becks89 je napisao:MARKO 89 je napisao:Где вози тај #7326?
Liaz 5256 gb7326 je trenutno zaduzen za podrucje podunavalja tacnije radi na liniji Surduk Batajnica,vidjam ga svaki dan pa zbog toga sam ga dao kao primer...

negas je napisao:....
Pazi, kad otvoris haubu, a vidis onaj zuti CAT motor, sav se najezis, ono je brate za tenak pravljeno, za buldozer...nisu dzabe CAT gradjevinske makine jedne od najpouzdanijih...
Ali karoserija nije bas OK, posebno nacin vezivanja rukohvata za pod, dosta primitivno uradjeno i po tim pitanjima su Ikarbusi i Neobusi iznad njih, naravno moje misljenje...mada nisu ni ovi loshi, ali zaostaju, to sam hteo naglasiti...
I da, bucan motor, nekako su mogli bolju izolaciju, buci i unutra....
becks89 je napisao:...ikarbus nije po kvalitetu mnogo jaci od liaza,ali je po ceni koliko ja znam dosta jaci...
becks89 je napisao:Uz to ima motor koji kao sto kazes bi mogao da pokrece tenk a ne bus,takodje moram anegdotu da ispricam,sa liazom 7326 sam se vozio 80 opusteno i motor dopusta jos vise...Sto sa ikarbusom nije slucaj

Stefan Bgd je napisao:becks89 je napisao:...ikarbus nije po kvalitetu mnogo jaci od liaza,ali je po ceni koliko ja znam dosta jaci...
I po izgledu i po kvalitetu Ikarbus je dosta jači od Liaza...Počev od enterijera preko eksterijera pa i same mehanike i motora.Ne znam da li si primetio ali posle 5 godina eksploatacije Liazi su morali da imaju remont karoserije,na svima ćeš primetiti iber-lauf crevo i oblak dima iza njega,izuzetno kruti i bučni u toku vožnje...Uz bolje održavanje mogu oni naravno bolje da izgledaju,taj primer imamo kod Laste sa zglobnim Liazima.
becks89 je napisao:Uz to ima motor koji kao sto kazes bi mogao da pokrece tenk a ne bus,takodje moram anegdotu da ispricam,sa liazom 7326 sam se vozio 80 opusteno i motor dopusta jos vise...Sto sa ikarbusom nije slucaj
Kao što gore napisah svi ti CAT-epillar motori su već odavno produvali,troše više ulja nego goriva i nikada on neće moći da vuče k'o MAN-čuga pa da je još toliki.Da se pokazao dobro ugrađivali bi ga i ostali proizvođači umesto MAN-a,Mercedesa,Cumminsa...
Ikarbus si su kod nas (GSP Beograd) išli i preko 100-ke (kako ik-103 tako i ik-201).

becks89 je napisao:Ok je to novija vozila,al vozilo staro 5,6 godina da vuce oko 100,posle svih njakanja pa dolaska u lastu to je cudo,uz to u liaz-u je dosta onako osecaj konzerviranosti,ne vodi se dosta racuna o izgledu ,lepoti i ko zna cega,vec samo sto korisnije i jeftinije upotrebe,zato su povoljniji od Ikarbusa...
Ovo za ulje stoji ima jos jedan liaz koji dize dimnu zavesu iza sebe ali i on i dalje vuce kao lud...Ali po mom misljenju dosta je bolje odrzavanje u Gsp-u nego u Lasti,po primeru ik-201-ca,otrpilike su tu negde iste starosti,ali uredjenje i snaga im nisu ni za prici kao u Gsp-u...
Povratak na Prevoznici iz Beograda i Vojvodine
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju