Logo

Gradski prevoz-Užice

Slike i rasprave o gradskom prevozu u gradovima u Srbiji i regionu.

Postod Nibus-ja » Ned Feb 06, 2011 2:11 pm

markotar je napisao:Hmm, OK, "pare se slivaju u Beograd". Hajde neka onda dođe lepo Veolia pa da se sve pare slivaju u Pariz, ili Kavim pa da sve ide u Izrael, na primer. :wink: Ja bih bio najsrećniji da imamo više jakih regionalnih prevoznika svuda po Srbiji ali to nije slučaj, imamo svega nekoliko, dovoljno da ih izbrojimo na prste jedne ruke, a većina je u stranom vlasništvu!! No ionako će pre ili kasnije doći neko sa strane i kupiti Lastu...

Da se zadržimo ovde na priči o Užicu, bio bih najsrećniji da Raketa nije ni propala... ali eto vidite šta se dešava kad firme pokupuju razni "regionalni" privatničići! Da je Raketu kupila firma svetskog ili evroskog renomea ne bi situacija bila takva, vozikala bi ona još...

Elem, lokalna samouprava tvrdi da je sve uredno isplaćeno, da ništa drastično ne duguje osim za januar (dakle prošli mesec).

E pa stvar je u tome sto firme kao sto je RAKETA nije trebalo prodavati,nego ako neki od privatnika hoce da radi IZVOLTE PA SE BORI KONKURENCIJOM,a ne dovedes firmu do propasti,skupis mehanicare i vozace kupis ta ista vozila od te propale firme i teraj a vozicama manje plate i opstinu ucenjuj posle :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

Sponzor

Postod CKD-KT4 » Ned Feb 06, 2011 2:24 pm

Nibus-ja je napisao:i opstinu ucenjuj posle :evil:

Pitanje je je li je "Raketa" još ranije, u doba "prosperiteta", "ucenjivala" ili na neki drugi način "gnjavila" opštinu... Kao što 50 godina železnica siluje državu (setite se onog klipa sa Božom Munjom: "Ua gubitaši!!!"... a film je snimljen tamo '78. godine, čini mi se)
CKD-KT4
Student saobraćaja

Pridružio se: Čet Maj 22, 2008 11:21 pm

Postod Nibus-ja » Ned Feb 06, 2011 2:32 pm

CKD-KT4 je napisao:
Nibus-ja je napisao:Ocigledno da se nismo razumeli,nemam ja nista protiv da se postuje red voznje,samo me nervira zasto mora sve LASTA(hteo sam da kazem da se istorija ponavlja i da sam protivnik toga da se sav novac SLIVA U BEOGRADU) :?: Posto ste stali na stranu LASTE ko ce od Vas da mi objasni zasto je lasta krajem 80-tih i pocetkom 90-tih godina proslog veka ostavila pogone u NEGOTINU,BORU i ZAJECARU jer su kasnije nastali AS-Negotin,Borprevoz i Timas-Zajecar a to su ipak bile firme sa odlicnim POTPUNO NOVIM VOZNIM PARKOVIMA i sa vec razvijenim trzistem,drugim recima lasta se povukla iz regiona kada je BILO NAJBOLJE :?: I jos jedna stvar,ako opstine nemaju para da plate sadasnjim lokalnim privatnicima-prevoznicima,DA LI MISLITE DA CE PREMA LASTI sve biti izmirivano MESEC za MESEC :?:

Potpuno sam te razumeo.

Ja nisam stao na stranu "Laste", već sam napisao nešto drugo: "A šta je loše da bolji prevoznik zameni lošijeg?".

A sada kažem, DA, "Lasta" jeste bolja od mnogih sadašnjih privatnika. Ne može me niko ubediti u drugačije, iako znam da ni sama "Lasta" nije med i mleko.

Ne znam kako je bilo osamdesetih, no tamo (istočna Srbija) očigledno nešto nije bilo u redu čim su još tada postojali problemi (bar prema pričama sa Railserbia.net). Uostalom, ko je prevozio pre "Laste" tamo? Je li je "Lasta" kriva što je uvela autobuski prevoz tamo? Pa kada joj se nije isplatilo i otišla, ispala da je nešto izdala tamošnji narod??? Prst treba u takvim slučajevima pokazivati na lokalnu samoupravu, koja nije vodila računa o svojim žiteljima...

