Logo

Okretnice i stajališta linija GSP-a

Diskusije

Postod Senke » Pon Jul 14, 2008 5:27 pm

markotar je napisao:Studentski Trg se nece ugasiti. Ostace 31 tamo, mozda i neka trolejbuska, a takodje ce mozda prebaciti i par linija sa Trga Republike. Naravno, trebalo bi da svakako tu okrece mnogo manje linija nego sad.

Inace, pre par meseci citam u jednim novinama kako se trole premestaju izmedju ostalog i zbog toga sto "Buka trolejbusa smeta studentima da uce"! Hahahaha! :-) Strasno, samo novinari mogu da napisu takvu glupost! :-) Da ne pricam da po definiciji trolejbusi ne prave veliku buku (ne racunajuci one krseve od domacih kompresora koji se ugradjuju).

Vezano za okretnicu u Ustanickoj. Slazem se da je tamo guzva ali mnoge od tih linija idu retko (jednom u 15 ili 20 minuta, neke i redje) pa je to donekle podnosljivo. Sumice je pretrpana, tamo nema mesta od Laste a na Konjarniku je malo nezgodno, prvo zbog okretanja u tom smeru (gde bi izlazili/ulazili putnici?) a drugo sto cesto zna da bude pretrpanija jer 17 i 31 idu cesce nego svi "tristaci" zajedno + zglobni su pa jos kad dodje do nekog zastoja... haos! Najbolje bi bilo da je tramvaj kao sto je planirano produzen do M.M. Luga pa da se tamo negde napravio potpuno novi terminal... ali to je vec SF...

Na beobuld.net sam pročito da je Bobić rekao da Studentski trg postaje pešačka zona,.
Senke
Član

Pridružio se: Ned Apr 06, 2008 12:17 pm

Sponzor

Postod igibgd » Pon Jul 14, 2008 8:44 pm

Image
Danas sam bio na okretnici u Birčaninovoj,stanje nije bilo loše u 19:00 sati jer se nalazilo samo 4 busa:3 47-ice i jedna 30-ica.
Ne znam kako stanovnici koji žive pored okretnica podnose buku,ali kad sam ja bio tamo-bilo je sasvim ok-ej!!!evo još jedna....
Image
Ovo su te tri 47-ice. :D :D :D
A prošo sam i preko autokomande 47-icom i usliko sam tramvajsku okretnicu-na kojoj ne okreću redovne linije,već tu služi za lokale kad popravljaju ul.Vojvode Stepe ili neku drugu kojom prolaze tramvaji 9,10 i 14.Image...toliko za sad!!! :D :D :D :D :D
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Pridružio se: Pet Jul 11, 2008 9:06 pm

Postod danilo » Uto Jul 15, 2008 11:25 am

Ne znam za stanovnike Birčaninove, ali znam da su se ljudi iz Beogradske žalili na tramvaje, još odavno :!:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Senke » Uto Jul 15, 2008 11:43 am

Ma neka ćute bolje tramvaji, nego busevi koji zagađuju vazduh.
Senke
Član

Postod Senke » Uto Jul 15, 2008 11:48 am

markotar je napisao:Inace, pre par meseci citam u jednim novinama kako se trole premestaju izmedju ostalog i zbog toga sto "Buka trolejbusa smeta studentima da uce"! Hahahaha! :-) Strasno, samo novinari mogu da napisu takvu glupost! :-) Da ne pricam da po definiciji trolejbusi ne prave veliku buku (ne racunajuci one krseve od domacih kompresora koji se ugradjuju).

I ja sam se smejao kada sam to pročitao ali da ZIU/Trolza prvi buku pravi. Moj ortak i njegova riba studiraju na filozofskom faksu i imaju dosta problema sabukom Kafe Plato+ krš trole.
Ako mene pitate veći je problem 31 koji 5 minuta stoji na stanici.
Oni sam kažu da im smeetaju samo stari trolejbusi. Inače ortakova riba je oduševljena niskopodnim a posebno G&S trolama na njih nemaju primedbi.
Eh kada bi imali para za Hess trole.
Izvnjavam se na malom of topiku.
Poslednji put menjao Senke dana Uto Jul 15, 2008 3:46 pm, izmenjena samo jedanput
Senke
Član

Postod markotar » Uto Jul 15, 2008 2:22 pm

Pa u tome je i poenta! :-) Bila je prica kako eto samo ti nevaljali trolejbusi bukom zagadjuju kraj!! Ni pomena o kaficima, ni pomena o 31!! :-) Definitivno ni 3 matore ZiU ne prave buku koliko samo jedan Ik-201! :-)

A da ne govorim da su originalni ruski kompresori na njima potpuno tihi i da tad cak i tako mator trolejbus prede ko mace; ovo domace djubre koje ugradjuju na njih pravi buku i vibracije + losa ugradnja i manjak izolacije i tu lezi pravi problem sa trolama u BG! No opet, buka nije ni priblizna jednom Ikarbusu (ne racunam N seriju), a o zagadjenju vazduha da i ne govorim!!
markotar
Član

Pridružio se: Sub Feb 23, 2008 7:44 pm

Postod Kassbohrer » Uto Jul 15, 2008 4:06 pm

Iskreno ljudi nijedna okretnica na kojoj sam bio u Beogradu ne liči ni na šta. Sve do jedne su katastrofa, jedino su Studenstki trg i Banovo brdo nešto bolji od ostalih. Pa ljudi ustanička na sve liči osim na terminal gradskog prvevoza, prljavština, gužva, divlja prodaja.... mislim da je onako nešto unikat u evropi.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod igibgd » Uto Jul 15, 2008 6:00 pm

Evo nečeg novo:autobuske niše!!!
Šta mislite koliko ih ukupno ima u centru ???
Ja jedino znam za onu u ulici Kneza Miloša,a za ostale nisam siguran...inače da ih ima više na pojedinim preopterećenim stanicama gužvi u saobraćaju ne bi bilo!!! :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod Marko » Uto Jul 15, 2008 7:19 pm

Imas i onu kod Sajma mada bi ona mogla da bude duza . Svaka okretnica je prica za sebe . Na ceraku 52 ima lepu okretnicu
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Sre Jul 16, 2008 6:49 am

lepa je okretnica Voždovac(Trošarina)koja je nakon rekonstrukcije prilagođena potrebama Autobuskog saobraćaja.
Nešto slično planiraju i u Surčinu.

Banjica II,Blok 45,Bačka su interesantne samo je problem što je dozvoljen i putnički saobraćaj koji ometa vozila JGP-a.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Senke » Sre Jul 16, 2008 10:27 am

Na Voždovcu je lepša tramvajska okretnica.
Senke
Član

Postod igibgd » Sre Jul 16, 2008 10:35 am

Zato što prolazi kroz livadicu,iznad je visoko drvo,a ima i 1 slepi kolosek za pokvarene tramvaje-i uvek je tu neki!!!
Na ovoj okretnici,ako ste primetili,koji god tramvaj stoji tu-blago je nakrivljen ka unutra-što se na primer ne dešava na okretnici u Ustaničkoj ili na Banjici. :wink: :D :wink:
Korisnikov avatar
igibgd
Član

Postod danilo » Sre Jul 16, 2008 12:30 pm

Stara tramvajska okretnica na Banjica je lepša od ove nove, bar meni :wink: Trošarina jeste dosta dobra okretnica, ali ipak najlepše su okretnice u okolini Beograda u prirodi, u šumi, na primer okretnica 511-ice na kraju Sremčice u Lipovačkoj šumi :!: :D
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Senke » Sre Jul 16, 2008 12:35 pm

A je lokacija stare okretnice na Banjici je?
Senke
Član

Postod Marko » Sre Jul 16, 2008 12:40 pm

To je okretnica na Vozdovcu preko puta trosarine. Ako misli na tramvajsku ?
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije