Marko je napisao:Dvoje mrtvih u zapaljenom autobusu Laste
Dve osobe su poginule, a najmanje šest je povređeno u autobusu koji se zapalio jutros pre 5 sati na autoputu Bregana - Lipovac kod Nove Gradiške, prenosi Vecernji.hr.
Kako prenose domaći mediji, radi se o autobusu beogradskog prevoznika "Lasta" koji je putovao na relaciji Split-Beograd. Do nesreće je došlo kada je autobus kod Nove Gradiške udario u zaštitnu ogradu zbog čega je na autobusu pukla guma. Iz, za sada nepoznatih razloga, došlo je do požara.
Generalni direktor Laste Velibor Sovrović, rekao je za B92 da su u nesreći poginuli jedan stariji muškarac i devojčica, pošto nisu stigli da izađu iz vozila koje je bilo u plamenu.
Jedan od očevidaca izjavio je da su ekipe policije i vatrogasaca stigle na lice mesta više od pola sata nakon što se nesreća dogodila, dodaje B92. U trenutku nesreće u autobusu su bile 34 osobe.
Do nesreće je došlo kada je autobus kod Nove Gradiške udario u zaštitnu ogradu zbog čega se zapalila guma na autobusu, a zatim i sam autobus. Pretpostavlja se da je vozač zaspao za vrijeme vožnje. Autobus je iz Splita išao prema Beogradu.
Opečeni putnici, među kojima je i vozač, prevezeni su u bolnicu u Novoj Gradišci.
Izvori :
Blic online
www.vecernji.hr/newsroom/blackchronicle ... /index.do|
s215hdh je napisao:BLIC, Sreca, 16. JUL 2008.
BEOGRAD
Povredjena pet putnika (malo su se ovde posvadjali sa gramatikom al eto)
Dve osobe su teze, a tri lakse povredjenje u jjucerasnjem sudaru autobusa beogradskog GSP-a i kombija na Smederevskom putu, kod skretanja za Vincu. Do nesrece je doslo oko 15:00 sati, ada je kombi presao na suprtonu stanu kolovoza i diretno se sudario sa autobusom GSP-a na liniji 306. Dva teze povredjena putnika iz autobusa su smesteni u Urgentini centargde ih je postio direktor GSP Beograd Slaven Tica.

s215hdh je napisao:Ja ne mogu da verujem, po nalazima hrvatskih israzitelja, Lastin vozac je kriv jer se nije pridrzavao odgovarajuce strane kretanja i zbog toga je vozilo udarilo u bankinu. ??? Kojom stranom kretanja je on to trebalo da se krece? Mislim da li su ti ljudi uopste normalni i da li znaju sta znaci kada ti pukne prednja guma na autobusu u voznji????
Ja stvarno nemam komentar na ove gluposti... Jedino sto mogu reci, Kolega, ne daj se... Ali to coveku sada sigrno nista ne znaci

Povratak na Autobusi generalno
Korisnici koji su trenutno na forumu: Google Adsense [Bot] i 3 gostiju