Logo

Pogon "Dorćol" (06.04.2008. - 08.10.2012.)

Stare i zaključane teme

Postod gospodin dzo » Čet Avg 04, 2011 10:29 am

Mozda i jesi,ali je ne prepoznajes u ovoj boji ;)
I ja sam u prvi momenat pomislio isto,ali kasnije sam se setio :)
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Sponzor

Postod profa_chb » Čet Avg 04, 2011 4:06 pm

ma jok, sećam se otkad je došla, do dana današnjeg, svim živim trolama sam se vozio, zijače, grci, bonito, bkm, 7ica (trans-alfa?), ali sam 6icu samo viđao, nikad mi nije zapala da se provozam :)
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Marko » Sub Avg 06, 2011 1:50 pm

Image
Linija 21 gb 179
Žalosno je što današnja deca misle da je Mocart bio vlasnik kladionica, a ne da je prodavao čoko kugle

# Vratite Risa u Vojnu akademiju
Marko
Član

Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 10:54 pm

Postod avramovicsasa » Pon Avg 08, 2011 7:10 am

gr.br. 2018

Image

Uploaded with ImageShack.us

gr.br. 2037

Image

gr.br. 2060

Image

gr.br. 2076

Image

avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod cuburac1993 » Sre Avg 10, 2011 10:41 pm

Pogledaj te ovaj snimak:
http://www.youtube.com/watch?v=dXVJgS4u ... re=related
to ce se 100% desiti i kod nasa da tako pukne stap
cuburac1993
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Nov 22, 2010 12:29 pm

Postod avramovicsasa » Sre Avg 10, 2011 11:01 pm

eh dok su stare trole vozile dešavalo se to stalno,padale su često ljudima na kola bilo je strašno.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod cuburac1993 » Čet Avg 11, 2011 12:03 am

Ja bi sad hteo da znam zbog ceka je BKM pobedio na tenderu a ustavari ovo je isti trolejbus samo "saminka".
Samo im je dodata klima,lovci, i pisljivh 500 metara bez strruje.

Ja bi voleo da je pobedio LAZ zato sto sam video kakvi su njihovi niskopodni solo i zglobni odlicni su nemam nikakvu zamerku.
http://www.youtube.com/watch?v=5TIMsIWJvm0

Ja bi sad smesta strpao ove BKM i odma poslao nazad u Belorusiju da ih ocima nevidim.

Video sam neki klip sa nekim trolejbusom neznam koja je marka i zemlja porekla ali 15km bez struje ja sam iznenadio kad sam to video
Evo klipa od tog modela:
http://www.youtube.com/watch?v=8BWsRmQ6Oeg
cuburac1993
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Čet Avg 11, 2011 1:28 am

O tome se već pričalo naveliko da je tender namešten,mislim da je bilo i u štampi,čak je i LAZ uložio oštar protest GSP-u.

Inače nova serija ,,321,,je svakako bolja i dosta se razlikuje u odnosu na prvu bolje reći promašenu seriju.

1.Odlično su se pokazali u zimskim i letnjim uslovima
2.Dobili su nove motore Škoda i Češku elektroniku
3.Startniji su i malo manje bučni
4.Bolje ogibljenje i udobniji za putnike
5.Lovci
6.Redizajnirani
7.Nova kontrolna tabla
8.Pokretanje bez kontaktne mreze
itd

Jedino sto su nasledili od predhodne serije je brzo dotrajavanje prednjeg trapa i prokišnjavanje.
Uprkos tome ja sam lično zadovoljan njima,pokazali su se odlično u saobraćaju uprkos očekivanjima.
Njihovim dolaskom završila se era svakodnevnih zastoja u saobraćaju.

Baš mi se pre neki dan gr.br.2061 okrenuo bez motki na autobuskoj okretnici. :D
avramovicsasa
Otpravnik

Postod cuburac1993 » Čet Avg 11, 2011 1:48 am

Pazi ovako bez ljutnje meni se nova serija uopste nesviđa lovci ne zadrze motke na krovu nego ih posle 5 sekundi pusti da kidaju zicu umesto da budu na krovu dok vozac nedođe i vrati na zicu.

vozaci se bahato ponasaju prema njima ja neznam ako neprimecujes koliko oni nagaze a jos ljudi se nisu smestili u troli pola putnika pobaca po trolejbusu.
cuburac1993
Student mašinstva

Postod Milos » Čet Avg 11, 2011 10:46 am

Primedba za vozace trolejbusa je sasvim ok. Sreca njihova sto sede u onom kavezu, inace bi svasta bilo. Nove trole nece unistiti putnici, nego definitivno vozaci. Veca stoka od putnika.
Kao i uvek, cast retkim izuzecima.
Korisnikov avatar
Milos
Član

Pridružio se: Čet Jul 10, 2008 8:22 pm

Postod amm8990 » Čet Avg 11, 2011 11:01 am

cuburac1993 je napisao:Pazi ovako bez ljutnje meni se nova serija uopste nesviđa lovci ne zadrze motke na krovu nego ih posle 5 sekundi pusti da kidaju zicu umesto da budu na krovu dok vozac nedođe i vrati na zicu.

To je zato jer kada se aktiviraju vozači isključe lovce, pa motke lupe u mrežu! Lovci drže trole, to nije problem, nego je više stvar vozača, pošto kada padnu motke oni ne bi trebali da isključuju lovce nego odu pozadi povuku motku (trolu) i lovac ispusti vazduh a onda je postave na mrežu. Međutim, pri postavljanju druge motke, ako ne pogode žicu iz prve, onda lovci detektuju problem i povlače obe trole dole, pa ih zbog toga isključuju. Generalno, procedura bi trebala biti sledeća, lovci obore trole, vozači treba da izađu i zakače trole, pa se vrate u kabinu i isključe lovce, pa ponovo nazad i nameste ih na mrežu. Oni naravno sve to skraćuju zbog nedostatka vemena, a rešenje problema jeste da im uvedu taster na zadnjem delu za dekativiranje lovaca.

cuburac1993 je napisao:Ja bi voleo da je pobedio LAZ zato sto sam video kakvi su njihovi niskopodni solo i zglobni odlicni su nemam nikakvu zamerku.

Da li si se vozio njihovim vozilima? Jedan skopski LAZ autobus se već zapalio, tako da ne bih rekao da je to puno bolje. Čak, oni koji su imali prilike da oprobaju oba kažu da je BKM bolji, i uopšte, kažu da na tlu bivšeg SSSR-a nema boljeg proizvodjača trolejbusa od BKM-a, tako da mogu da zamislim kakvi su ostali :lol:
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Promena enterijera

Postod maverick » Čet Avg 11, 2011 1:47 pm

Ne znam da li ste primetili, ali na nekoliko novih BKM-ova je zamenjen deo plafona (bocna plastika iznad prozora). Umesto originalne postavljena je neka od grube hrapave plastike, bez ijedne nalepnice, reklame... Doduse sa otiscima prstiju majstora koji je namestao :lol: Zna li neko razlog? :)
maverick
Član

Pridružio se: Sre Mar 10, 2010 7:54 pm

Postod danilo » Čet Avg 11, 2011 2:47 pm

Ja znam da su paneli iznad vrata više puta otpadali, ne znam da li je to razlog zamene isith, ako misliš na panele iznad vrata...? :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod cuburac1993 » Čet Avg 11, 2011 3:14 pm

amm8990 nepricam ja o autobusu nego o trolejbusu
cuburac1993
Student mašinstva

Postod avramovicsasa » Pet Avg 12, 2011 6:36 am

-Definitivno je najbolji proizvođač TROLZA od onih iz bivšeg SSSR-a jer imaju dugu tradiciju,jedino što mi se onaj MEGAPOLIS nešto ne sviđa.
Što se tiče LAZ-a karoserija je ista nema veze o kojoj vrsti vozila se radi
treba pratiti stanje njihovih modela,možda je požar na Skopskom LAZ-u
izolovani incident,opet i nama se zapalio gr.br.2001 ubrzo nakon puštanja u rad,brzom intervencijom vozača izbegnuta je katastrofa.

Meni se sviđaju one varijacije sa MAZ 103T i 203T njihove šasije su izuzetno izdržljive.
Poslednji put menjao avramovicsasa dana Pet Avg 12, 2011 6:45 am, izmenjena samo jedanput
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Arhiva