Logo

Kontrola karata; kontrolori

Diskusije

Postod Aleks_BGD » Čet Jun 16, 2011 7:44 pm

danilo je napisao:Na vozilima sa linije 31 počela kontrola voznih isprava, koja se obavlja u toku cele vožnje. Naime, u vsakom vozilu sa ove linije se nalazi po jedan kontrolor koji konstantno kontroliše putnike. Znači, nešto slično kao na liniji 22L.

Eeee zato sam kupio auto i resio glavobolju zvanu ridzovani.... :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Sponzor

Postod danilo » Čet Jun 16, 2011 10:15 pm

I u vozova iz sistema BG: Voz je počela kontrola voznih isprava putnika, koju vrše kontrolori GSP-a "Beograd", takođe od pre nekoliko dana.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod danilo » Sre Jun 29, 2011 10:46 pm

Od pre nekoliko dana Komunalna policija zvanično više ne vrši kontrolu voznih isprava putnika u JGP-u.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod lukabeograd » Uto Jul 05, 2011 6:32 pm

danas sam se vozio dve stanice,od djerma,do liona,do kuce...i usli mi ovi smorovi i ja im pokazem markicu,al za jun,jos nisam stigao da odem po julsku...i oduzme mi povlasticu i napise mi kaznu od 1500din...za dve stanice eej,jer me mrzelo posle treninga da hodam do kuce... :x
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 4:53 pm

Postod Marko » Uto Jul 05, 2011 10:56 pm

Šta su trebali da urade po tebi ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod danilo » Uto Jul 05, 2011 11:07 pm

lukabeograd je napisao:danas sam se vozio dve stanice,od djerma,do liona,do kuce...i usli mi ovi smorovi i ja im pokazem markicu,al za jun,jos nisam stigao da odem po julsku...i oduzme mi povlasticu i napise mi kaznu od 1500din...za dve stanice eej,jer me mrzelo posle treninga da hodam do kuce... :x

Znaš kako, po pravilniku, imaju pravo da ti uzmu legitimaciju ukoliko nemaš važeću markicu na istoj.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod lukabeograd » Sre Jul 06, 2011 2:12 am

problem je u tome sto nemaju isti kriterijum za sve...moja drugarica je 1. aprila krenula u gsp po novu markicu,u 8 ujutro,imala je i pare i sve,i usli su joj i oduzeli joj povlasticu,kao i meni,iako je ona objasnjavala kako je upravo krenula da kupi markicu...u istom tom autobusu su prisli jednom momku koji ih je opsovao i oterao znate vec gde,i oni su se samo okrenuli i otisli...to me nervira,sto se ili izivljavaju ili su kukavice...ja stalno kupujem te markice,al nisam jos stigao da odem po julsku,zbog posla,i sad kad se ovo desilo,vise u zivotu necu nijednu markicu niti jednu kartu da kupim,odsad samo na sverc i ima da ih teram ako budu bahato prilazili...
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Postod Iosis » Sre Jul 06, 2011 8:39 am

Shvatam te to što kažeš da nećeš više da kupuješ markice i karte. I meni ta nepravda smeta. Prije 2-3 godine vozim se busom ovde u NS-u i ulazi kontrola. Našli su da jedna djevojka koja je poprilično sređena i namontirana, naravno nije imala kartu. Još su našli jednog momka koji takođe nije imao kartu. Njemu su pisali kaznu, a ona namontirana se njima malo smješkala i šarmirala i nju su pustili bez kazne.
Inače imam uvjek pokaznu, ali nekada je zaboravim ili zaboravim uzeti markicu na vrjeme. Ali tada kupim kartu jer me mrzi da objašnjavam ili da se svađam. Ali jednom sam bio tako ušao u bus jer sam zaboravio pokaznu kući i nisam uzimao kartu. Da je tada ušla kontrola i našla me bez karte (jeste da mi je tu sitnica da sa onim papirom odem u GSP i pokažem svoju pokaznu i pocjepat će kaznu) ali bih radije se posvađao baš zbog toga što nisu prema svima pravedni. Znači ako je djevojka koja se namontira, namigne mu, izbaci mu grudi pred oči i malo popričaju proći će bez kazne, a tebe ko da ne kažem šta što si muško. :roll:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Sloba » Sre Jul 06, 2011 8:52 am

Tako je. Oni poštene putnike koji redovno plaćaju markicu preko 1700 dinara smatraju jednakim kao i zgodne devojke koje nemaju kartu ali ipak razmene brojeve. To mi smeta jako. Recimo, u autobusu kad sam išao kući uđe kontrola, ja uredno pokažem pokaznu, a moj drug se ladno provuče uz kolutanje očima kontrolora... :?
Srbija...
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

Postod MILE » Sre Jul 06, 2011 10:00 am

lukabeograd je napisao:danas sam se vozio dve stanice,od djerma,do liona,do kuce...i usli mi ovi smorovi i ja im pokazem markicu,al za jun,jos nisam stigao da odem po julsku...i oduzme mi povlasticu i napise mi kaznu od 1500din...za dve stanice eej,jer me mrzelo posle treninga da hodam do kuce... :x
Sve su pravilno uradili, a ti se nauči da markicu za sledeći mesec kupiš na vreme.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod danilo » Sre Jul 06, 2011 12:46 pm

Ja sam imao situaciju da jednom prvog u mesecu nisam imao markicu za taj mesec, naiđe mi kontrola, pokažem legitimaciju, vidi naravno kontolor da je za predhodni mesec i ja mu rekao da sad baš idem da kupim vaeču markicu (što mi i jeste bila namera) i oprostio mi je, uz napomenu da inače ne pokazujem legitimaciju kad nemam adekvatnu markicu baš iz razloga da mi ne bi oduzeli legitimaciju, jer kontrolori imaju puno pravo da to urade.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod lukabeograd » Sre Jul 06, 2011 6:55 pm

Inace uvek imam markicu ili kartu kod sebe,ali od sad vise ne...kad sam cuo i video sta sve rade i kako se ponasaju,tako sam odlucio...nije ni cudo sto ih niko me voli...danas mi je drugar ispricao kako je njegova majka 1.jula,znaci pre 5-6 dana,isla na posao,gde ju je cekala nova markica za taj mesec,i usla joj je kontrola i oduzela povlasticu,iako je ona objasnjavala da 1. u mesecu i kako je krenula da je uzme...

Jel mozes ti MILE da mi objasnis,posto vidim da si veoma pametan sto se tice markica i karata,kada to treba da se ode po te nove markice...?? jel treba 31. u mesecu od ponoci da cekam ispred GSP-a do jutra,da cekam da se GSP otvori da bi kupio novu markicu za taj mesec? Ili treba da budem neki zestok momak pa da se ovi iz kontrole boje da mi traze kartu? Ili mozda da promenim pol,ugradim silikone i napumpam usta da bih se vozio besplatno? Cudne stvari ti meni pricas...
Korisnikov avatar
lukabeograd
Član

Postod aleksa1 » Sre Jul 06, 2011 7:05 pm

Pa iimas da kupis markicu za sledeci mesec valjda od 26-og
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Postod danilo » Sre Jul 06, 2011 7:07 pm

Čekaj samo malo, izvini, nisam MILE, ali prodaja markica uvek počinje 25. u mesecu pre onog za koji mesec se kupuje markica. Na primer 25. juna počinje prodaja markica za jul :!: :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod MILE » Sre Jul 06, 2011 8:09 pm

lukabeograd je napisao:Jel mozes ti MILE da mi objasnis,posto vidim da si veoma pametan sto se tice markica i karata,kada to treba da se ode po te nove markice...?? jel treba 31. u mesecu od ponoci da cekam ispred GSP-a do jutra,da cekam da se GSP otvori da bi kupio novu markicu za taj mesec? Ili treba da budem neki zestok momak pa da se ovi iz kontrole boje da mi traze kartu? Ili mozda da promenim pol,ugradim silikone i napumpam usta da bih se vozio besplatno? Cudne stvari ti meni pricas...
Markice zasledeći mesec se prodaju od 25.-25.-og u tekućem mesecu i nema potrebe da me prozivaš na takav način, ako ti nešto nije jasno slobodno lepo pitaj i dobićeš odgovor.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije