Logo

Sta policija sme a sta ne?

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod Siera » Uto Okt 18, 2011 11:21 pm

U principu ti Madjari su se malo unormalili ali na Zahonju odnosno Čopu još uvek teraju po svom i kontrole su skoro stalne i čujem da ljudi plaćaju po 1500-2000€ kazne. Ovi na Roskama su se malo unormali li
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Sponzor

Postod najsporiji » Uto Okt 18, 2011 11:35 pm

Mi iz firme idemo na Roske osim ako se ide na jug Fr.pa onda idemo na Italiju i Frejus,a mogu ti reci da je sada kod madjarskih carinika pesma.Ide sporo sa svim ovim ovogodisnjim novinama i na granici i na putu,ali pregled na rampi ide brzo i sada nas vise "postuju",predaju nam T-1 u kabini mislimmm, zato sto nas "vole",he,he,he.Svakako jesu spori ali barem vise nisu skupi .
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod Siera » Uto Okt 18, 2011 11:37 pm

Ma neka bude tako to je super, oni na Zahonju su još uvek ograničeni u tom pogledu.
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Uto Okt 18, 2011 11:42 pm

kosmajac je napisao:Drugar mi radi Ukrajinu,povratna tura uvek iz Slovacke. Naravno,uvek u reguli,ali desava se da ponekad zafali 2-3 sata voznje da bi stigao na utovar.
Da ne bi ostajao zarobljen na parkingu,cekajuci ponedeljak ujutro,on ima par fotokopija mog pasosa. Na pitanja Madjara,radjena dvojka. Pa gde je kolega? Kamion mu ostao u kvaru,ja ga vozio po delove,on mi pomogao.
Za buduce kontrole,kopira traku na poledjinu kopije pasosa. Neverovatno,ali to mu za sada prolazi.

Svi uvek imamo isti problem,problem sa satnicom koju moramo postovati pa nam uvek zafali koji sat.Ipak,kada se otvoris malo vise ako si u slicnom problemu,i nisu vise tako problematicni i sve moze fino da prodje.Ja nisam imao problema jer striktno postujemo satnicu da ne bih rizikovao sa policijama drzava kroz koje prolazim do Francuske i nazad jer,zasto bih deo tesko zaradjenog novca davao policiji bez potrebe.Iskreno,postovanje satnice nije na nasu stetu nego je problem sto smo mi godinama navikli na svoj nacin rada i voznje.
najsporiji
Član

Postod Siera » Uto Okt 18, 2011 11:50 pm

Sve to ka Evropi nije problem, odnosno lako je prilagoditi i uklopiti. Veliki je problem na granici konkretno iz H ka UA ili obrnuto. Na izlasku iz H veoma često kolona može biti 8-10km čekanja ili 24h. Kako onda uklopiti vreme. Neka država koja je u fazi raspada BY trenira strogoću i cepaju kazne od 100-300€ kao overavaju trake naći ću neku moju traku ako pogodim da to skeniram sa 4-5 pečata nazad. Jednostavno strašno. Čujem da su Bugari veoma revnosni sa kaznama od 1000-2000€
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Sre Okt 19, 2011 12:00 am

Strasno i verujem da si i ti ali i svi vi na mukama, jer svi zele da se ogrebu od vozaca a uz put malo bi da treniraju i strogocu.Ovaj posao je ka tim destinacijama kuda ti ides,postao veliko s...e i prosto ne znas ni kada ni zasto ti neko moze iz nekog svog cefa a u skladu sa lokalnim zakonom,uzeti dosta para.Potpuno tupava stvar,umesto da ubrzaju protok i kretanje vozila,saobrzcaja i narocito tranzita,oni mga maksimalno usporavaju i primoravaju vas da sedite po putevima totalno bez potrebe.Ako nista drugo,veruj mi da je sjajan osecaj kada udjem u Austriju iz Madjarske ili Nemacku iz Ceske jer na ovoj nasoj strani ka Hr.i Slo.nema problema.Sta god ko pricao,tamo jeste civilizovan svet a narocito policija i ma koliko da su strogi,ako si cist i korektan,nece te niko dirati vec ce te maksimalno otpostovati.
Da,za Bugare ne znam,cujem sve i svasta da i oni immaju neki svoj BAG ali za srecu,ne idemo tamo i oni jesu prica za sebe,narocito od kako su u eu.Rekoa bih jos nesto nego ce me cenzurisati a nije ni pristojno.
najsporiji
Član

Postod Siera » Sre Okt 19, 2011 12:05 am

Oni ljudi vide zadnjih par traka i ako je to ok, ako noću spavaš nećeš imati nikakav problem ali na Zahonju redovno traže svih 28 traka mada sam to i imao ali nije im ga verovati
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Sre Okt 19, 2011 12:15 am

Ma naravno Rade,u pravu si za zapad,ako ti vidi par zadnjih traka da je ok,ostale nece ni detaljisati,ispise svoje pisanije,potpises i cao,srecan put.Gledali su i sve trake u Italiji,Francuskoj cak i u Hrvatskoj i nisam imao problema.Hrvati takodje imaju vrlo ceste i vrlo jake LKW kontrole i to po svim vremenskim uslovima,za neverovati cak i po vrlo jakoj kisi.Vrlo su fini ali i strogi i ne tolerisu nikome nista, narocito ne vozilima sa HR.tablama.Ne znam sta da ti kazem za put kojim ti ides,dugo si tamo,izvestio si se i znas sve finese pa mogu samo da ti kazem,nek' ti je Bog u pomoci sa svim nedacama koje tebe i sve ostale prate u ovom poslu na toj relaciji.Laku noc,vreme je za spavanje,cujemo se sutra.Pozdrav svima.
najsporiji
Član

Postod Siera » Pet Okt 21, 2011 7:24 am

Poslednji put menjao Siera dana Pet Okt 21, 2011 7:38 pm, izmenjena 2 puta
Siera
Profesionalni vozač

Postod Siera » Pet Okt 21, 2011 7:28 am

Pa za prekoračenje brzine piše prijavu i daje se valjda nalog za uplatu novčane kazne
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Pet Okt 21, 2011 9:40 am

To je tako kad' nasa "skolovana" saobracajna policija primnenjuje zakon samo onako kako u tom trenutku proceni taj neki policajac na terenu,jer ovde kod nas na veliku i opstu zalost,svaki saobracajni policajac tumaci zakon na svoj nacin i svi su oni uvek u pravu.Definitivno je najteze sa policijom u manjim mestima jer misle da sve znaju,da su najpametniji i da kao serifi i najvazniji "stub" vlasti(mozes misliti) imaju pravo da urade sve.Zlo i naopako ako se slucajno pozoves na neki clan zakona i ukazes mu da to sto radi nije po zakonu,tada bi da mogu najradije vecinu nas istukli na licu mesta.Crnje od svega toga sto njihovo prekoracenje ovlascenja,lose odradjen ili obradjen prekrsaj, tolerisu i njihove staresine ali i sudije za prekrsaje jer se vise veruje predstavnicima "vlasti" nego licu u navodnom prekrsaju.Cast manjem broju korektnijih policajaca medjutim,ovo sa snimka lici na kaubojstinu i da nije bilo ovoliko ljudi iz autobusa,odavno bi to ovi nasilnici resili pendrecima a za sve dalje smatrajte da sam opsovao.
najsporiji
Član

Postod Iosis » Pet Okt 21, 2011 9:55 am

Iživljavaju se na onima na kojima smiju i mogu. Naravno ne smiju na tatinim sinovima i tatama koji divljaju po ulicama i putevima.

Bolje da ne pišem dalje, jer bi sve dalje pisalo ***CENZURISANO***... :evil:
Toliko laži oko jedne mačke...
Ako si vozač, uvjek si kriv, bez obzira na pravila...
Iosis
Član

Pridružio se: Pet Jan 30, 2009 2:37 pm

Postod Siera » Pet Okt 21, 2011 10:14 am

Stvarno su užasni, da je bio pod uticajem alkohola pa onda da ga privode..
Sramota
Siera
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Pet Okt 21, 2011 12:06 pm

Ja jesam besan na pojedine postupke nekih nazovi saobracajaca koji ako mu je dan los svoj bez iskaljuju na drugima,ali u konkretnom slucaju ne znam sta je sve prethodilo izmedju vozaca i policije da se sve zavrsi ovako kao na snimku.E sad',ako je policajac oduzeo taho listic iz vozila i vozacu dao potvrdu o privremenom oduzimanju listica sa svim ostalim papirima i zapisnicima o prekrsaju,onda je vozac autobusa ovde vrlo pogresio i nije trebao da dozvoli sebi da dodje do svega ovoga do cega je doslo.Kako god,sve je moglo i drugacije da se zavrsi ali za sve ove godine mogu mirne duse da kazem, da medju nasom policijom ima zaista vrlo velikih topuzina da je to tesko poverovati, ali treba reci i to za srecu ima i manji broj razumnih i vrlo korektnih policajaca.
najsporiji
Član

Postod Nele Nibus » Pet Okt 21, 2011 1:25 pm

Vezano je za gospodu plave.. Ne što je firma koju poštujem ali definitvno nekorektno prema vozaču autobusa..
http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/p ... 139184.php
Upotreba mojih fotografija na news portalima, facebook-u i štampi nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti!

Image
Nibus 400.31 generacija 2007. Ko 397 ex 561
Korisnikov avatar
Nele Nibus
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Nov 15, 2009 2:26 am

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri