Logo

Polaganje vozackog ispita

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod gospodin dzo » Sub Okt 15, 2011 2:48 pm

Zbog greske i zato sto ne mogu da postavim glasanje pravim novu temu.
Posto mi se priblizava rok za polaganje vozackog ispita,interesuju me neka vasa iskustva,fore na polaganjima,lazi policajaca (npr skreni u jednosmernu),za sta obaraju i iz kog puta ste prosli voznju...
I da,sta mislite da li se obaraju ucenici zbog uzimanja para ili zbog gresaka koje naprave?
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Dec 27, 2010 9:39 pm

Sponzor

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 3:09 pm

Sto se tice jednosmerne ulice to je redovno.. uhvati te trema a on ti kaze smotaj desno npr. a ne obratis paznju da ima znak zabranjeno skretanje desno(druga je na polaganju cika cajac zeznuo tako) a ja kad sam polagao prvi put sam pao dok sam se spremao da krenem pogledao u retrovizor(nema nista) i taman da krenem pojavi se biciklista :evil: Doslo mi da bijem biciklistu... Kasnije izmedju 2 busa se nalazim u srednjoj traci obojici vozaca u mrtvom uglu i sad da ovaj sa desna ne pocne da skrece ja ubrzam malo i zbog toga me obore.. Drugi put bese i drugo zlato.. jednu malu gresku sam napravio malo dublje usao u raskrsnicu ali to nije bilo strasno.. Moje licno misljenje je da se obaraju najvise zbog para.. svaki sledeci izlazak na voznju ti je oko 3000 din.
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod Aleks_BGD » Sub Okt 15, 2011 3:18 pm

Recimo kad polazes C,obicno gledaju kako pratis retrovizore i prilikom skretanja zadnji tocak mora da ti bude uz ivicu kolovoza,a nesmes da ga nagazis ili zakacis nikako.

Za B obicno gledaju kad parkiras,jel previlno jel nisi nagazio belu liniju....bla bla klasicne seljacke fore.A pola pandura je polunepismeno..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 3:23 pm

Aleks_BGD je napisao:Recimo kad polazes C,obicno gledaju kako pratis retrovizore i prilikom skretanja zadnji tocak mora da ti bude uz ivicu kolovoza,a nesmes da ga nagazis ili zakacis nikako.

Za B obicno gledaju kad parkiras,jel previlno jel nisi nagazio belu liniju....bla bla klasicne seljacke fore.A pola pandura je polunepismeno..

Pandur koji je meni bio na polaganju kad smo bili na poligonu zverao okolo tako da smo vecinom svi prosli...
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod Aleks_BGD » Sub Okt 15, 2011 3:24 pm

Nenad_KM je napisao:
Aleks_BGD je napisao:Recimo kad polazes C,obicno gledaju kako pratis retrovizore i prilikom skretanja zadnji tocak mora da ti bude uz ivicu kolovoza,a nesmes da ga nagazis ili zakacis nikako.

Pandur koji je meni bio na polaganju kad smo bili na poligonu zverao okolo tako da smo vecinom svi prosli...

Sto znaci da je dobio od nekog od vas "svoju dnevnu dozu u koverti" pa ga vi ostali toliko niste ni zanimali. :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 3:32 pm

Aleks_BGD je napisao:
Nenad_KM je napisao:

Sto znaci da je dobio od nekog od vas "svoju dnevnu dozu u koverti" pa ga vi ostali toliko niste ni zanimali. :wink:

Ne instruktor ga je malo zamajavao a i inace nikad on i ne zagleda sve u dlaku samo da bas ne izdjes sa poligona i uvek je u civilu.. Dok jedan koji mi hvala Bogu nije bio na polaganju gleda sve.. lik sa busom polagao i na poligonu mu se podvlacio pod autobus da vidi da nije nagazio zaustavnu liniju..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod gospodin dzo » Sub Okt 15, 2011 3:37 pm

3500 je izlazak...
A jesu vas terali da vozite na neku uzbrdicu prilikom polaganja?
Cuvam i usvajam zensku decu od 17-18 leta,po mogucstvu sa stranim drzavljanstvom :mrgreen:
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 3:43 pm

gospodin dzo je napisao:3500 je izlazak...
A jesu vas terali da vozite na neku uzbrdicu prilikom polaganja?

Kod nas je bilo 3000 ali razlicito je to od jednog do drugog.. e sad bili smo na blagim usponima ne bas ono.. ali inace instruktor odredjuje marsutu samo je jednom tj mene pogodilo da moram da prodjem pored SUP-a ali nisam isao na polukruzno..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod djole » Sub Okt 15, 2011 3:54 pm

Ako si vozio bar malo pre nego sto si poceo da vozis casove i ako si odvezao 40 casova najverovatnije prolazis bez problema. Znam bar 10 mojih drugova i drugarica koji su prosli bez ikakvih problema ( pa i ja ), mislim da su to vise price kao namerno te obori da uzme pare, bio neraspolozen i slicno :roll:. Ako vozis dobro, nema zbog cega da se cimas...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 4:27 pm

Najjaci fazon na polaganju je bio je kad je lik seo u kola i sve sredio i treba da krene kaze on vezite se polecemo i samo mu pandur kaze odvezite se pali ste :lol:
Inace pandur za koga sam molio Boga da mi ne bude na polaganju je u jednoj auto skoli napravio pokolj, od 18 kandidata samo 1 je prosao.. nije moguce da ostali ne znaju da voze vec je kinta u pitanju..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod primo 1 » Ned Okt 16, 2011 2:22 pm

Prvi put sam za B zasluzeno pao, a polozio sam iz drugog puta. Najvise je padu doprinela trema. Kad sam posle par godina polagao za C i jos kasnije za D i E vec sam imao prilicno iskustvo koje je stvorilo neophodnu opustenost. Zato sam to sve prosao odmah.

Osim postovanja propisa najvaznije je da ispitivac stekne utisak da ste sigurni. Ako mu delujete klimavo trazice vam gresku i najcesce naci. Narocito je vazno da izbegnete nagle trzaje. Pred ispit uvezbati s kvacilom.
Image
Korisnikov avatar
primo 1
Član

Pridružio se: Uto Avg 16, 2011 10:02 am

Postod Nele Nibus » Ned Okt 16, 2011 3:23 pm

primo 1 je napisao:Prvi put sam za B zasluzeno pao, a polozio sam iz drugog puta. Najvise je padu doprinela trema. Kad sam posle par godina polagao za C i jos kasnije za D i E vec sam imao prilicno iskustvo koje je stvorilo neophodnu opustenost. Zato sam to sve prosao odmah.

Osim postovanja propisa najvaznije je da ispitivac stekne utisak da ste sigurni. Ako mu delujete klimavo trazice vam gresku i najcesce naci. Narocito je vazno da izbegnete nagle trzaje. Pred ispit uvezbati s kvacilom.

Meni je drugi put kad sam i polozio najjace bilo.. izlazim iz kruznog toka i ispred bus propusta pesake a iza mi lik svira ko majmun.. sad komisija iza mene gde da se ponasam prosto kao sa mojom instruktorkom i dok cekam da krene bus polako pustam kvacilo i po gasu(malo inace zeza kvacilo kod tog auta) a gazda auto skole pored mene kao ma samo polako ima on vremena(a provalio je lik zasto to radim)..

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod gospodin dzo » Ned Okt 16, 2011 3:25 pm

Isto npr pesak vidi da polazes i stanes mu na pesackom i cekas da predje i pokaze ti rukom da nastavis i padnes zbog njega.Ufff...
gospodin dzo
Profesionalni vozač

Postod Nele Nibus » Ned Okt 16, 2011 4:28 pm

gospodin dzo je napisao:Isto npr pesak vidi da polazes i stanes mu na pesackom i cekas da predje i pokaze ti rukom da nastavis i padnes zbog njega.Ufff...

E i to je bilo kod mene.. ja cekam da predje lik i on prelazi i cujem korz otvoren prozor: e pa nek ti je sa srecom da polozis :lol: Provalio je lik zasto sam mu stao a kad sam vozio sa instruktorkom u toku obuke propustao sam samo mlade devojke :wink:

Image
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Postod volvos » Pon Okt 17, 2011 12:21 am

Ja sam za bus polagao u Bečeju i to na pijačni dan,kao u Japanu,biciklista zlo jedno,ali sam položio iz prve
Image
volvos
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 8:11 pm

Sledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri