Jutros je u I deo šihte na 15/75 radila zamena, IK-202, vozilo sa GB 1258 i njime sam se vozio od Bežanijske Kose do terminusa Zeleni Venac, između 7:00 i 7:30 časova. Ne znam iz koga razloga redovan auto sa 15/75, auto sa GB 1216, jutros nije izašao u saobraćaj, ali je zato izašao u II deo šihte na 15/75.
Sad par reči o autu sa GB 1258. Nije toliko loš, što bi se reklo, za šihtu dušu dao..., ali opet nije kao što je bio dok je radio na 12/83, kao trosmenac, jer je posle jedno vreme i trošio ulje. Sada mislim i gotovo sam siguran da je taj kvar otklonjenm jer ne dimi uopšte mnogo prilikom kretanja. Isto tako sasvim solidno, pa i bolje od toga, vuče. Šalta sasvim normalno, mirno. Radi retarder, naravno, samo nožna komanda retardera.
Što se instrumenata tiče stanje se sledeće:
Ima tahograf i to proizvođača "Kienzle", ali je na istom jedino sat ispravan, dok brzinomer i obrtomer nisu, što je i prijavljeno kao kvar.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan, a voltmetar takođe. Na oba instrumenta su kazaljke pale na početak skale.
Pritisak motornog ulja na leru, na oko 2 bara, ali kazaljka dosta trese pa je teško očitati pravi pritisak.
Temperaturu je u toku cele vožnje držao na oko 81 - 82 stepena C.
Pritisak vazduha i na prednjem i na zadnjem kočionom kolu, nešto niži nego što je uobičajeno, na oko 6,5 - 7 bara.
Pozdrav