Logo

Reparirani autobusi

Sve što je vezano za autobuse, a ne spada u kategorije iznad.

Postod The Dubster » Ned Maj 22, 2011 2:00 pm

milan.nk je napisao:Evo i jedne fenomenalno odradjene reparacije MB Europa, sa sve poliesterskom zadnjom stijenom

Ovako je izgledao nekada
Image

A ovako sad izgleda
Image[/quote]

zar ovo nije O340 ili O304?
Korisnikov avatar
The Dubster
Član

Pridružio se: Ned Mar 21, 2010 5:33 pm

Sponzor

Postod milan.nk » Ned Maj 22, 2011 2:27 pm

0 304 nije sigurno, prije ce biti 0 340, ali kolega arsenal je u BLT temi napisao da je Europa pa sam ja ponovio...
milan.nk

Postod Nele Nibus » Ned Maj 22, 2011 5:09 pm

milan.nk je napisao:0 304 nije sigurno, prije ce biti 0 340, ali kolega arsenal je u BLT temi napisao da je Europa pa sam ja ponovio...

Ako ima veneciju, a ja mislim da je ima onda samo moze da bude O 340...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod milan.nk » Ned Maj 22, 2011 5:11 pm

Nenad_KM je napisao:
milan.nk je napisao:0 304 nije sigurno, prije ce biti 0 340, ali kolega arsenal je u BLT temi napisao da je Europa pa sam ja ponovio...

Ako ima sta ? :oops:
milan.nk

Postod Nele Nibus » Ned Maj 22, 2011 5:13 pm

milan.nk je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Ako ima sta ? :oops:

WC drugar, sad sam video u njihovoj temi sliku, jeste O 340 je posto O 304 ima sa desne strane 2 velika boksa...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod milan.nk » Ned Maj 22, 2011 5:15 pm

Aha, hvala na objasnjenju!
milan.nk

Postod miham » Ned Maj 22, 2011 8:23 pm

Travego face.. :) vidio sam ga ja par puta ali uopste nijesam ni skontao da je to ovaj bus,mislio sam da je neka europa 0303 koja je sredjena.. :) meni je ovo extra..i ja sam pristalica ovoga..generalno ja ne volim originalne autobuse,mislim originalne volim ako je to oldtimer i ako je za muzeja,inace u svakom slucaju mi je ljepsa ovakva reparacija..da je dobro imati originalne autobuse koji su stari po 30 godina niko ne bi kupovao nove autobuse,niti reparirao stare u slucaju da nemaju dovoljno novca da kupe novije,zar ne..?konkretno ovaj 340 je lijep sam po sebi,nema sta,ali je ljepsi sad.. :) mehanika je mercedesova,pouzdana,trajna,bez neke pretjerane elektronike-klasika,a sa ovim se samo ponovi spoljasni izgled i mozes da gulis sa njim narednih 10 godina..mozda za neke obozavaoce ovo izgleda kao skrnavljenje,kasapljenje,unakazivanje,ali parkiraj oba ova autobusa na autobusku stanicu 90% putnika ce otici prema ovom autobusu..o ovome se pricalo punnooooo na ovom forumu,prakticno je postala tabu-tema.. :)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod Nele Nibus » Ned Maj 22, 2011 9:32 pm

U principu nije lose ispalo mada ja vise volim original izgled ili makar blizu originalnog izgleda. A da kazem Sanose kad rade kad im stave onaj Tourismo face lifting i ne svidja mi se, lepse bi izgledao da ga urade ovako
negas je napisao:Image
Image

te stopke i ta maska mu po meni najjace stoje!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod milan.nk » Ned Maj 22, 2011 9:55 pm

miham je napisao:Travego face.. :) vidio sam ga ja par puta ali uopste nijesam ni skontao da je to ovaj bus,mislio sam da je neka europa 0303 koja je sredjena.. :) meni je ovo extra..i ja sam pristalica ovoga..generalno ja ne volim originalne autobuse,mislim originalne volim ako je to oldtimer i ako je za muzeja,inace u svakom slucaju mi je ljepsa ovakva reparacija..da je dobro imati originalne autobuse koji su stari po 30 godina niko ne bi kupovao nove autobuse,niti reparirao stare u slucaju da nemaju dovoljno novca da kupe novije,zar ne..?konkretno ovaj 340 je lijep sam po sebi,nema sta,ali je ljepsi sad.. :) mehanika je mercedesova,pouzdana,trajna,bez neke pretjerane elektronike-klasika,a sa ovim se samo ponovi spoljasni izgled i mozes da gulis sa njim narednih 10 godina..mozda za neke obozavaoce ovo izgleda kao skrnavljenje,kasapljenje,unakazivanje,ali parkiraj oba ova autobusa na autobusku stanicu 90% putnika ce otici prema ovom autobusu..o ovome se pricalo punnooooo na ovom forumu,prakticno je postala tabu-tema.. :)

E o ovome ja pricam, samo sto je to sad potvrdio covjek koji ima iskustvo. Znaci, sad da si primjera radi ti Marko uzeo Neoplana da radis kakav je bio originalni, vjerovatno bi opet samo dobio ruzno pace, koje bi, usput budi receno, putnici i dalje gledali kao star autobus. A ovako autobus dobija na estetici, i to veoma ukusno. Posebno mi se svidja ova poliesterska zadnja stijena. :lol:
milan.nk

Postod milan.nk » Ned Maj 22, 2011 9:59 pm

E da, sto se tice konkretno ovog busa, vozio ga je moj dobar prijatelj Raso jos u Nibusu, koji sad radi kod Lalatovica i znam da je tamo oko 2000 i neke bio jedan od jacih buseva u CG. Ima sve od opreme, enterijer tip-top, znaci vrhunski bus. E sad ova reparacija mu fenomenalno stoji, ali kao sto vidite sa slike iznad, neko poliranje, i eventualno skidanje ove kolor seme ucinili bi isto dosta :lol:
milan.nk

Postod garavi94 » Pon Maj 23, 2011 2:16 am

pa sve je do ukusa,meni se iskreno ne svidja stavljanje tourismo faceliftinga ljepsi mi je kao od 0404,a ostale prepravke su mi u redu jer je ljepse vidjeti bar putniku sredjen modernizovan bus nego orginalni izgled sa dizajnom starim 30 godina koji je lijep al zbog novih buseva zastarijeva,al ja cu prije uci i voziti se sa orginalnom 0303 nego sa repariranom . . .
garavi94
Član

Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 5:15 pm

Postod Nele Nibus » Pon Maj 23, 2011 9:26 am

garavi94 je napisao:pa sve je do ukusa,meni se iskreno ne svidja stavljanje tourismo faceliftinga ljepsi mi je kao od 0404,a ostale prepravke su mi u redu jer je ljepse vidjeti bar putniku sredjen modernizovan bus nego orginalni izgled sa dizajnom starim 30 godina koji je lijep al zbog novih buseva zastarijeva,al ja cu prije uci i voziti se sa orginalnom 0303 nego sa repariranom . . .

Kazem kolega kad se sredjuje bus(Sanos 315 ili MB O 303) a da ne moze da bude original kao ranije, pre bih ga uradio kao onaj expresov(par postova pre) nego sto bi mu stavio tourismo ili travego facelifting...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod FR1GTS » Pon Maj 23, 2011 10:07 am

milan.nk je napisao:Evo i jedne fenomenalno odradjene reparacije MB Europa, sa sve poliesterskom zadnjom stijenom

Ovako je izgledao nekada
Image

A ovako sad izgleda
Image

U kako je lepa bila ranije,steta sto je unakazise :(

@Nenad_KM: Slazem se sa tobom da je reparacija u original ili bar slicno nama ljubiteljima buseva bolja :D
Poslednji put menjao FR1GTS dana Pon Maj 23, 2011 10:14 am, izmenjena 3 puta
FR1GTS
Član

Pridružio se: Uto Jun 15, 2010 11:58 am

Postod Nele Nibus » Pon Maj 23, 2011 10:10 am

FR1GTS je napisao:zar ovo nije O340 ili O304?U kako je lepa bila ranije,steta sto je unakazise :(

Kolega raspravili smo vec da je O 340 ja mislim na prethodnoj stranici...

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod joza » Pon Maj 23, 2011 11:44 am

Ukoliko pricate da jeavo j dole reparirani, ruzan, a ovaj gore plavi sa nek misarenim linijama lepsi, onda ja stvarno ne znam :roll:
potpuno se slazem sa miham-om, pa ko bi vise usao u nesto sto je zastarelo 30godina dizajnom?
Pa njegov MAN je po meni 100x lepsi nego u originalu.....
a za Neoplan da nepricam, ko kaze da je ona stara resetkasta zadnja stena lepsa nego ova taj malo zeza :wink:
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

PrethodniSledeća

Povratak na Autobusi generalno