Logo

Lasta, Beograd (3)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Beograda i Vojvodine.

Postod MARKO 89 » Pon Jun 27, 2011 5:41 pm

Где вози тај #7326?
MARKO 89
Član

Pridružio se: Čet Jan 22, 2009 5:08 pm

Sponzor

Postod Stefan Bgd » Pon Jun 27, 2011 8:38 pm

Fenomenalni Ikar ik-301 gar.broj 5296: 8)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod becks89 » Pon Jun 27, 2011 11:11 pm

MARKO 89 je napisao:Где вози тај #7326?

Liaz 5256 gb7326 je trenutno zaduzen za podrucje podunavalja tacnije radi na liniji Surduk Batajnica,vidjam ga svaki dan pa zbog toga sam ga dao kao primer... :lol:
becks89

Postod becks89 » Pon Jun 27, 2011 11:13 pm

Stefane da li slucajno ovaj liaz nije upao u tvoj objektiv...? :lol: :lol: :lol:
becks89

Postod negas » Pon Jun 27, 2011 11:54 pm

Ice_CooL & Stefan BGD super slike, svaka cast! A ikara 301 je VRH! Eh da su ih pravili malo dublje, kao na primer TAM260 bili jos bolji, ali OK sad je Lander takav, ali VELIKA steta, cekam ih u Lasti jos od 2008 i NISTA!
A kako bi VRH izgledali jaooooo, jos bi neke u plavo metalik...

becks89 je napisao:
MARKO 89 je napisao:Где вози тај #7326?

Liaz 5256 gb7326 je trenutno zaduzen za podrucje podunavalja tacnije radi na liniji Surduk Batajnica,vidjam ga svaki dan pa zbog toga sam ga dao kao primer... :lol:

Pazi, kad otvoris haubu, a vidis onaj zuti CAT motor, sav se najezis, ono je brate za tenak pravljeno, za buldozer :D ...nisu dzabe CAT gradjevinske makine jedne od najpouzdanijih...

Ali karoserija nije bas OK, posebno nacin vezivanja rukohvata za pod, dosta primitivno uradjeno i po tim pitanjima su Ikarbusi i Neobusi iznad njih, naravno moje misljenje...mada nisu ni ovi loshi, ali zaostaju, to sam hteo naglasiti...

I da, bucan motor, nekako su mogli bolju izolaciju, buci i unutra....
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod Nele Nibus » Uto Jun 28, 2011 12:21 am

Ja prilazem 3 slike iz Panceva
Neidentifikovan gbr
Image

Uploaded with ImageShack.us
# 9128 kod hotela Tamis u Pancevu
Image

# 6307
Image

Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod becks89 » Uto Jun 28, 2011 2:07 pm

negas je napisao:....
Pazi, kad otvoris haubu, a vidis onaj zuti CAT motor, sav se najezis, ono je brate za tenak pravljeno, za buldozer :D ...nisu dzabe CAT gradjevinske makine jedne od najpouzdanijih...

Ali karoserija nije bas OK, posebno nacin vezivanja rukohvata za pod, dosta primitivno uradjeno i po tim pitanjima su Ikarbusi i Neobusi iznad njih, naravno moje misljenje...mada nisu ni ovi loshi, ali zaostaju, to sam hteo naglasiti...

I da, bucan motor, nekako su mogli bolju izolaciju, buci i unutra....

Ma liaz ide kao lud ,to sto nije lepi i sto u dosta stvari nije praktican to stoji,ali kazem najbolji odnos cene i kvaliteta,ikarbus nije po kvalitetu mnogo jaci od liaza,ali je po ceni koliko ja znam dosta jaci :)
Uz to ima motor koji kao sto kazes bi mogao da pokrece tenk a ne bus,takodje moram anegdotu da ispricam,sa liazom 7326 sam se vozio 80 opusteno i motor dopusta jos vise...Sto sa ikarbusom nije slucaj :)
becks89

Postod mate » Uto Jun 28, 2011 3:50 pm

Gbr.9076

Image
mate
Član

Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 9:42 pm

Postod mate » Sre Jun 29, 2011 4:24 pm

Gbr.9161

Image
mate
Član

Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 9:42 pm

Postod Stefan Bgd » Sre Jun 29, 2011 5:04 pm

becks89 je napisao:...ikarbus nije po kvalitetu mnogo jaci od liaza,ali je po ceni koliko ja znam dosta jaci... :)

I po izgledu i po kvalitetu Ikarbus je dosta jači od Liaza...Počev od enterijera preko eksterijera pa i same mehanike i motora.Ne znam da li si primetio ali posle 5 godina eksploatacije Liazi su morali da imaju remont karoserije,na svima ćeš primetiti iber-lauf crevo i oblak dima iza njega,izuzetno kruti i bučni u toku vožnje...Uz bolje održavanje mogu oni naravno bolje da izgledaju,taj primer imamo kod Laste sa zglobnim Liazima.

becks89 je napisao:Uz to ima motor koji kao sto kazes bi mogao da pokrece tenk a ne bus,takodje moram anegdotu da ispricam,sa liazom 7326 sam se vozio 80 opusteno i motor dopusta jos vise...Sto sa ikarbusom nije slucaj :)

Kao što gore napisah svi ti CAT-epillar motori su već odavno produvali,troše više ulja nego goriva i nikada on neće moći da vuče k'o MAN-čuga pa da je još toliki.Da se pokazao dobro ugrađivali bi ga i ostali proizvođači umesto MAN-a,Mercedesa,Cumminsa...
Ikarbus si su kod nas (GSP Beograd) išli i preko 100-ke (kako ik-103 tako i ik-201). :wink:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MILE » Sre Jun 29, 2011 5:15 pm

