Dali će biti ukinuta vremenska ograničenost za autobuse tj dali će se moći uvoziti autobusi stariji od 10 godina
lav je napisao:Neki dan čujem da je nakon potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU smanjena carina do pola a kažu da će od nove godine biti potptpuno ukinuta![]()
Dali će biti ukinuta vremenska ograničenost za autobuse tj dali će se moći uvoziti autobusi stariji od 10 godina

Neo je napisao:Lave to je za nove autobuse 50% a od nove godine 100%, za polovne buseve je za sada 25% ukinuta carina a od nove godine ne znam da li ce biti na 100%, trenutno jos nista ne znaju u carini. Ja sam bas kontaktirao carinu zato sto trebam da uvezem bus iz njemacke pa me interesovalo to za procente. A sto se tice godina ne vjerujem da ce biti tog ukidanja i da ce ovo ovako ostati, jedino je sad u BiH povoljna situacija prilikom uvoza. U Srbiju kad hoces uvesti bus treba biti najmanje euro 3, a za HR ne znam trenutno znam samo da ima kod njih nekakava provjera busa koja je veoma zafrkana.
lav je napisao:Neki dan čujem da je nakon potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU smanjena carina do pola a kažu da će od nove godine biti potptpuno ukinuta![]()

cone je napisao:lav je napisao:Neki dan čujem da je nakon potpisivanja sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju sa EU smanjena carina do pola a kažu da će od nove godine biti potptpuno ukinuta![]()
Jel se ovo odnosi na BiH?

cone je napisao:Nešto se priča da će i kod nas u Srbiji biti slično tako...
Povratak na Autobusi generalno
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju