Logo

Autoboka , Kotor (CG)

Fotografije voznih parkova i rasprave o prevoznicima iz Crne Gore.

Postod garavi94 » Sub Okt 15, 2011 1:31 pm

miga_pg_91 je napisao:Da Milane, ali eto, desava se.. Nije kriv niko iz My Travela, kriva je drzava koja ne dozvoljava da se uzimaju autobusi iz drugih drzava.. My Travel je pored Olimpije, svake godine uzimao Banbusove buseve, i ovo je ovako ispalo u zadnji tren.. mada su svi busevi bili odlicni, ali desilo se, crkao je AutoBokin i eto..

Miga i Milane previse ste svi ovo ozbiljno shvatili,ja cu ti reci da nije kriva drzava jer cilj drzave da bar dio novca od ekskurzija ostane u zemlji,pa makar taj od prevoza a sto se tice pomenutog kvara ponavljam nema tog eksperta i mehanicara koji ce da utvrdi kad ce da crkne altenator,
tako da po meni autoboka uopste nije kriva zbog ovoga,nije ni my travel a ni drzava Crna Gora,
to sto se desilo,desilo se zato sto je altenator bio izrabljen ...nista strasno :roll:
vozicu ti, al s putnicima ne razgovaram ...
garavi94
Član

Pridružio se: Pet Apr 22, 2011 5:15 pm

Sponzor

Postod miga_pg_91 » Sub Okt 15, 2011 2:38 pm

Slazem se u potpunosti, ali treba to objasniti ljudima koji pojma nemaju..
miga_pg_91
Član

Pridružio se: Sub Maj 14, 2011 4:04 pm

Postod Nele Nibus » Sub Okt 15, 2011 3:15 pm

garavi94 je napisao:
miga_pg_91 je napisao:Da Milane, ali eto, desava se.. Nije kriv niko iz My Travela, kriva je drzava koja ne dozvoljava da se uzimaju autobusi iz drugih drzava.. My Travel je pored Olimpije, svake godine uzimao Banbusove buseve, i ovo je ovako ispalo u zadnji tren.. mada su svi busevi bili odlicni, ali desilo se, crkao je AutoBokin i eto..

Miga i Milane previse ste svi ovo ozbiljno shvatili,ja cu ti reci da nije kriva drzava jer cilj drzave da bar dio novca od ekskurzija ostane u zemlji,pa makar taj od prevoza a sto se tice pomenutog kvara ponavljam nema tog eksperta i mehanicara koji ce da utvrdi kad ce da crkne altenator,
tako da po meni autoboka uopste nije kriva zbog ovoga,nije ni my travel a ni drzava Crna Gora,
to sto se desilo,desilo se zato sto je altenator bio izrabljen ...nista strasno :roll:

Pazi moze da se desi i ganc nov bus da ostane u kvaru, nema pravila!
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

Postod garavi94 » Sub Okt 15, 2011 3:18 pm

miga_pg_91 je napisao:Slazem se u potpunosti, ali treba to objasniti ljudima koji pojma nemaju..

a tima sto pojma nemajuu mozes im objasnjavat 3 dana oni opet nece imat pojma,najbolje je rekao kolega Nenad KM kvar se moze desiti i novom busu,a ako koga zanima mogu mu dati primjer kvara na novom busu tek kupljenom necu ovdje zbog vlasnika ...l
garavi94
Član

Postod djole » Sub Okt 15, 2011 4:02 pm

zasto neko od prevoznika iz CG ne kupi 5 ( lupio sam broj, ali vise od dva u svakom slucaju ) novih dabldekera tipa Ayats Bravo1 ( u tom cenovnom rangu ) ? Ako je takva situacija sa ekskurzijama, onda se isplati uzeti takve autobuse posto bi sigurno bilo posla
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod milan.nk » Sub Okt 15, 2011 6:22 pm

Dragane ti odlicno znas da ja ne mislim samo na taj kvar, nego onako generalno gledano... Pa je li? A ti si djole sasvim upravu! :)
milan.nk

Postod garavi94 » Sub Okt 15, 2011 6:48 pm

milan.nk je napisao:Dragane ti odlicno znas da ja ne mislim samo na taj kvar, nego onako generalno gledano... Pa je li? A ti si djole sasvim upravu! :)

Sto se tice u generalnom plasmanu potpuno te podrzavam,stvarno su van dobrog,
ali meni je krivo sto sad zbog pisljivof alteenatora svi komentarisu i svaljuju krivicu na nekog ko nije kriv,jer u ocom slucaju krivac ne postoji,a to sto ti i kolega miga pricate da je drzava kriva sto je zabranila prevoznicima iz drugih drzava da voze ekskurzije niste u pravu,jer u nasoj zemlji ima dosta prevoznika sposobnih za obavljanje te vrste posla,eee sad drugo je sto agencije ne uposljavaju adekvatne prevoznike nego one koji su im jeftiniji ili ko li zna zasto im odgovaraju..
da se nadovezem u pricu da kupovinu spratnih autobusa da ne pravim dva posta,
i da neko kupi tesko ce ih uposlit jer kod nas putevi nisu bas za njih i visina tunela,i mnogo toga
mozda bi bilo posla ali ne da se isplati kupovina bas za ekskurzije ...
garavi94
Član

Postod miham » Sub Okt 15, 2011 8:02 pm

Jos nije toliko razradjen posao da se neko moze usuditi da uzme autobuse tog tipa..ti ces moci da ih uposlis septembar,oktobar za eskurzije,mozda tokom ljetnje sezone i to je to..sta je sa ostalih 6-7-8 mjeseci..?jos ako ih neko uzme na lizing i dodje ti rata od nekolike hiljade u periodu kad nemas posla..rijetko ko ima 300 i kusur hiljada kesa za to..mozda ima par firmi koji to sebi mogu priustiti,ali ipak smo mi mala drzavakoja je jos u krizi,tako da je zaebano..a sto se tice kvara alternatora,u pravu je Dragan,nema tog odrzavanja koje ce sprijeciti kvar istog i kvar se desi odjednom i to je to..meni se desilo na mercedesu,svakom se desava..zvao me je Djordje iz Eurolina iz Paracina ljetos da mu poikrijem liniju jer mu je na novog tourisma crkao alternator,jos je kod njega sve na struju,pa prije moze voziti bez guma nego bez njega..figurativno.. :)
miham
Mehaničar

Pridružio se: Ned Dec 12, 2010 10:52 pm

Postod arsenal » Ned Okt 16, 2011 2:24 pm

Niš-Herceg Novi.

Image
arsenal
Član

Pridružio se: Pon Avg 04, 2008 2:16 pm

Postod joza » Ned Okt 16, 2011 5:14 pm

miham je napisao:Jos nije toliko razradjen posao da se neko moze usuditi da uzme autobuse tog tipa..ti ces moci da ih uposlis septembar,oktobar za eskurzije,mozda tokom ljetnje sezone i to je to..sta je sa ostalih 6-7-8 mjeseci..?jos ako ih neko uzme na lizing i dodje ti rata od nekolike hiljade u periodu kad nemas posla..rijetko ko ima 300 i kusur hiljada kesa za to..mozda ima par firmi koji to sebi mogu priustiti,ali ipak smo mi mala drzavakoja je jos u krizi,tako da je zaebano..a sto se tice kvara alternatora,u pravu je Dragan,nema tog odrzavanja koje ce sprijeciti kvar istog i kvar se desi odjednom i to je to..meni se desilo na mercedesu,svakom se desava..zvao me je Djordje iz Eurolina iz Paracina ljetos da mu poikrijem liniju jer mu je na novog tourisma crkao alternator,jos je kod njega sve na struju,pa prije moze voziti bez guma nego bez njega..figurativno.. :)

U pravu si.

A inace nemojte da se nervirate mnogo oko ovoga.
Takva je situacija i u Srbiji.
Ja radim sa ljudina skoro 20god, a imam 35.
Sto je situacija teza, ljudi su nerazumniji i beobrazniji.

A niko od tih roditelja ne kaze da su birali najjeftiniju ponudu.
Kako u najjeftinijoj ponudi mogu da ocekuju autobus od 300-350h Evra.?

Ja kada kazem cenu za nov Iveco, svi traze jeftinije....
Pa ne moze i ovce i novce.
normalno je da se vozila kvare. Nigde se u svetu ne pridaje tome toliko znacaja koliko kod nas.Zato sto ljudi nemaju pojma.
Kako bi stariji ljudi rekli: opanak se opapucio!
Bez ljutnje, ali to je istina.
Korisnikov avatar
joza
Član

Pridružio se: Čet Dec 25, 2008 1:54 am

Postod Stefan Bgd » Sre Okt 26, 2011 11:53 pm

Berkof gar.broj 14 na parkingu BAS-a: :)
Image
Fandjo Bgd,autobusi su zakon!!!
Korisnikov avatar
Stefan Bgd
Student mašinstva

Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:58 am

Postod arsenal » Pet Nov 04, 2011 10:54 pm

Niš-Herceg Novi.

Image
arsenal
Član

Postod tomo » Sre Nov 09, 2011 6:28 pm

Image

Image

Image

Image

Image

Image
Korisnikov avatar
tomo
Član

Pridružio se: Sub Jul 17, 2010 10:58 pm

Postod Ice_CooL » Pon Nov 14, 2011 12:23 am

Image

Strasno zapustena setra, mnogo gore izgleda od mnogih iz serije 200.
Korisnikov avatar
Ice_CooL
Član

Pridružio se: Sub Maj 21, 2011 5:53 pm

Postod arsenal » Čet Dec 22, 2011 3:44 pm

Izgleda da su napokon odlucili da malo srede DAF SMIT Mercurius gbr 06, evo ga jutros u garazi, stavljaju na njega djelove sa rashodovanih DAF-ova.

Image
arsenal
Član

PrethodniSledeća

Povratak na Prevoznici iz Crne Gore