nlogorstak je napisao:aco_kuna je napisao:nlogorstak je napisao:tuka si greska,toa sto nie od jsp morame kulturno da gi vozime i da popustame na sekoj placko od privatnicite za da zaraboti nekoj denar ne znaci deka ne ide,330konja idat i te kako
haha da Popustate,,To se moze videti na liniju koliko popustate i kolko su brzi Lazovi i Yutonzi..definitivno se ne Slazem sa Tvoju Konstataciju
a i zarada Pretprijatije JSP se Vidi na delo koliko kupila autobuse od Svoju Zaradu koja je Ustedila.....
Ali Ja sam Prezadovoljan sa Ovu Nabavku na Novim Lazova i Yutonza ,,Jer konacno i Skopje da Dobije autobuse kako sto zsluzuje Naselje da se vozi u nove autobuse
mozda taka mislis no ziva vistina e i pokraj site raspravii i smetnji,dodusa pominaa tie vreminja,i drugo mozebi za yutong e malku tromav no edno bidi siguren,na tahograf licno vidov deka e vozen 135km/h bez granicnik,a za laz definitivno euro2 moze da mu dise u auspuh i site ostanati polovnjaci posto znam deka 80% nemaat poveke od 250konja,retki se tie so 280 taka da bidi siguren deka e vistina,a toa sto gi steluvaa menjacite bese deka imaa fabricka maana gi vrakjaa brzinite nanazad
1.Pomina Toa Vreme koga JSP so Manovite gi Pretrkuvaa Privatnicite ,,Pomiri se so toa deka Definitivni Privatnite Avtobusi EURO 2 se Pobrzi vo Start niz Ulicite na Skopje vo Odnos na JSP
2.Toa sto nema Granicnik na Brzina i sto odel 135 km/h ne pokazuva nisto deka se Starntni za koe e najbitno vo gracko vozenje,,Jas ti tvrdam deka Yutongot ke bide Pretrkan vo sekoe vreme so Mercedes-Benz 0405N so 213 Konja,A pazi granicnicite sto se postaveni vo Germanija bidejki so zakon avtobus ne smee da odi poveke od 90 km/h so toa se zastituvaat vozacite od kazni i sama bezbednos na patnicite,a Granicnikot moze da se iskluci lesna rabota za toa
3.Isto bi ti kazal deka i Laz ke bide pretrkan so Mercedes-Benz 0405N
Treba da ti Bide Jasno deka Za da ja Iskoristis Konjazata na Motorot Maksimalno Treba Prenosot (Menjacot i Deferencijalot da bidat Maksimalno Prilagodeni eden so drug)