Logo

Temsa

Diskusije posvećene turističkim i visokoturističkim autobusima.

Postod Nibus-ja » Uto Apr 12, 2011 3:03 pm

badi je napisao:Dobro,samo sam izneo svoje misljenje i par cinjenica,..videcemo posle par godina ko je bio u pravu.A u tome i jeste problem,neka serija Temse bude dobro uradjena,a neka je krs nad krsevima,...to se ne desava ozbiljnijim proizvodjacima.

Sve je to u redu sto ti kazes,normalno je da i u svakom zitu ima kukolja,tako da svakom moze da se desi da proizvede losu seriju,naravno da se desava da i nov TV crkne posle mesec dana,ali ove koje sam napomenuo vidjam skoro svakodnevno tako da je ocigledno odrzavanje ALI I DOBIT-ZARADA na nivou :wink:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod MILE » Uto Apr 12, 2011 3:19 pm

badi je napisao:Dajte ljudi o cemu vi pricate,pa samo se cini da one peglaju kilometre bez problem,pa ako moze neko nek se raspita u nekoj firmi kolike troskove imaju za Temse,pa potrosnja temse safari je preko 30litara,kvarovi sa elektronikom su gotovo svakodnevni,....to nema veze sa cuvanjem.Evo ujak mi je neki dan isao iz Hr i na granici mu se upale sve lampice i bus izgubi snagu,...i na kraju ga je resetovao na sklopku i sve se vratilo u normalu,to se cesto desava,a bus mu je jedan od ocuvanijih,ali se opet desavaju kvarovi sa strujom jako cesto.
To sve zavisi od održavanja, eno i Autoprevoz Loznica ima problema sa elektronikom zato što su popustili sa održavanjem. U sličnoj su situaciji kao i Autobanat (dugo nisu primii plate, slabo održavaju vozila), inače mehanika im je za sad dobra, dokle će tako videćemo.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod badi » Uto Apr 12, 2011 5:16 pm

Pa u pravu ste to za odrzavanje,to je veoma bitan faktor.
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod joza » Uto Apr 12, 2011 6:28 pm

Kazete problemi sa elektronikom?
A da mi neko objasni, kako se ODRZAVA elektronika i u kakvoj je to vezi
sa tim dali je radnik primio 15 ili 40hiljada platu.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod negas » Uto Apr 12, 2011 7:27 pm

joza je napisao:Kazete problemi sa elektronikom?
A da mi neko objasni, kako se ODRZAVA elektronika i u kakvoj je to vezi
sa tim dali je radnik primio 15 ili 40hiljada platu.

Jozo pa kako nema prijatelju, neka ti zasvetli lampa za abs, a ti nastavis da teras, ili bilo sta slicno, ti kazes, ma briga me ide...i posle pukne...znas na primer za lambda sonde kod auta i slicno...e sad kod busa jos vise ima sistema...
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod badi » Uto Apr 12, 2011 7:49 pm

Evo znam da kod ujaka nije sijala nijedna lampica,i on je jedan od retkih koji cuvaju autobus u zr,pa je opet ostao u kvaru zbog elektronike,...ne moze Temsa koja kosta 200 hiljada evra ni da primirise Berkofu,...a kamoli nekim drugim markama,ali njih necu spominjati jer ce te svi reci KOLIKO PARA TOLIKO MUZIKE,pa slozicete se da ni 200 hiljada nije malo.Zamislite da ste vlasnik firme i kupite autobus i on na putu ostane u kvaru sa 50 putnika zbog neog kvara koji je prouzrokovao los kvalitet instalacije,...a placate mesecno ratu 3/4 hiljade evra,automatski kupite putnike,ugled i sve sto ide uz to,.....pokazace vreme da sam bio u pravu i sve ove Temse ce za par godina nizasta drugo osim za bacanje.Popravke elektronike su najskuplje popravke!
badi
Član

Postod badi » Uto Apr 12, 2011 7:50 pm

Ispravka ...napisao sam sa recenicu/ AUTOMATSKI KUPITE PUTNIKE,A ISPRAVNO JE / AUTOMATSKI GUBITE PUTNIKE...
badi
Član

Postod joza » Uto Apr 12, 2011 8:05 pm

negas , a zasto se pali lampica za ABS.??
Mislim, ne kontas sta hocu da kazem.Ako je sve OK i autobus kvalitetan i
pouzdan, NEMA sta da se pali! Podrazumevamo da uzoporavajuce lampice nemaju veze sa kvalitetom instalacije, one upozoravaju na istrosenost kocnica, razne sisteme... itd....
badi, sa tobom se slazem. razumeo sam .

Ja recimo isto mislim da kod Iveca kvalitet i pedantnost razvedenih instalacija i vezova zica nemaju veze sa kvalitetom. Jako lose, non stop izolujem nesto ili cistim neke spojeve.....Ali to nema veze sa odrzavanjem ( kako vi spominjete za Autobanat ) nego sa SAMIM KVALITETOM iz fabrike.

Za ostalo, je ok.
Nemojte pogresno da shvatite ne pametujem ja, nego zelim da vam iz prakse na mom primeru objasnim.
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod fimatotravel » Uto Apr 12, 2011 8:08 pm

joza je napisao:negas , a zasto se pali lampica za ABS.??
Mislim, ne kontas sta hocu da kazem.Ako je sve OK i autobus kvalitetan i
pouzdan, NEMA sta da se pali! Podrazumevamo da uzoporavajuce lampice nemaju veze sa kvalitetom instalacije, one upozoravaju na istrosenost kocnica, razne sisteme... itd....
badi, sa tobom se slazem. razumeo sam .

Ja recimo isto mislim da kod Iveca kvalitet i pedantnost razvedenih instalacija i vezova zica nemaju veze sa kvalitetom. Jako lose, non stop izolujem nesto ili cistim neke spojeve.....Ali to nema veze sa odrzavanjem ( kako vi spominjete za Autobanat ) nego sa SAMIM KVALITETOM iz fabrike.

Za ostalo, je ok.
Nemojte pogresno da shvatite ne pametujem ja, nego zelim da vam iz prakse na mom primeru objasnim.
SVAKA TI JE NA MESTU BRATE :wink:
fimatotravel
Član

Pridružio se: Sre Feb 02, 2011 9:53 pm

Postod badi » Uto Apr 12, 2011 8:24 pm

Joza je objasnio bas onako kako treba!
badi
Član

Postod joza » Uto Apr 12, 2011 8:24 pm

Pa moramo mi stariji objasniti momcima poentu prevoza putnika i koji se sve problemi mogu desiti.
Meni jedino bode oci, znam ja da je vozac srce autobusa, on treba da prijavi bukvalno sve, pa vlasnik onda vaga da li je problem za resavanje odmah, ili moze do sledeceg servis......
Znaci, nije ni taj sofer iz Autobanata uvek kriv kad nesto crkne.
Ako to cesto crkava, onda je to problem marke, modela..
Znaci, nije vozac kriv sto je zasvetlela lampica od sonde, EBD,EDC...
Eksterijerno odrzavanje i enterijer, to se slazem, ako tu nema pedantnosti, tu je kriv sofer.

Oni vole autobuse, ali nekad sve gledaju crno/belo :wink:

Ja recimo da biram, uvek bih pre uzeo Berkhof nego Temsu, pa brate, ganja ih Lasta, voze svuda po EU, da su oni cesto ostajali u kvarovima u toj EU, nebi ih oni i dalje kupovali.....I brate uvoznik berkhofa je ispostava VDL, posebna firma koja nema verujem puno veze sa Lastom sem dobre saradnje....
Ovo na Temsu mi lici, uvoznik gazda, taj..n, kad se ukorenio, poceo da kupuje firme....pa naravno gura u te firme sta mu je najjeftinije...za njega.

Ti pojedinacni slucajevi su sitni...
Opet da neko ne shvati lose, ne kazem da je temsa los bus
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod Aleks_BGD » Uto Apr 12, 2011 8:29 pm

joza je napisao:, on treba da prijavi bukvalno sve, pa vlasnik onda vaga da li je problem za resavanje odmah, ili moze do sledeceg servis......

I tako vozac prijavljuje da vozilo nece da vuce,da se gasi u voznji.A sef transporta vice "samo ti vozi,sta ti znas o servisu"...i vozac tako vozi i vozi,i onda vozilo stane i pokvari se.Pa bude,puko blok motora,2 dizne i pumpa za gorivo...a onaj majmun u West tracku vice kako je "sve do vozaca"..a vozac posle uvati majmuna pa mu se "ne......be mile majke" jer je majstor toliko tupav da mu ti kazes da ti promeni sponu a on promeni ceo trap... :roll:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod badi » Uto Apr 12, 2011 8:33 pm

Pa vlasnik Masinoprometa uvoznika Temse je i vlasnik Sokoprevoza,Timasa i Net Busa ex AUTOBANAT,....pa s te strane razumem kupovinu,gura svoje sto je u neku ruku i normalno,...ali mi nije jasno zasto ih drugi kupuju,valjda svi misle BICE ONA DOBRA,ali ustvari nije tako.Sto ti kazes Berkof se vec dokazao i ne treba ga menjati.Najvise me nervira kad kazu da je temsa jeftina,a gledaj primer...novi AVENUE gradski kosta 166,000 a novi CONECTO gradski 170.000 evra,....pa ipak MECKA JE MECKA!
badi
Član

Postod MILE » Uto Apr 12, 2011 8:33 pm

Bravo aleks, sve se to dešava k'o što kažeš najveći krivci su gazde koji najčešće nemaju para za delove ili ih baš briga za auto.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod joza » Uto Apr 12, 2011 8:34 pm

Sefa transporta za gusu, ne majstora, majstor kad nevalja, najlakse ga promeniti...Oces radis kako valja, neces, cao.
Ili posaljes da si prijavljivao kvar, a on nije resen i zbog toga si istrpeo dodatne troskove :twisted:
Ako je zvanican servis, da vidis kako se situacija menja :wink:
Korisnikov avatar
joza
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Turisticki, Visokoturisticki