Mustafa YJM je napisao:ILIJA BOGOJEVIC je napisao:alexandargh je napisao:Mustafa YJM je napisao:alexandargh je napisao:Meni su ski-boksevi ružni na autobusima, kakvi god da su. I originalni ski-boksevi koji se slažu mi kvare izgled autobusa.
Ma kod deckera je uglavnom neophodan box, a nerijetko se koristi i prikolica. Jednostavno, oni nemaju adekvatan prtljažni prostor u odnosu na to koliko putnika imaju, tako da rijetko viđamo deckera koji vozi međunarodne linije bez kofera pozadi..
Da, to mi je logično. Ali onda kada se već zna da je za određene autobuse potrebno više prostora onda bi mogli proizvođači da prave neke verzije sa većim prtljažnim prostorom, tako što će povećati dužinu.
Nema teorije da povecavaju duzine autobusa jer su vec ti spratni autobusi uglavnom svi dugacki i premasivali bi dozvoljene dimenzije. Ovako sa ovim boksovima je mnogo prakticnije. Samo na ovom busu mi se bas nesto i nesvidja kao da nije predvidjen za ovaj bus vidjao sam takve setre sa mnogo lepsim boksem
Pa za svaku seriju busa dolazi i njegov adekvatan box, a u ovom slučaju je stavljen box od serije 200.
Pa bas se vidi da nije za ovaj autobus i ne stoji mu taj box