Ma kakav crni LiAZ bežite od njih što dalje. Čuo sam od jednog vozača da LiAZi imaju pretežak motor i da su im karoserije brzo stradale.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod becks89 » Sre Jun 29, 2011 11:20 pm

Stefan Bgd je napisao:
becks89 je napisao:...ikarbus nije po kvalitetu mnogo jaci od liaza,ali je po ceni koliko ja znam dosta jaci... :)

I po izgledu i po kvalitetu Ikarbus je dosta jači od Liaza...Počev od enterijera preko eksterijera pa i same mehanike i motora.Ne znam da li si primetio ali posle 5 godina eksploatacije Liazi su morali da imaju remont karoserije,na svima ćeš primetiti iber-lauf crevo i oblak dima iza njega,izuzetno kruti i bučni u toku vožnje...Uz bolje održavanje mogu oni naravno bolje da izgledaju,taj primer imamo kod Laste sa zglobnim Liazima.

becks89 je napisao:Uz to ima motor koji kao sto kazes bi mogao da pokrece tenk a ne bus,takodje moram anegdotu da ispricam,sa liazom 7326 sam se vozio 80 opusteno i motor dopusta jos vise...Sto sa ikarbusom nije slucaj :)

Kao što gore napisah svi ti CAT-epillar motori su već odavno produvali,troše više ulja nego goriva i nikada on neće moći da vuče k'o MAN-čuga pa da je još toliki.Da se pokazao dobro ugrađivali bi ga i ostali proizvođači umesto MAN-a,Mercedesa,Cumminsa...
Ikarbus si su kod nas (GSP Beograd) išli i preko 100-ke (kako ik-103 tako i ik-201). :wink:

Ok je to novija vozila,al vozilo staro 5,6 godina da vuce oko 100,posle svih njakanja pa dolaska u lastu to je cudo,uz to u liaz-u je dosta onako osecaj konzerviranosti,ne vodi se dosta racuna o izgledu ,lepoti i ko zna cega,vec samo sto korisnije i jeftinije upotrebe,zato su povoljniji od Ikarbusa...
Ovo za ulje stoji ima jos jedan liaz koji dize dimnu zavesu iza sebe ali i on i dalje vuce kao lud...Ali po mom misljenju dosta je bolje odrzavanje u Gsp-u nego u Lasti,po primeru ik-201-ca,otrpilike su tu negde iste starosti,ali uredjenje i snaga im nisu ni za prici kao u Gsp-u...
Poslednji put menjao becks89 dana Sre Jun 29, 2011 11:24 pm, izmenjena samo jedanput
becks89

Postod gospodin dzo » Čet Jun 30, 2011 8:56 am

Lastin sajt ne radi...
U toku noci vratio sam se iz Nisa za Bg,polazak u 02:45 iz Nisa,ali Nis mu je prolazna,autobus krece iz Šipova,Kosovo.Autobus je dosao na vreme,gb 9213,ali sav umazan u zumanca i paradajize,jer su Siptari u trenutku prolazenja autobusa slavili nesto,videli bus sa Bg tablicama i gadjali ga,sreca pa ga nisu razbili.Inace autobus unutra je u odlicnom stanju,lepo vuce,isao je oko 100-tke,malo je duze trajala voznja,tacnije 3 sata i 25 minuta zbog svracanja u Varazdin,koji je nekih 20-tak minuta daleko od autoputa,i da na kraju kad smo dosli,nije bilo nikog zivog...:P
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Postod Sloba » Čet Jun 30, 2011 9:26 am

Šipovo je u Republici Srpskoj, a na Kosovu je Šilovo. Varaždin je u Hrvatskoj, a u Srbiji je Varvarin. :D
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod djole » Čet Jun 30, 2011 10:23 am

becks89 je napisao:Ok je to novija vozila,al vozilo staro 5,6 godina da vuce oko 100,posle svih njakanja pa dolaska u lastu to je cudo,uz to u liaz-u je dosta onako osecaj konzerviranosti,ne vodi se dosta racuna o izgledu ,lepoti i ko zna cega,vec samo sto korisnije i jeftinije upotrebe,zato su povoljniji od Ikarbusa...
Ovo za ulje stoji ima jos jedan liaz koji dize dimnu zavesu iza sebe ali i on i dalje vuce kao lud...Ali po mom misljenju dosta je bolje odrzavanje u Gsp-u nego u Lasti,po primeru ik-201-ca,otrpilike su tu negde iste starosti,ali uredjenje i snaga im nisu ni za prici kao u Gsp-u...

ti covece ne znas sta pricas, Lasta je institucija za GSP po mnogo cemu, posebno po pitanju odrzavanja ( sto doduse nije tesko kad je pitanje odrzavanje u GSP-u, zato mi je tvoja konstatacija jos cudnija ). Liazi nisu ni do kolena Ikarbusu ( posebno oni iz prve serije sto su dosli kod privatnika ), oni Lastini su malo bolji, ali ni to nije to ( sad sto se tice cene, verovatno to debelo opravdava njihovu kupovinu, ali ne mozes reci da je bolji Liaz od Ikarbusa nikako ). Tek sto se tice brzine, ja se nisam vozio ni u jednom Liazu koji lepo vuce i koji moze brzo da ide ( pa ni oni novi Lastini sto voze u prigradu ). Da nisi ti pomesao Liaz sa Sanosom ? :lol:
Sto se tice Ikarbusa, imao sam na starom telefonu koji je nazalost nastradao snimak na kome dvovratni Lastin ik103 ide oko 100km/h ( ja sam vozio iza njega, 1 posle ponoci, bilo je putnika unutra ).
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine