Nibus-ja je napisao:CKD-KT4 je napisao:Nibus-ja je napisao:Ocigledno da se nismo razumeli,nemam ja nista protiv da se postuje red voznje,samo me nervira zasto mora sve LASTA(hteo sam da kazem da se istorija ponavlja i da sam protivnik toga da se sav novac SLIVA U BEOGRADU)

Posto ste stali na stranu LASTE ko ce od Vas da mi objasni zasto je lasta krajem 80-tih i pocetkom 90-tih godina proslog veka ostavila pogone u NEGOTINU,BORU i ZAJECARU jer su kasnije nastali AS-Negotin,Borprevoz i Timas-Zajecar a to su ipak bile firme sa odlicnim POTPUNO NOVIM VOZNIM PARKOVIMA i sa vec razvijenim trzistem,drugim recima lasta se povukla iz regiona kada je BILO NAJBOLJE

I jos jedna stvar,ako opstine nemaju para da plate sadasnjim lokalnim privatnicima-prevoznicima,DA LI MISLITE DA CE PREMA LASTI sve biti izmirivano MESEC za MESEC

Potpuno sam te razumeo.
Ja nisam stao na stranu "Laste", već sam napisao nešto drugo: "A šta je loše da bolji prevoznik zameni lošijeg?".
A sada kažem, DA, "Lasta" jeste bolja od mnogih sadašnjih privatnika. Ne može me niko ubediti u drugačije, iako znam da ni sama "Lasta" nije med i mleko.
Ne znam kako je bilo osamdesetih, no tamo (istočna Srbija) očigledno nešto nije bilo u redu čim su još tada postojali problemi (bar prema pričama sa Railserbia.net). Uostalom, ko je prevozio pre "Laste" tamo? Je li je "Lasta" kriva što je uvela autobuski prevoz tamo? Pa kada joj se nije isplatilo i otišla, ispala da je nešto izdala tamošnji narod??? Prst treba u takvim slučajevima pokazivati na lokalnu samoupravu, koja nije vodila računa o svojim žiteljima...
Što se tiče eventualnog neplaćanja u Užicu... Svi znate šta je bilo sa prigradskim i gradskim prevozom u Sremskoj Mitrovici... To se može desiti svuda, ako je samouprava neozbiljna.

P.S.: o ovome za "slivanje novca u BG" sam već napisao u prethodnom postu. Još nešto, što mnogi ne razdvajaju: republička vlast NIJE isto što i Beograd(ska vlast). Po tome, i Republika otima pare od Beograđana i ne vraća onoliko koliko oni "proizvedu para". Verovatno će biti sada pitanje: "A kako to samo BG funkcioniše, a ostalo je raspad?" Opet, pitajte rukovodioce u opštinama, kako Inđija nema taj (toliki) problem?

Ili Jagodina (i to odavno nema toliku frku, još pre nego što je Palmina stranka ušla u vladajuću koaliciju)?
Nemam ni ja nista protiv da se prevoznici odrede po kriterijumu kvaliteta kakve ce usluge pruziti,sto se tice za trenutno stanje u Lasti i ja se slazem da je MOZDA sad ona trenutno najjspremnija,sto se tice ISTOCNE SRBIJE mislim da me nisi razumeo,koliko poznajem situaciju LASTA je da kazem MAJKA bila tamo,znaci razvila saobracaj i linije i povukla se. A zasto neznam

Neko kaze da nije bilo para i putnika,a slozice te se da je tada bilo puno vise para i vise se putovalo,s druge strane kad je lasta otisla NOVE firme AS-megotin,TIMAS i BORprevoz su krenuli sa da kazem 80% novih vozila,eventualno mozda u tih 20% su ostala LASTINA vozila koje ne verujem da je lasta to ostavila i poklonila tek tako,znaci para je bilo. A za ostale teme necemo oved jer se radi o politici a ovo niti je politicki forum niti hocu da raspravljam zato sto ljudi brane razne interese iako nisu u pravu

Ja sam do skoro mislio da sve pare idu u Bg,ali to nije toliko naivno,svaka opstina ili grad raspolaze sa onoliko novca koliku industriju ili firmi ima,i sad ta decantrilazija,sta je tu bolje,da li ce npr. Kursumlija i Indjia koju si napomenuo imati isti priliv,naravno da nece,jer je u Kursumliji nerazvijena privreda i to malo sto je imalo je odavno unisteno...a sad kad pominjes Indjiju,ona je na nekih 20-tak km-a od beogradske opstine,ili koliko vec, ne znam,nije ni bitno,bitno je da je jako blizu,i da se ljudi nastanjuju i njeni zitelji ostaju da da zive tu...ne mozes to da uporedjujes,a Jagodina uopste nema veze sa tim,i nemojda mislis da u toj opstini cveta med i mleko,kao sto rece Nibus nije ovo politicki forum i necu o tome,a znam mnogo o toj Jagodini,cinjenica je da je Jugoprevoz Jagodina odavno unistena i da se ta opstina imalo pitala ne bi to dozvolila...kao sto je i raketa propala,necu da kazem losom privatizacijom,nego budalom koja ih je kupila i uzela na kredit sve buseve ne potajuci se kako ce to da vrati,a svi vozaci ostalih prevoznika znaju kako se Raketini ponasali,u novim Berkofima,sa kravatama i zlatnim plocicama na sulji na kojoj pise "Raketa", kao da su vozili spejs satlove,i posle samo god ili dve nisu imali posao,ali nebitno je to,bitno je da je dosao neki od milion "raisena" koji voze u Srbiji i koji diktiraju cene i globe jadan narod....ovo je sramota...!!!!