-Ne znam samo da li je Muzej počeo sa radom,ja planiram da Muzeju Nauke i Tehnike uputim dopis da se u saradnji sa GSP beograd pod zaštitu kao kulturno dobro stave autobusi gr.br.21,228,4161 odnosno kada budu rashodovani da se upute kao poklon Muzeju jer su nadležni i ranije pokazali interesovanje za dalju saradnju.
Sto se mene tice ovi muzejski eskponati zaista zasluzuju mesto u Muzeju Nauke i Tehnike,steta je velika sto nijedna MAN automontaza nije sacuvana,i zelene Mecke,doduse njih se i ne secam,ali Sasa sto je nabrojao zaista je vredno pomena
-Ja lično imam viziju a to je da bi jednoga dana Muzej Nauke i Tehnike mogao pod svojim pokroviteljstvom da otvori Muzej Javnog saobraćaja a u saradnji sa TOB da ta vozila rade na turističkim linijama i tako sama zarađuju za svoje održavanje,njihove restauracije ne bi trebalo da su mnogo skupe a MAN Automontaže bi mogle da se nađu negde u Srbiji i predstave kao replike GSP autobusa.
Apsolutno se slažem sa vama ljudi,samo predlažem da diskusiju prebacimo u odgovarajuću temu Potencijalni muzejski eksponati kako ne bi ovde pravili gužvu.
Prošao sam pre neki dan pored Muzeja,nešto su popravljali i videh dizalicu kako stoji pored keca.
Nego na njihovom placu stoji Citroen Ajkula,zna li neko da li je i on eksponat.
ZIU-9 sa GB 1, na placu Muzeja Nauke i Tehnike u Beogradu. Fotografisano danas (sreda, 12. oktobra 2011. godine) oko 12:00.
Inače slobodno mogu da kažem da se stanje ovog vozila dosta pogoršalo, dosta je korodirao, kao što se i vidi na fotografijama.
Što se tiče "Keca", po rečim kustosa, ne treba da brinemo, sigurno neće biti sečen, a sad jedino treba da se sačeka da prođu neki, kao, pregovori sa GSP-om "Beograd" u vezi njegovog sređivanja.