Logo

Iveco

Fotografije i komentari vezani za minibuse i midibuse.

Postod joza » Sre Jun 29, 2011 4:04 pm

pa u Evropi mali autobusi za kratke linije dobro prolaze....sve to sluzi svrsi, nisu oni blesavi pa da ih voze bezveze.
To jedino kod nas salju velik autobus a 10 putnika, a recimo oni bi super imali komociju i u Ivecu kao sto je moj.
Nego, dobio sam informaciju od jednog kolege koji vozi za jednu nasu lokalnu firmu veliki bus, TESKO se isplujucu novi veliki autobusi, kaze da ne uspeju da zarade sa amortizaciju i rashod tolikog busa. Vise kosta mesecno nego sto moze da zaradi.
Recimo ako nova Setra kosta 330.000E njoj je mesedcna rata oko 5000E bez kaska, amortizacije, vozaca koji je vozi, kvarova.....znanci to dodje minimum 7.000E samo da je bus na nuli.
Znaci taj autobus kosta dnevno 235E sto znaci da svaki dan mora po ovim nasim niskim cenama zakupa da predje 220km samo da bi bio na nuli.!
Govorim za vanlinijski prevoz. Tvrdim da sem leta, kada takvi autobusi prze za Grcku i Tursku, prevoznik koji je kupio takav autobus samo za turizam, NEMA sanse da svaki dan ima toliko posla.

Ovo je bas interesantna tema, pa ne bi bilo lose da neko i prebaci ovo ili otvori temu o ovakvim stvarima na forumu. Da naucimo i saznamo i nesto vise o ovom poslu, misl;jenja drugih sve to znaci :wink:
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Sponzor

Postod badi » Sre Jun 29, 2011 10:30 pm

Pa nema sanse da neko plati 5 hiljada evra za novi autobus, a da radi na lokalnim linijama,....a gde su porezi, servisi, plate vozacima, i to sve,...ma nema sanse, definitivno ce ovi mali autobusi prevladati trzistem, evo zapamtite sta sam rekao,...sve je manje ljudi u drzavi, a kamoli putnika, cela privreda je propala, ko jos putuje, i sto je najgore nema neke nade da ce uskoro biti bolje....... :(
badi
Član

Pridružio se: Sub Mar 19, 2011 10:54 pm

Postod The Dubster » Pon Avg 01, 2011 8:52 pm

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
The Dubster
Član

Pridružio se: Ned Mar 21, 2010 5:33 pm

Postod joza » Pon Avg 01, 2011 9:30 pm

Uf, ovom Ivecu samo da su jos ofarbali plastike sa strane u belo, bio bi kao metak!
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 9:35 pm

joza je napisao:Uf, ovom Ivecu samo da su jos ofarbali plastike sa strane u belo, bio bi kao metak!

Jesi video najnovijeg Iveca.Moja firma je porucila 19 novih vozila.9 je vec stiglo i na carini su sredjuju se papiri,krajem avgusta bi prvih 5 trebalo da krenu u saobracaj.Inace radi se o Ivecu 70C20(ima novi EEV motor sa 210KS).Ali svi ce stici sa blokadom na 90kmh.

Inace i ova zadnja serija koja je stigla prosle godine sa onom sivom meskicom muci muku sa gorivom.Nasa nafta je toliko losa da EDC ludi u voznji,problemi sa diznama,jako brzo se zapuse zbpg prljavstine itd...
Poslednji put menjao Aleks_BGD dana Pon Avg 01, 2011 9:38 pm, izmenjena samo jedanput
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 9:40 pm

milos265 je napisao:A tebe ta blokada zulja... :lol:

Samo kad treba da preticem,znas koja muka na auto putu ti krenes da obilazis sleper i sad dodjes do 90 a on magarac iz inata vozi 91 ili 92 pa napravis kolonu iza sebe,e tad ***CENZURISANO***,inace ovako ne.Laganica,gas u patos i mogu da se opustim nemoram non stop da buljim u tablu.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod joza » Pon Avg 01, 2011 9:42 pm

Nisam, znam da ima jaca verzija na 7 tona 70C......
Pa ja imam problema sa EDC, i nebi me zuljalo sto se pali, nego izgubi snagu i stavi ga na safe mod...apaa nece da ide.
Ma i ne treba brze od 100km/h, vidis sta se sve desava
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 9:47 pm

milos265 je napisao:Ma znam sve, zezam se.

Inace cile dobio sam ja novo vozilo pre nekih mesec ipo.Vozio grad,stigao u martu prosle godine,ja ga dobio sa nekih 60 000 km predjenih.Ko casa je...zategnut ko pracka;
Evo slika,inace 65C17 verzija sa motorom od 3 litre i 170KS.
http://postimage.org/image/8jhsmwmc/
http://postimage.org/image/8jl3pllw/
http://postimage.org/image/8joesalg/
http://postimage.org/image/8jtdec2s/

joza je napisao:Nisam, znam da ima jaca verzija na 7 tona 70C......
Pa ja imam problema sa EDC, i nebi me zuljalo sto se pali, nego izgubi snagu i stavi ga na safe mod...apaa nece da ide.
Ma i ne treba brze od 100km/h, vidis sta se sve desava

Postoji vec par meseci.Ovi iz DISa imaju 70C17 samo sa kutijom pozadi umesto furgona.E da kad mu dodas malo jaci gas,on zapusi diznu i izgubi snagu.Bili mi u West trucku,Slodesu,Autocacku i de sve nismo.I svi kazu isto....LOSE GORIVO!!!
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod milos265 » Pon Avg 01, 2011 9:52 pm

To je prava stvar, 3000 kubika! Moze motor da ga drzi i lakse povlaci.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 9:57 pm

milos265 je napisao:To je prava stvar, 3000 kubika! Moze motor da ga drzi i lakse povlaci.

Znas sta cini mi se da je menjac i prenos bolje uradjen za razliku od predhodne generacije.Ovaj je malo brzi i startniji,recimo uz uspon kod Laste onaj stari se sa 2.5 tone tereta ugusi i nece da cuje preko 50-60,dok ovaj ne.Jednostavno kao da je prazan isto vuce pun-prazan,nema razlike.Mada ja gledam da ga neforsiram u crveno.Fabricka potrosnja mu je oko 13.5L na 100 km,a kod mene 12.8 pod punim opterecenjem,a ume i da smanji jos kad sam laksi...
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 10:07 pm

milos265 je napisao:Ja sam se u Sprintera opasno razocarao kad sam se vracao sa Kopaonika. Dzabe 150 ks sa 2200 kubika. Uzbrdo je manje-vise dobar ali nizbrdo ga gura u koju god brzinu da ga roknes.

Iveco ima slicnu verziju motora samo sto je 2.3 sa 120KS.
Po meni su ti mali nikakva vozila,nemozes brate nikako da ga natovaris kako treba,ako ga vozis polupraznog leti ko blesavonemozes da ga udrzis,ako je pun onda nema snage nece da vuce,dize temperaturu i a o potrosnji i da nepricamo...

Ovaj veliki sa 6.5 i 7 tona nosivosti je prava stvar.Samo i za njih imam jednu zamerku a to je sto nemoju kompresor tj da rucna kocnica bude kao kod buseva i vecih kamiona i sto nemaju neku vrstu telme ili retardera jer kad ga nakrkas do daske treba sav taj teret zadrzati da te neodvede u ambis.
Oni su brate stavili obicnu rucnu kocnicu pa ako stane stao je...neka ti je bog upomoc.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 10:34 pm

joza je napisao:sve se slazem,nego cim cujem dve turbine......odmah znam ima vise stvari za pokvariti...
Ja sam Sprintera i iskljucio tada zbog tih 2200ccm3. Malo mi je to za takav minibus.
Mislim da je kod motora Iveco pogodio, pouzdani, ne trose bas mnogo ,
ali mislim da je mehanika jos na strani Merca..
Ali ni ovi novi Mercedesi nisu ni prici starima

Mleki DOO iz Pozarevca inace cerka firme Imlek imaju Sprintere one velike.Ja mislim da im je oznaka 515CDI neznam tacno,imaju ugradjen kompresor i retarder na vozilu.Znas kako je sve dobro ukompnovano, i kako sve dobro radi,kad stanes na usponu pod teretom i dignes rucnu zacuje se onaj zvuk vazduha koji dolazi iz kompresora i siguran si,znas da nece krenuti pod pritiskom tereta,isto kada kad spustas negde nizbrdo retarder odlicno usporava i odrzava vozilo...ja se odusevio kad sam video kako sve funkcionise,neznam zasto Iveco to nebi mogao da primeni..Odlicna stvarcica.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod Aleks_BGD » Pon Avg 01, 2011 10:41 pm

milos265 je napisao:
joza je napisao:sve se slazem,nego cim cujem dve turbine......odmah znam ima vise stvari za pokvariti...
Ja sam Sprintera i iskljucio tada zbog tih 2200ccm3. Malo mi je to za takav minibus.
Mislim da je kod motora Iveco pogodio, pouzdani, ne trose bas mnogo ,
ali mislim da je mehanika jos na strani Merca..
Ali ni ovi novi Mercedesi nisu ni prici starima

Pun putnika i do pola napakovan kofer pozadi, spustao se onom strmijom stranom, preko Brzeca. Ne mozes mu nista, trecom, zalece se, prikocim, vratim u drugu on ode u obrtaje, da poludis...

E vidis to je ono o cemu pricam u prethodnom postu.
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Postod joza » Pon Avg 01, 2011 11:29 pm

Za to se slazem. Pogotovo na minibusevima bi bilo sigurnije
Korisnikov avatar
joza
Član

Postod Krle » Sre Avg 03, 2011 11:13 pm

Krle
Profesionalni vozač