Što se tiče eventualnog neplaćanja u Užicu... Svi znate šta je bilo sa prigradskim i gradskim prevozom u Sremskoj Mitrovici... To se može desiti svuda, ako je samouprava neozbiljna. :roll:

P.S.: o ovome za "slivanje novca u BG" sam već napisao u prethodnom postu. Još nešto, što mnogi ne razdvajaju: republička vlast NIJE isto što i Beograd(ska vlast). Po tome, i Republika otima pare od Beograđana i ne vraća onoliko koliko oni "proizvedu para". Verovatno će biti sada pitanje: "A kako to samo BG funkcioniše, a ostalo je raspad?" Opet, pitajte rukovodioce u opštinama, kako Inđija nema taj (toliki) problem? :roll: Ili Jagodina (i to odavno nema toliku frku, još pre nego što je Palmina stranka ušla u vladajuću koaliciju)?

Nemam ni ja nista protiv da se prevoznici odrede po kriterijumu kvaliteta kakve ce usluge pruziti,sto se tice za trenutno stanje u Lasti i ja se slazem da je MOZDA sad ona trenutno najjspremnija,sto se tice ISTOCNE SRBIJE mislim da me nisi razumeo,koliko poznajem situaciju LASTA je da kazem MAJKA bila tamo,znaci razvila saobracaj i linije i povukla se. A zasto neznam :!: Neko kaze da nije bilo para i putnika,a slozice te se da je tada bilo puno vise para i vise se putovalo,s druge strane kad je lasta otisla NOVE firme AS-megotin,TIMAS i BORprevoz su krenuli sa da kazem 80% novih vozila,eventualno mozda u tih 20% su ostala LASTINA vozila koje ne verujem da je lasta to ostavila i poklonila tek tako,znaci para je bilo. A za ostale teme necemo oved jer se radi o politici a ovo niti je politicki forum niti hocu da raspravljam zato sto ljudi brane razne interese iako nisu u pravu :wink:

CKD-KT4
slazem se sa tobom,e zato im pripretis konkurencijom pa da vidis posle kako ce se utrkivati sa boljim uslovima,vozilima i uslugama :wink:
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Ned Feb 06, 2011 2:34 pm

....
Nibus-ja
Član

Postod Nibus-ja » Čet Sep 01, 2011 2:00 pm

Nibus-ja
Član

Postod Miki » Čet Sep 01, 2011 8:03 pm

Koji je bolesnik mogao toliko da poveća cenu!!! :evil: :!: :evil: :!: :evil: :!:
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod Stefan Bgd » Pet Sep 02, 2011 11:55 pm

Zaista nema smisla...Ta linija itekako znači velikom broju ljudi koji redovno zavise od nje.Na ionako bedna primanja dodati cenu mesečne povlastice od 7.000 dinara,to je za svaku osudu.

Moj brat je pre 15-ak dana putovao na relaciji Zlatibor-Užice i cena pojedinačne karte je iznosila 150 dinara,što je donekle prihvatljivo ako se povremeno voziš.Ali za redovno korišćenje je stvarno ogroman izdatak,i ne verujem da će posle ovoga uopšte i imati putnika.Tek će onda uvideti koliko su na gubitku... :roll:
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod MarkoKs » Sub Sep 03, 2011 4:07 am

ako je 150,da odes i vratis se to je 300 dnevno, 5 radnih dana u nedelji puta 4 nedelje mesecno iznosi 6000,znaci jeftinija je pojedinacna nego mesecna karta,to nisam jos nigde video...izgubice sve putnike,a tako im i treba kad globe narod...!!! :evil:
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod MarkoKs » Sub Sep 03, 2011 4:20 am

Nibus-ja je napisao:
CKD-KT4 je napisao:
Nibus-ja je napisao:Ocigledno da se nismo razumeli,nemam ja nista protiv da se postuje red voznje,samo me nervira zasto mora sve LASTA(hteo sam da kazem da se istorija ponavlja i da sam protivnik toga da se sav novac SLIVA U BEOGRADU) :?: Posto ste stali na stranu LASTE ko ce od Vas da mi objasni zasto je lasta krajem 80-tih i pocetkom 90-tih godina proslog veka ostavila pogone u NEGOTINU,BORU i ZAJECARU jer su kasnije nastali AS-Negotin,Borprevoz i Timas-Zajecar a to su ipak bile firme sa odlicnim POTPUNO NOVIM VOZNIM PARKOVIMA i sa vec razvijenim trzistem,drugim recima lasta se povukla iz regiona kada je BILO NAJBOLJE :?: I jos jedna stvar,ako opstine nemaju para da plate sadasnjim lokalnim privatnicima-prevoznicima,DA LI MISLITE DA CE PREMA LASTI sve biti izmirivano MESEC za MESEC :?:

Potpuno sam te razumeo.

Ja nisam stao na stranu "Laste", već sam napisao nešto drugo: "A šta je loše da bolji prevoznik zameni lošijeg?".

A sada kažem, DA, "Lasta" jeste bolja od mnogih sadašnjih privatnika. Ne može me niko ubediti u drugačije, iako znam da ni sama "Lasta" nije med i mleko.

Ne znam kako je bilo osamdesetih, no tamo (istočna Srbija) očigledno nešto nije bilo u redu čim su još tada postojali problemi (bar prema pričama sa Railserbia.net). Uostalom, ko je prevozio pre "Laste" tamo? Je li je "Lasta" kriva što je uvela autobuski prevoz tamo? Pa kada joj se nije isplatilo i otišla, ispala da je nešto izdala tamošnji narod??? Prst treba u takvim slučajevima pokazivati na lokalnu samoupravu, koja nije vodila računa o svojim žiteljima...

Što se tiče eventualnog neplaćanja u Užicu... Svi znate šta je bilo sa prigradskim i gradskim prevozom u Sremskoj Mitrovici... To se može desiti svuda, ako je samouprava neozbiljna. :roll:

P.S.: o ovome za "slivanje novca u BG" sam već napisao u prethodnom postu. Još nešto, što mnogi ne razdvajaju: republička vlast NIJE isto što i Beograd(ska vlast). Po tome, i Republika otima pare od Beograđana i ne vraća onoliko koliko oni "proizvedu para". Verovatno će biti sada pitanje: "A kako to samo BG funkcioniše, a ostalo je raspad?" Opet, pitajte rukovodioce u opštinama, kako Inđija nema taj (toliki) problem? :roll: Ili Jagodina (i to odavno nema toliku frku, još pre nego što je Palmina stranka ušla u vladajuću koaliciju)?

Nemam ni ja nista protiv da se prevoznici odrede po kriterijumu kvaliteta kakve ce usluge pruziti,sto se tice za trenutno stanje u Lasti i ja se slazem da je MOZDA sad ona trenutno najjspremnija,sto se tice ISTOCNE SRBIJE mislim da me nisi razumeo,koliko poznajem situaciju LASTA je da kazem MAJKA bila tamo,znaci razvila saobracaj i linije i povukla se. A zasto neznam :!: Neko kaze da nije bilo para i putnika,a slozice te se da je tada bilo puno vise para i vise se putovalo,s druge strane kad je lasta otisla NOVE firme AS-megotin,TIMAS i BORprevoz su krenuli sa da kazem 80% novih vozila,eventualno mozda u tih 20% su ostala LASTINA vozila koje ne verujem da je lasta to ostavila i poklonila tek tako,znaci para je bilo. A za ostale teme necemo oved jer se radi o politici a ovo niti je politicki forum niti hocu da raspravljam zato sto ljudi brane razne interese iako nisu u pravu :wink:

Ja sam do skoro mislio da sve pare idu u Bg,ali to nije toliko naivno,svaka opstina ili grad raspolaze sa onoliko novca koliku industriju ili firmi ima,i sad ta decantrilazija,sta je tu bolje,da li ce npr. Kursumlija i Indjia koju si napomenuo imati isti priliv,naravno da nece,jer je u Kursumliji nerazvijena privreda i to malo sto je imalo je odavno unisteno...a sad kad pominjes Indjiju,ona je na nekih 20-tak km-a od beogradske opstine,ili koliko vec, ne znam,nije ni bitno,bitno je da je jako blizu,i da se ljudi nastanjuju i njeni zitelji ostaju da da zive tu...ne mozes to da uporedjujes,a Jagodina uopste nema veze sa tim,i nemojda mislis da u toj opstini cveta med i mleko,kao sto rece Nibus nije ovo politicki forum i necu o tome,a znam mnogo o toj Jagodini,cinjenica je da je Jugoprevoz Jagodina odavno unistena i da se ta opstina imalo pitala ne bi to dozvolila...kao sto je i raketa propala,necu da kazem losom privatizacijom,nego budalom koja ih je kupila i uzela na kredit sve buseve ne potajuci se kako ce to da vrati,a svi vozaci ostalih prevoznika znaju kako se Raketini ponasali,u novim Berkofima,sa kravatama i zlatnim plocicama na sulji na kojoj pise "Raketa", kao da su vozili spejs satlove,i posle samo god ili dve nisu imali posao,ali nebitno je to,bitno je da je dosao neki od milion "raisena" koji voze u Srbiji i koji diktiraju cene i globe jadan narod....ovo je sramota...!!!!
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod Velemajstor » Pon Okt 10, 2011 11:44 am

Sve se svodi na to da se slabiji prevoznici ugase a da u Srbiji bude dva-tri velika prevoznika. Za Vojvodinu znam sigurno šta se radilo za preuzimanje tržišta.Otimali se ATP Vojvodina(njihov gazda) i drugi veliki privatnik koji je pokupovao nekoliko prevozničkih firmi u Vojvodini(neću da mu objavim ime,reći ću to da je sada na izdržavanju kazne od 7 godina u kazneno-popravnoj ustanovi). Čak je vlasnik ATP Vojvodine pokušao da ugasi MAS(glavnu autobusku stanicu u Novom Sadu).Međutim Ovaj drugi je organizovao druge prevoznike+one firme koje je kupio i udario kontru. Epilog svega je da je ATP Vojvodina otišla u stečaj a da je onaj drugi završio u ćorki, razlog neću navoditi(a firme koje je kupio prošle su kao i "Raketa" iz Užica. Dok su se dvojica krljali treći je odneo pobedu.A niko ne pita šta se dogodilo sa tim radnicima.Ne dobiju svi posao od firme koja preuzme linije. Ima tu i starijih vozača koji više ne mogu da nađu posao.Sagledajte situaciju i iz drugog ugla.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod miliraki » Uto Okt 18, 2011 10:59 pm

miliraki
Član

Pridružio se: Ned Jan 23, 2011 2:43 am

Postod Nibus-ja » Sre Okt 19, 2011 12:22 pm

miliraki je napisao:http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/283925/Uzice-ostalo-bez-gradskog-prevoza

Ако,и треба па нико није луд да вози за џабе,то је могло код државних фирми а пошто су оне угашене терај пешице, у доба напредовања ова земља се враћа уназад :evil: ми док не осетимо муку на својој кожи нећемо да се опаметимо :evil:
Nibus-ja
Član

Postod Gasa Toplica » Sre Jan 04, 2012 10:33 pm

Dali u Uzicu vozi ovakav tip autobusa sa 4 vrata
Image
image hosting png
Gasa Toplica
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 1:36 pm

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod branik » Čet Jul 26, 2012 4:35 pm

Ovih dana u uzickom prevozu stari - novi recept u borbi protiv konkurencije. Posto ispred svakog polaska na lokalnim linijama ide bar po jedan kombi koji kao divlji prevoznik kupi putnike po usputnim stajalistima, Zlatan je odlucio da na nekim linijama prepolovi cenu karte. To je vec vidjeno leta 2007. kada je, nakon raspada Rakete, krenuo rat njega i Gaga turs sa Zlatibora, ucinio je da cena UE - ZL spadne sa 120 na 30 din. Videcemo kako ce se ovog puta borba zavrsiti. Cinjenica je da legalni prevoznici nemaju adekvatnu podrsku grada i drzave i da im nelegalni prevoznici skidaju kajmak taman onoliko koliko bi trebalo da bude cista zarada ili ulaganje u novi vozni park. Ovako je vozni park svih prevoznika koji voze po Uzicu i oko Uzica veoma sarolik po tipovima, godistima, velicini ( od MAN SG iz 82. do MBconecta i sprintera iz 200x. sto moze da se vidi iz slika iz prethodnih postova. Ima tu vozila sa reg. oznakama raznih gradova po Srbiji, vozila koja su dosla iz Evrope, ali i z Beograda gde su zamenjeni novijima, pa i kombija u linijskom saobracaju, neostvarenih polazaka zbog, kako kazu, nedostatka goriva, jurnjave po putu da se udje u stajaliste pre onog drugog. Svi znaju, svi gledaju i, naravno, niko nista. Ali, da li je samo problem u nelegalnim prevoznicima? Daleko je prevoz u Uzicu ispod dostojanstva jednog prosecnog gradjanina. I jedna ilustracija: od Terazija do centra ima oko 5 stanica. Cena je 70 dinara. Taksi na istoj relaciji je 80-100d. Sta tu nije u redu, zakljucite sami.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

Re: Gradski prevoz-Užice

Postod branik » Pet Avg 03, 2012 8:19 am

Od juce su neka mesta oko Uzica bez prevoza. Prica se da se Angel star povlaci sa opstinskih linija i da je ugovor izmedju njih i Zlatan rajzena raskinut. U medjuvremenu, Zlatan trenutno nema kapacitete ( ni vozila ni ljude) da popuni taj prazan prostor jer Angel star radi u Uzicu sa 12 vozila. Kao sto prethodno rekoh, rat se nastavlja. Pretpostavljam da ce se ovo, kao i nekoliko puta ranije, zavrsiti tako sto ce Grad interventno uplatiti koji dinar, pa ce svi biti zadovoljni neko vreme.
branik
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Jul 26, 2012 3:51 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u regionu