Logo

GSP Beograd

Diskusije

Postod milos265 » Pet Okt 14, 2011 1:59 pm

I ja se pridruzujem sa iskrenom zeljom da sledeci docekaju uredno privatizovani i dovedeni u red.
milos265
Profesionalni vozač

Pridružio se: Uto Mar 04, 2008 8:43 pm

Sponzor

Postod boyan92 » Pet Okt 14, 2011 2:37 pm

I ja se pridruzujem cestitkama !

Samo sto je sa ovim 119.rodjendanom doslo i posklupljenje karata od 120 dinara , sva sreca sto ne slave 200rodjendan , bila bi karta 200 :lol:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod avramovicsasa » Pet Okt 14, 2011 5:38 pm

-Podržavam dovođenje u red ali bez privatizacije jer na način kako razmišljaju naši privatnici koji eksploatišu ljude za male pare i nemaju perspektivu za budućnost osim veće zarade dovelo bi do opšteg haosa.

-Ali može da se poželi jedan novi Slaven Tica koji bi bio malo više posvećen poslu a malo manje Medijima. :wink:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod Bucko » Pet Okt 14, 2011 9:00 pm

Bravo Sale, novi Slaven Tica bi dobrodosao. Koji ce manje da prica a vise da radi. :)

Dovodjenje u red u Gsp-u bi ekspresno trebalo da se uradi, ali ne privatizacijom, jer ukoliko ga kupi neko od nasih "tajfuna", svi znamo kako bi se to zavrsilo, jer kada se Srbin docepa para, nastaje haos...

Uostalom, srecan rodjendan. :)
Bucko
Član

Pridružio se: Uto Dec 14, 2010 5:32 pm

Postod milos265 » Sub Okt 15, 2011 1:29 am

Privatizacija je neminovna kada je gsp u pitanju. A alternativa je da se ponovi stanje od pre 1998 godine.
milos265
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Sub Okt 15, 2011 5:46 pm

Namerna privatizacija da, odnosno stvaranje veštačke krize kako bi preduzeće kao takvo bilo primamljivo i što jeftinije za otkup ali niko od nadležnih ne želi da vidi kolika je vrednost placeva na kojima GSP stoji kao i vrednost posla koji obavlja i koji bi mogao da obavlja,poveriti ruku koja te hrani privatniku to je ne pojmljivo,šta će nam posle Direkcija i Gradonačelnik kada sudbinu Javnog prevoza budu odlučivali Par Gazda .
avramovicsasa
Otpravnik

Postod milos265 » Sub Okt 15, 2011 9:55 pm

Mozda si u pravu, ali ovako kako se sada radi, nece na dobro izaci.
milos265
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Sub Okt 15, 2011 10:16 pm

-ovaj sistem sadašnji je napravljen tako da nijedan prevoznik nema mogućnost štrajka da se ne ponovi ono što je GSP radio krajem 90-tih kada su Beograđani išli peške ali ako prevoz prepusti privatnicima,da li postoji mogućnost da ako grad sutra ne dozvoli slobodno formiranje cena
da prevoznici stupe u štrajk ili jednostrano ukinu ITS jer grad neće imati rezervne autobuse da im parira osim da zajmi iz drugih gradova.
ja verujem da neće svi pogoni biti prodati ali nešto hoće,opet Đilas je obećao da GSP neće prodati i da isti ostaje u rukama grada.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod milos265 » Ned Okt 16, 2011 8:46 pm

Ja vec godinama radim sa Kosmajem na linijama i mogu ti reci da je to sto se kod njih desava katastrofa! Taj pogon je za zadnje dve-tri godine od najboljeg postao najgori u gsp-u sto se vozila tice, a upravo sam i mislio na to o cemu ti pricas kada sam pomenuo 1998-mu. Lici ovo sve na namerno stvaranje krize da bi se stvorili uslovi za neka "spasonosna resenja", u vidu nekih novih prevoznika koji bi uskocili da pripomognu, pa tu ostali trajno. Samo sto bi to sada bio neko mnogo veci i sa mnogo vise vozila. A sve je to vrlo moguce, po istom receptu kako je i Lasta ugurana u gradski prevoz. A svemu tome doprinosi i situacija u samom gsp-u.
milos265
Profesionalni vozač

Postod avramovicsasa » Pon Okt 17, 2011 1:03 am

-Hajde da se opet okrenemo na rekla-kazala,skoro sam čuo šuškanje da se sprema prodaja Kosmaja Veoliji a da je sledeća Karaburma,ne znam za Zemun ali N.Beograd bi kako se priča ostao jedini Autobuski pogon u okviru GSP-a i grada.
Iskreno više mi se sviđa sadašnja podela rada sa privatnicima nego uvođenje privatnog kapitala kroz kapije pogona.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod milos265 » Pon Okt 17, 2011 7:34 pm

Nadovezacu se na ovu tvoju rekla-kazala pricu. I iz Veolije idu takve price odavno. Nesto se pricalo o preuzimanju celog poteza 400, ne znam da li sam to vec pominjao na forumu :idea: :?: I sami Kosmajci sve vise veruju da ce se nesto desiti ali jos uvek niko ne zna sta...
milos265
Profesionalni vozač

Postod BranislavBane » Pon Okt 17, 2011 9:19 pm

Koliko GSP ima autobusa? :?:
Bane
BranislavBane
Član

Pridružio se: Sub Sep 24, 2011 1:30 pm

Postod trosmenac » Uto Okt 18, 2011 5:27 pm

milos265 je napisao:I ja se pridruzujem sa iskrenom zeljom da sledeci docekaju uredno privatizovani i dovedeni u red.
Veruj da ja kao zaposlen u GSPu prizeljkujem privatizaciju i dovodjenje neke jake strane kompanije nikako ovih nasih nazovi gazda.Imam kolegu u Veoliji koji radi isto na odrzavanju covek mi se smeje sta i koliko radim za istu platu kao i njegovu i nemoze da veruje da je recimo 4161 90 godiste i da jos uvek svakodnevno radi njima sva vozila starija od 2005 sluze samo kao rezerva.Nepotrebna administracija ili kako vec nazvati ljude koje svaki dan vidjas a nista ne rade godinama je posebna prica :roll:
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod trosmenac » Uto Okt 18, 2011 5:37 pm

BranislavBane je napisao:Koliko GSP ima autobusa? :?:
Na ovo pitanje ti tesko moze ko odgovoriti pogotovo ako mislis na vozila u saobracaju Ja recmo znam da pogon Zemun iventarski ima 138 vozila a da u toku dana izadje juce konkretno 119
gsp lele
trosmenac
Mehaničar

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:05 pm

Postod avramovicsasa » Uto Okt 18, 2011 6:08 pm

-Trosmenac ti priželjkuješ normalnu privatizaciju u kojoj će se gledati vozni park,delatnost,zarada i položaj radnika odnosno jedno zdravo preduzeće u kojoj je svaki radnik koristan i odgovoran za svoj posao uz smanjenje beskorisne Administracije.
Ja lično ne verujem da će ovde ikada doći do privatizacije takve vrste jer gledajući sadašnje privatnike (svaka čast izuzetcima)važno je prevoziti bilo kakvim vozilom(staro,prljavo ili čisto,ne ispravno),uz paprenu cenu karte,bahatost gledajući da se vozači što više iskoriste da bi Gazda pokupio kajmak praveći od tih ljudi žrtve.
-GSP sada kao takav je Raj za ljude koji rade a još veći Raj za one koji ne rade i dobar deo radnika ne pomišlja o privatizaciji.

-Što se Veolije tiče tu već kruže razne glasine da su to neki Domaći privatnici koji rade pod licencom ove strane kompanije e sada koliko je to istina ne zna se osim da su svi Šefovi i Direktori naši ljudi.
Veolija se uzdiže na kvadrat,svaka čast na novim autobusima,održavanju,
tačnosti i koliko toliko ljubaznom osoblju ali oni imaju u Beogradu 50 polazaka na primer i lako je održavati 60-70 autobusa a kada budu imali kao GSP 1100 polazaka i radno vreme vozila do 20 sati,tada treba videti da li će biti efikasni kao i sada i imati 1000 novih autobusa.
avramovicsasa
Otpravnik

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije