Logo

Saobraćajne nezgode vozila JGP-a

Diskusije

Postod drndarevicnikola » Pet Nov 04, 2011 12:55 am

Nisam upoznat sa lokacijom, jel u nekoj krivini sleteo ili na ravnom?
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 12:39 pm

Sponzor

Postod Momcilo (putnik) » Pet Nov 04, 2011 1:38 am

Stvarno užas i velika tragedija. :cry: :cry: :cry:
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod MarkoKs » Pet Nov 04, 2011 1:41 am

Valjda ce se konacno opametiti vlasnici ovih Liaza i poceti da ih odrzavaju na adekvatniji nacin,postu su ubedljivo najvece kante u Beogradskom gradskom prevozu,kad mi je devojka javila,znaci odmah sam imao u glavi beli Liaz....Tragedija!!!
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod drndarevicnikola » Pet Nov 04, 2011 1:41 am

Autobus privatnog prevoznika Beobusa na liniji 77 nije skrenuo kod okretnice u Čingrijinoj ulici, već je nastavio u Ulicu Bana Ivaniša i pri tom udario dva pešaka.

Jedan pešak je preminuo na mestu udesa, dok je devojka prevezena u Urgentni centar, gde je umrla.

Vozač autobusa Jovan S. (61) je, navode očevici, izgubio kontrolu nad vozilom koje je velikom brzinom krenulo u pravcu parka i usput “pokupilo” nekoliko automobila. Autobus je najpre pregazio mladića, zatim udario devojku i nastavio da se kreće sve dok nije udario u drvo.

Mladić je ostao na mestu mrtav, dok je teško povređena Dijana Đ. najpre odvezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, gde je preminula.
Kako pričaju očevici, Dijana je u poslednjem trenutku odgurnula svoju sestru Tijanu od sebe i tako joj spasla život. Kolima Hitne pomoći Tijana Đ. je sa povredama glave odvezena u Urgentni centar, gde se trenutno nalazi na pregledu kod neurohirurga.

"Njeno stanje je stabilno, prošla je sve preglede. Ima povrede glave", rekao je za B92 Drago Jovanović, portparol Kliničkog centra.

"Vraćao sam se iz prodavnice kada sam začuo strašan tresak. Odmah smo videli da je jedna devojka pod točkovima. Njena sestra je stajala pored nje i vrištala, ali nismo smeli ništa da uradimo dok ne dođe Hitna pomoć. Tek kasnije smo primetili telo mladića koje je ležalo desetak metara iznad", priča jedan od očevidaca.

Na mesto nesreće došao je i gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, kao i predsednik opštine Zvezdara Milan Popović.

Image

Izvor: B92 (http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2011&mm=11&dd=03&nav_category=16&nav_id=554836)
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Postod MarkoKs » Pet Nov 04, 2011 1:42 am

drndarevicnikola je napisao:Steta... Kako da mu otkazu sve kocnice?

koliko sam ja skapirao tamo je bila okretnica,i znam taj deo grada,gde je on razvio toliku brzinu,kad je udatio u 2-3 auta,kontejnere,pregazio njih i zauatvio se na kraju parka udarivsi u drvo....to mi nije jasno...
Korisnikov avatar
MarkoKs
Član

Pridružio se: Sre Feb 09, 2011 4:08 pm

Postod drndarevicnikola » Pet Nov 04, 2011 1:45 am

Pa i ne mora toliko da juri, ako je samo zakacio parkirane automobile. saznacemo vise do jutra.
Image
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Postod avramovicsasa » Pet Nov 04, 2011 1:48 am

-Ja sam čuo od naših Referenata da je to bilo u Čingrijinoj koja je poznata po incidentima oko otkazivanja vozila.
-Čuo sam da je uleteo u onaj parkić na okretnici koji vodi ka Studentskom domu gde je pokosio pešake. :( :cry:
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod avramovicsasa » Pet Nov 04, 2011 2:08 am

drndarevicnikola je napisao:Sta sada moze da ceka vozaca?

Prilikom dobijanja Turaže ili otkazivanja kočnica Vozači se često uspaniče što je i normalno i takve postupke ne treba osuđivati jer bi se svi tako osećali,retko ko se doseti da kada vozilo ne može da drži pod kontrolom skrene u prvi zid ili banderu jer što se duže pušta vozilo da se kreće sve ga je teže zaustaviti sa mogućnošću ljudskih žrtava.

Vozača će svakako okriviti jer uvek ide ona opcija zbog čega je vozio ne ispravno vozilo,ja mislim da se ovo tumači kao Teško ubistvo u saobraćaju ili tako nešto .
Mada ovom čoveku nikakva kazna više ne treba jer nosi dvoje mladih ljudi na savesti.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod boltar » Pet Nov 04, 2011 7:25 am

Po meni treba debelo kazniti Bamiron, izgleda da nisu izvukli pouku sa onom 88-icom u Kirovljevoj :evil:
Image
Korisnikov avatar
boltar
Član

Pridružio se: Sre Jul 20, 2011 9:49 pm

Postod leotar » Pet Nov 04, 2011 1:48 pm

Velika tragedija i velika sramota !
Te Liaze bi trebalo zabraniti da saobraćaju u našem javnom prevozu. A svakog privatnika kazniti za ovakve propuste.
Pa ljudi moji pola onih lastinih liaza u Kragujevcu je neispravno npr., to su potencijalne tempirane bombe za putnike i pešake :!:
leotar
Član

Pridružio se: Uto Mar 16, 2010 6:22 pm

Postod becks89 » Pet Nov 04, 2011 2:28 pm

Citam jutros u kuriru,da je vozac"izjavio" da je blokirao gas,ali nije mi jasno zasto nije uradio bilo sta,pa makar i po cenu da se prevrne nego da ide u park i pobije neduzne ljude ? :roll:
becks89

Postod avramovicsasa » Pet Nov 04, 2011 2:30 pm

-Javili su jutros da je pored mladića i devojke koji su poginuli teško povređena još jedna devojka,zapravo autobus je uleteo u park u trenutku kada je bilo više prolaznika.
Nisu Liazi problem,takvi kvarovi se mogu desiti bilo kom vozilu,treba održavati vozilo i poznavati ga kroz tehničku dokumentaciju.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod Daree » Pet Nov 04, 2011 2:32 pm

Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod Daree » Pet Nov 04, 2011 2:36 pm

Mene interesuje da li Bamiron uopste ima tehnicki pregled neku unutrasnju kontrolu da li oni uopste kontrolisu svoja vozila drugo sta radi taj gazda da li on razmislja o svojim vozilima zamenio je vozila na liniji 94 i stavio mega buseve ostao je samo jedan liazna 94 kada misli i ostatak da zameni sa linije 77?? Citam u novinama kazu ovo je bio najbolji autobus na 77-ici pa ako je ovo najbolji autobus kako izgleda najgori
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod danilo » Pet Nov 04, 2011 2:38 pm

Samo da podsetim da se u skorije vreme ovakav kvar dogodio i na vozilima sa GB: 118 i 1199, ali rezultat nije bio ovako fatalan.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije