mehaničar

Postod joza » Uto Mar 29, 2011 9:47 pm

Mislio sam to, a ujedno da i ja dobijem jeftinije vozilo. Ovde se prepravke malih rade za 10-12h, a ja to mogu sa dobrim sedistimai za 6-7.Ali kao sto rekoh, ne postoji trziste. Ovo sto se vozi, skoro nista nije novo kupljeno, vecina uvoz iz DE.
E sad posto sam se opekao, me su ovi Irisbusi(daily ) izasli oko 46h+PDV. a to je previse.
Bollje uzeti skinut sa lizinga 1-2god do 50000km, ima ih i za 18-20h,i onda preraditi, jos plafon nek bude u max fulu 8000 to je plafon 30000E. A to je 16000 manje nego sto sam ja placao.
Problem je, sto i nema ko da placa pravu cenu. Evo gledaj primer ja trosim 14l / 100km, ED po 130din koje placam regularno preko racuna. A neki klinac sa Sprinterom iz 2001, sipa d2 iz budzaka, po ko zna kojoj ceni, ne placa u toj ceni porez, ima prijavljenog sebe i nikog drugog, a ja imam i 2 vozaca, normalno da on moze da vozi po 45din/km a ja nema sanse izpod 55/km a da se isplati. I sta mislis koga drzava vise j..e?
Zato mi je drago kad vidi kako lepo radis, jer znam sta je znojiti se za neki cilj.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod milan.nk » Uto Mar 29, 2011 9:58 pm

miham je napisao:Sta kazete na ovu reparaciju...? :) bilo nekad..

Image
Image
Image

a sad..

Image
Image
Image
Image
[/quote]

Svaka cast! Jedva cekam da izadje na drum pa da ga vidim uzivo!
milan.nk

Postod miham » Uto Mar 29, 2011 9:59 pm

ma moze se prepakopati za jedno 7-8h teretni u putnickog,a moze se naci skinut i za manje pare..e ybg brate,uvijek ce da bude tako dok su nam drzave ovakve..a krjanjeg putnika boli uvo sto se ti deres kad cijena diktira sve..pa i ja sam mislio da radim to,ali sam mislio da radim varia..! oni su mi nekako privlacniji za rad od sprinter-a,crafter-a i daily-a..ne znam kako kod vas,ali ovsje su dosta trazeni..a sto je jos interesantnije stupio sam u kontakt sa nekim likom iz Turske i poslao mi je ponudu za kompletan eksterijer sa kojim mogu varia da preradim u MEDIA..!!znaci prednja i zadnja vrata na vazduh,sva stakla,prednji kraj od poliester-a sa farovima i maglenkama,zadnji kraj sa haubom koja se dize vertikalno uz liniju autobusa,retrovizore,klimu,ratkapne,blatobrane od polisestera kao i cini mi se 4 boxa za prtljag koji dodju sa strane isto od poliester-a za 12h...!!e sad,dodas 8h za eneterijer i uvezes skinutog za 15-18h i imas minibus sa 27-32 sjedista,zavisno kako ga odradis za 35h..sta mislis o tome..?
miham
Mehaničar

Postod joza » Uto Mar 29, 2011 10:15 pm

Ma to i meni treba taj broj sedista posle ovoga. Vec sam ja to citao adsi pisao, nasao sam i ja neki sajt za tog Media, super je to. Ali meni ovo uvezen skinut nepije vodu jer ja sa tim moram napolje. Ali i da nije skinut, moze da se nadje.Ajd mi posalji slike ako imas tog Media na PP , pa cemo da diskutujemo, bas me zanima
Korisnikov avatar
joza
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno