shakal je napisao:To ste u pravu! kupovina polovnjaka je uvek macka u dzaku! moze da se pogodi nesto bas lose, a moze i dobar auto da bude, da ne bude nikakvih problema!
Kassbohrer je napisao:Jeste Djole u suštini si u pravu samo što to ne važi za sva vozila. Nema gore svako pravo da službeno vozilo koristi i u privatne svrhe čak i dosta manje nego kod nas. Druga stvar oni koji to pravo koriste u obavezi su da to vozilo otkupe na kraju lizinga (obično ga posle toga prodaju i zato ga i održavaju kako treba), a i mentalitet ljudi je malo drugačiji. Ni meni nije bilo to u početku najjasnije jer sam mislio kao ti dok se nisam uvjerio da se gore privatna vozila uglavnom prodaju kod turaka i arapa po kojekakvim polu-otpadima i najčešće u sumnjivom stanju sa 200+ hiljada kilometra. Ako hoćeš 1.Hand auto fizičkog lica to je em skupo em nemaš pravo na odbitak poreza em se sam *ebavaš oko papira što je i skupo i komplikovano. Po meni je bolja varijanta auto sa lizinga em nisu stara em su u 99% slučajeva full service history em imaš pravo na odbitak poreza em ti firma od koje kupuješ završava sve papire (zoll table, odjavu, carinske papira) koji te na kraju dođu jeftinije nego da ti sam ganjaš
PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Ja sam najvise za Audi, jeste da je malo skuceniji, napred i pozadi, ali ne treba mi neka velika komocija, jer cu ga ja najvise voziti (matori stalno na putu, a i kad je kod kuce, mrzi ga da vozi pa ga vozim uglavnom ja) i mama samo do posla i nazad sto ode (3-4 km). Jeste skuplji u proseku za 1.000E od B5.5, ali ipak mi je lepsi.
I da, najverovatnije cemo ga uvesti, ima cale ortake u Nemackoj, mada i tamo su skupi u pm.
milan.nk je napisao:PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Ja sam najvise za Audi, jeste da je malo skuceniji, napred i pozadi, ali ne treba mi neka velika komocija, jer cu ga ja najvise voziti (matori stalno na putu, a i kad je kod kuce, mrzi ga da vozi pa ga vozim uglavnom ja) i mama samo do posla i nazad sto ode (3-4 km). Jeste skuplji u proseku za 1.000E od B5.5, ali ipak mi je lepsi.
I da, najverovatnije cemo ga uvesti, ima cale ortake u Nemackoj, mada i tamo su skupi u pm.
To potpuno podržavam, i jeste, bolji je Audi, tu nema dileme, samo što ja vidim kao manu kod Audija jeste jedna greška na motorima, pogotovo 2.0... Ali o tom po tom...
PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Kassbohrer je napisao:PEX je napisao:Hvala svima na savetima, ali samo TDI dolazi u obzir jer je mnogo ekonomicniji i "sutra" ce se bolje prodati, i limuzina. Dosta nam je karavana, nikad vise. Jer nam zaista ne treba, nikakvu funkciju kod nas u porodici nema, a ruzniji je (ok to je stvar ukusa) Sto se tice Stila, meni je ok, ali iskreno ne moze se porediti sa Passatom i Audiem.
Jesu skupi to stoji ali su traženi, mada ako ti nije puno 2.5 TDI može puno jeftinije od 1.9 TDI. I moj ti je iskreni savjet ako ikako možeš otiđi gore lično. Ja sam u subotu došao odozgo obišli smo masu placeva, nisam baš zagledao Audije jer me nisu interesovali a čini mi se nema ih baš mnogo u prodaji u Njemačkoj pogotovo ovih starijih oko 2001/2002 godišta.

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost