Logo

TEHNIKA VOZNJE

Sve teme vezane za bilo šta. Samo ime kaže :)

Postod danilo » Ned Avg 24, 2008 12:51 pm

s215hdh je napisao:Ali je i dalje nisi smanjio :)

Ali kako da je smanjim, ne znam :?: :!: :oops:
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Sponzor

Postod s215hdh » Ned Avg 24, 2008 1:12 pm

Obrises je odavde, pa updatujes ponovo na imageshack ili photobucket, zavisi sta koristis i otkacis tamo gde je rezolucija 800X600
s215hdh
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 5:47 pm

Postod profa_chb » Sre Dec 29, 2010 1:45 pm

pa još je nisi smanjio :lol: :lol: :lol: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod shakal » Pon Apr 04, 2011 10:12 pm

Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod milan.nk » Ned Apr 10, 2011 2:59 pm

E ovo se zove voznja brate, kad bi svi ovako nesto prosli sigurno bi bilo manje nezgoda...
milan.nk

Postod gospodin dzo » Uto Avg 02, 2011 6:24 pm

Hoce li neko nastaviti ovo? :(
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

tehnika vožnje

Postod Velemajstor » Ned Sep 25, 2011 4:03 pm

Ja sam novi na forumu i izvinjavam se jer se ne snalazim najbolje sa porukama i odgovorima(ne znam kako da određenoj osobi postavim pitanje) na forumu. Hteo sam Volvosa da pitam kada on u svom preduzeću gleda nivo ulja u autobusu i kada ga gleda? Isto sam hteo da ga pitam kada radi drugu smenu(dnevnu) kako zna da li su mu ispravna "štop svetla" signalizacija od kočionog sistema. Zamolio bih Volvosa ako mu nije teško da mi odgovori. Imam i ja ponešto znanja iz oblasti saobraćaja pa bih se uključio malo u diskusije ako vam ne smetam. Dok sam čitao teme iz Pričaonice,tema: Tehnika vožnje primetio sam da je pisano 2008. godine. Ja sam se sada uključio i čitao sam tekst koji je pisao Volvos i ima stvari koje mi nisu jasne ali ne znam kako da postavim pitanja za tu temu jer je pisano 2008.godine. Ako neko može da me posavetuje hvala unapred.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Velemajstor » Ned Sep 25, 2011 4:32 pm

Slažem se sa Milanom.nk. Generalno gledano velika većina vozača profesionalaca nema potrebno znanje za najbezbedniju i sigurnu vožnju. U startu se greši počev od polaganja "B" kategorije pa nadalje. Mnogo njih polaže preko veze za vozačke dozvole. I onda kada se desi nesreća niko se ne zapita da li se to moglo izbeći kvalitetnom obukom. Konkretno u Jgsp Novi Sad dolaze mladi momci bez iskustva i tu nema ko da ih obuči i kvalitetno pripremi za vožnju u saobraćaju. Isto tako ima i starijih vozača od 30-tak i kusur godina radnog staža koji su gori od tih novih momaka. Mislim na tehniku vožnje u saobraćaju. Ako lažem mogu me momci koji rade u Jgsp-u Novi Sad da demantuju. Ima Centar" Navak" kod Subotišta i bili su neki vozači iz Jgsp-a Novi Sad tamo. U pitanju je bila "B" kategorija. I ja sam imao predlog da bi bilo dobro da svi vozači gradskog prevoznika prođu obuku za "D" kategoriju. Naišao sam na podsmeh i čudan pogled upućen meni. Sve što su rekli da je to skupo i nepotrebno a činjenica je da bi mnogima pomogli vozačima da budu bolji saobraćaju.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Ned Sep 25, 2011 4:37 pm

Vidim da stavljate slike i video klipove na forum. Evo i ja nešto da postavim. Nije ništa senzacionalno verovatno ste ovo već videli. Toliko od mene da ne budem previše naporan za početak. http://www.youtube.com/watch?v=jRYN2-sfos0
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod miham » Uto Sep 27, 2011 6:49 pm

ja sam vozac autobusa(zvanicno) par mjeseci,ali radim oko njih i vozim ih dugooo vremena, i sretao sam dosta starijih kolega po putu koji kao kazu za mladje vozace da smo kao mladi,zeleni,nije sigurno da se ljudi voze sa nama i tako prosipaju neku suplju pricu po putevima..znam da u dosta firmi ljudi par godina konkdukterisu i voze ponekad povremeno kad nema putnika ili kad se vracaju sa stanice da bi naucili da voze..znam da u Lasti iskusniji vozaci voze i spustaju se kroz Moracu,mladji dosta gule prije nego im daju..pa niko ne moze da nauci da vozi ako gleda nekoga,niko ne moze da ti opise taj osjecaj kad te gura 15 tona zeljeza i putnika nizbrdo,da osjetis kako autobus "dise"..i tako kaze meni neki stariiii vozaci kak treba dosta da se guli da bi se stekla rutina,pa ja bolje poznajem taj autobus nego sto ga on za svojih 20 godina voznje zna..ja sam polozio vozacki za autobus,i 5 dana nakon toga zapalio za Beograd sa njim..lagano..i isao 10-ak puta po Srbiji i ko zna sve ne,bez ikakvih problema..lako je voziti po magistrali..ne znam je li ko od vas prolazio kroz Prcanj..???to je put od Kotora do Tivta pored mora,uski put dje se dva auta ne mogu mimoici kako treba a ne 2 autobusa..ljetos sam 30-ak puta provukao mercedesa koji ima 12 metara tuda,prvi put mi je bio haos,ostali su laganica..prije nego sam polozio vozio je te ture sa mojim mercedesom jedan stari vozac iz Bozura i svuda je zivo vozio,i kad sam ga zvao da ga pitam kako je prosao tuda,kaze mi:krv sam svoju propishao,preznojio sam se 10 puta,ne znam za koje pare vise necu da ti vozim ovuda.. :)zna Sinisa(Arsenal) dobro kako je zaebano tuda proci..ili se vozim sa jednim prevoznikom iz Niksica,matorim koji kao da vozi kontejner a ne autobus,ne znam kome mogu biti bolji refleksi,njemu ili nekom mladjem..zato ko god polozi za autobus,odmah bucajte sa voznjom,drugacije se nece steknuti rutina.. :D
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod milan.nk » Uto Sep 27, 2011 9:13 pm

miham je napisao:ja sam vozac autobusa(zvanicno) par mjeseci,ali radim oko njih i vozim ih dugooo vremena, i sretao sam dosta starijih kolega po putu koji kao kazu za mladje vozace da smo kao mladi,zeleni,nije sigurno da se ljudi voze sa nama i tako prosipaju neku suplju pricu po putevima..znam da u dosta firmi ljudi par godina konkdukterisu i voze ponekad povremeno kad nema putnika ili kad se vracaju sa stanice da bi naucili da voze..znam da u Lasti iskusniji vozaci voze i spustaju se kroz Moracu,mladji dosta gule prije nego im daju..pa niko ne moze da nauci da vozi ako gleda nekoga,niko ne moze da ti opise taj osjecaj kad te gura 15 tona zeljeza i putnika nizbrdo,da osjetis kako autobus "dise"..i tako kaze meni neki stariiii vozaci kak treba dosta da se guli da bi se stekla rutina,pa ja bolje poznajem taj autobus nego sto ga on za svojih 20 godina voznje zna..ja sam polozio vozacki za autobus,i 5 dana nakon toga zapalio za Beograd sa njim..lagano..i isao 10-ak puta po Srbiji i ko zna sve ne,bez ikakvih problema..lako je voziti po magistrali..ne znam je li ko od vas prolazio kroz Prcanj..???to je put od Kotora do Tivta pored mora,uski put dje se dva auta ne mogu mimoici kako treba a ne 2 autobusa..ljetos sam 30-ak puta provukao mercedesa koji ima 12 metara tuda,prvi put mi je bio haos,ostali su laganica..prije nego sam polozio vozio je te ture sa mojim mercedesom jedan stari vozac iz Bozura i svuda je zivo vozio,i kad sam ga zvao da ga pitam kako je prosao tuda,kaze mi:krv sam svoju propishao,preznojio sam se 10 puta,ne znam za koje pare vise necu da ti vozim ovuda.. :)zna Sinisa(Arsenal) dobro kako je zaebano tuda proci..ili se vozim sa jednim prevoznikom iz Niksica,matorim koji kao da vozi kontejner a ne autobus,ne znam kome mogu biti bolji refleksi,njemu ili nekom mladjem..zato ko god polozi za autobus,odmah bucajte sa voznjom,drugacije se nece steknuti rutina.. :D

Savjeti su dobri, ali za ovog matorog, sad ga pretjera ! :wink: Znam na koga misliš...
milan.nk

Postod Velemajstor » Sre Sep 28, 2011 11:46 am

Mladim vozačima treba dati šansu kako bi stekli rutinu i iskustvo ali većina mladih danas je svojeglava i misle da ako su položili "E","C"i "D" kategoriju da sve znaju. Kada im se dobronameran savet kaže oni nešto pametuju i negoduju. Nisu svi takvi ali većina jeste. Kada ti stariji i iskusniji kolega nešto kaže ne mora se to i poslušati.Ali iskustvo i milioni pređenih kilometara ipak nešto govore,zar ne? I ne može stariji vozač da se meri sa mlađim po refleksima i izdržljivosti za volanom ali zato stariji vozač ima iskustvo i opreznost. I kada vidi kako mladi vozač divlja i pokušava da se dokaže starijem onda znamo gde takva vožnja vodi.Većina vozača je sujetna ali to niko neće priznati. Posmatraj malo oko sebe vozače i videćeš da li je tako. Ja radim sa 650 kolega vozača mali je broj onih koji nisu sujetni i ljubomorni na druge kolege. Ja sam bolji, ne ti si bolji, on je bolji i tako redom. Ja sam prošao sa Mečkom 303 od manastira Ostrog pa preko starog puta Tivat-Kotor(pre probijanja tunela), od Lepetana,Prčnja,Kotora i sve okolo do Kamenara,od Risna do Grahova starim putem nekadašnjim, od Meljina preko Kamenog do Trebinja sve starim putem. Sada bi ja trebao da kažem to je majstorstvo, ne to je moj posao koji volim i znam da radim. Sve ide u rok službe.Samo da nema neke nesreće i kvarova sve je to dobro. Najvažnije je da se bezbedno stigne na krajnje odredište.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod mikivs » Sre Sep 28, 2011 12:23 pm

Mnogi nemaju tolerancije za manje vozilo ako voze kamion ili bus... a i obrnuto...
Imao sam prilike da vidim tj. da me vozi profesionalac koji nezna da proceni da li da pretiče ili ne,do toga da ima koji voze kao da su na trkama... Ima ih raznih...

Jedino ne znam ko su dvojca vozača koji su vozili kada sam išao za Grčku (Sirmiumbus prevoznik),svaka čast momcima. Put se nije osetio,bez cimanja,preletanja rupa itd...
Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Postod Velemajstor » Sre Sep 28, 2011 12:51 pm

Slažem se da ima raznih vozača. Zbog pojedinaca(bahatih,nervoznih, oni koji žure,oni koji nisu baš spretni za volanom itd...) sve vozače profesionalce(kamiona,autobusa) smatraju za divljake i stoku. Generalno nije tako. Ko god je vozač na putu zna šta je saobraćaj i da se u trenutku može dogoditi nesreća u saobraćaju. Jedno je sigurno da treba raditi na edukaciji svih učesnika u saobraćaju. Većina su dobri vozači ali ima i onih što ne zaslužuju dozvolu.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod Nibus-ja » Sre Sep 28, 2011 1:54 pm

Tako je pa zato zbog njih neki koji zasluzuju posao ne mogu da dobiju :evil:
Nibus-ja
Član

Pridružio se: Uto Feb 12, 2008 5:15 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Pricaonica