Logo

Put do Rusije 29.10.2011

Reportaže članova sa putovanja.

Put do Rusije 29.10.2011

Postod Siera » Ned Nov 06, 2011 9:48 pm

Stigao nalog za prevoz i nema čekanja polazak kolko odmah stižemo po prikolice uveče kompletna papirologija spremna sve skupa čekanje oko pola sata. Krećemo stižemo na granicu Srpska Crnja nas dvojica sami 10 min prelazimo kod Rumuna opet sami tu traje malo duže 20 min i polazak dalje već je ponoć plan do Ortosoare i pauza. Dobro prodje pauza i polazak stižemo na granicu RO-UA kolona oko 2km i 26h čekanja
(bilo mi muka da slikam, ne zna se ko je gori po pitanju posla ili RO carina ili UA carina mada stalno kukaju jedni na druge) Prodje i tih 26 sati i polazak dalje. Vreme ok za vožnju, vidljivo stigla jesen

Image

stižemo na UA-BY granicu oko 16h i nadamo se da ćemo do kraja smene završiti kod Belorusa. Nema mnogo kamiona kod ukrajinaca tu smo završili papirologiju za pola sata i prelazak kod Belorusa, tamo užas ceo dan su slabo radili 20 kamiona čeka biće dobro ako se izadje do ujutru. Oni neke propise nebulozne imaju nešta pregledaju zapisuju pa onda neki drugi opet nešta pregledaju i tako redom. Tačno u 24h su završili papire i idemo do prvog parkinga na spavanje pa ujutru polazak dalje. Krenuli ujutru vreme za vožnju opet ok dolazak na Krasnogorku granica BY-RUS malo gužve ali to ide brzo. U Moskvu stižemo oko ponoći opet horor ne može da se udje na carinu jer carinski terminal je pun, onda sledi malo $
i nekako se nagodimo zadnji od naših kamiona ima redni broj 150. Nekako se ugurasmo unutra ni peške da se prodje. Najgore od svega što je bilo prilikom promene u zimsko računanje vremena BY ode još sat unapred znači +2h a Rusi odu na +3h pa nan je time poremećeno sve. Sledeći problem je na vreme stati u red da bi se predala dokumenta na vreme u protivnom sreda će propasti, ostaje se za četvrtak a u petak je praznik pa može da se dogodi da ne možemo da otkačimo prikolice i onda se smeši vikend :cry: Ko da sedi do ponedeljka. Dogovaramo se i Ja ostajem kao najstariji da držim mesto za ostalih 5 kolega a posle na spavanje a ostali će tokom dana pratiti razvoj situacije i eventualno voditi računa oko carinskog pregleda. Carina radi od 9h po Rus znači 6h po SRB a Ja stao u red u 1h po SRB,srećom sam prvi u redu, da skratim vreme čekanja ajde da nešta pojedem. Temp +5c malo sira leba itd

Image

Zbog gužve dokumenta su bila gotova tek oko 21h po RUS i krećemo na da ostavimo prikolice

Image

Kad smo stigli čekaju nas opet pola sata sve gotovo i juriš nazad sa tegljačima. U toku je sredjivanje puteva u RUS dosta su uradili pred zimu izvlače linije radovi u punom jeku

Image

Image

Prva ozbiljnija pauza u povratku na Jarčevu, malo umivanja kafa internet

Image

Stžemo pred RUS granicu na Shell opet vreme sipanja goriva i jela

Image

Image

Image

Image

I dalje idemo svi u paketu nas 6 ušli u BY vreme ok nema gužve na putu

Image

neki Magnitov Man ode na utovar

Image

Pred izlazom BY malo dopunili nafte

Image

Stigli uveče na BY granicu nema nikoga pola sata i prelaz na UA stranu opet pola sata i pauza do ujutru. Malo slika usput, ovo je pred jednom kafanicom pored puta

Image

Usput naidje često i ovako nešta

Image

Završno sredjivanje stadiona u Ljivovu za EP U fudbalu 2012

Image

Dodjemo uveče na granicu na Djakovo za divno čudo nema nikoga i pravo na ramou. Oni po običaju ne rade kako treba mada unutra ima već 5-6 kamiona

Image

i od 22h - 24g i to završimo i prelaz kod RO. Čovek da ne poveruje i tamo za 10 minuta sve gotovo i pravac Satu Mare na Rom Petrol mala pumpa uredna ima wifi kafa dobra za ujutru. Krećemo dalje, zanimljivo za nas Continentalova fabrika jastuka u Carei (RO)
( ko je iz ove materije znće šta je u pitanju)

Image

Usput radovi u RO na sredjivanju puteva od rute 410km koju koristimo više od 350 km su sredili na novo.

Image

Tranzit u Oradei

Radovi su u toku od Arada do Oradee oko 40km se radi

Image

Image

ovo je dobro za gume :mrgreen::mrgreen:

Image

a ovo najviše prija filteru za vazduh i polen filteru :mrgreen: :mrgreen:

Image

Asfaltirani deo

Image

Na Milenijum (parking) smo se svratili na ručak opet ima wifi relativno je pristojno mada nisu bez mana

Image

Image

Na parkingu Srboexport i Todorović (radikal) vozači na pauzi

Image

Image

Ispred Arada fabrika Webasto

Ovo je završeno ranije Arad - Temišvar 50km

Image

Image

Kod nas na Vatin stigli oko 16h nema niko po 10min kod RO i kod nas i gasovi dalje, u Vršcu na OMV kafa i polazak

Image

U Beogradu fala Bogu zatvoren nadvožnjak kod Slavije pa idemo levo pored Dunav Stanice, Dorćolom, ispod Kalemegdana oko stanice nema gužve

Image

neki Leskovac nazad se deklariše da je neko Lotos a sa leve strane kod vozača dole piše Simplon bog zna šta je.

Image

Sa druge strane Luki mislim da su A table.
Sve pored sajma ok a nadvožnjak prsko da nema dalje u desnoj traci. Tačno pre mesec dana sam bio tuda u medjuvremenu su ga kao asfaltirali ali izgleda da nije izdržao više od 10 dana sa novim safaltom ono je užas. Kako idu onuda sa gradskim autobusima nije mi jasno jel onde bukvalno sve imaju da polome i pokidaju. Ibarska po običaju puna vozila i nekako stignem uveče kući. Da rezimiram da nebi one gužve kod RO na izlazu i carina u Moskvi stigao bi 2 dana ranije.
Ako mi se potkrala neka greška u pravopisu :oops: :oops: :oops:
j.....bg... Toliko za sada , pozz
Poslednji put menjao Siera dana Ned Nov 06, 2011 11:59 pm, izmenjena samo jedanput
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Put do Rusije 29.10.2011

Sponzor

Postod shakal » Ned Nov 06, 2011 10:34 pm

Odlicna reportaza. Luki je iz Kraljeva, a onaj turismo je ex Lotus, sad je kod Simplona!
Eh da je B-2 Spirit off Misuri stvarno pao u Spacvanske sume...
shakal
Član

Pridružio se: Uto Avg 05, 2008 10:19 pm

Postod Siera » Ned Nov 06, 2011 10:39 pm

Znam da je Luki iz KV išao sam možda pre 10 godina sa njim za Italiju neki lom od neke Setre na sprat putovao sam 30 sati j...b...g bus više od tad nisam seo ni u jedan u autobus. Al vremena su se promenila napreduje se
Siera
Profesionalni vozač

Postod Sotir » Ned Nov 06, 2011 10:40 pm

Super putopis sa dobrim slikama :) .Ovaj put si pojacao sa kolicinom slika i vec je bolje.
Korisnikov avatar
Sotir
Član

Pridružio se: Pon Apr 04, 2011 9:33 pm

Postod Siera » Ned Nov 06, 2011 10:46 pm

Slike su uglavnom u povratku imam starih slika nisam ih nigde stavljao do sada neka ih naći ću im neko mesto negde.
Siera
Profesionalni vozač

Postod Mickey » Ned Nov 06, 2011 11:09 pm

stvarno super reportaza :D
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod ivemaster » Ned Nov 06, 2011 11:25 pm

prelepo,svaka cast,i sto pre da se isprsis za tu kameru
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod kosmajac » Ned Nov 06, 2011 11:35 pm

Siera,ciji su ovo kamioni isli sa vama,ne mogu da razaznam?Inace,na Milenijumu uvek stoji bar 1 Srboexportov kamion.

A sto se tice nadvoznjaka kod Sajma,jeste skoro radjen preko noci,ali mislim da je za 7 dana opet postalo kao oranje.Ja vozim lagano preko rupa,jer i kad hocu da se prebacim u levu traku,niko nece da me propusti,cim mi vide zmigavac,odmah se guraju branik uz branik,ne daj Boze da se uguram,izgubice 3 sekunde svog zivota u putu duze.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Siera » Ned Nov 06, 2011 11:40 pm

Biće kamera samo da se oporavim od kumulatora , guma, 5 registracija užas nego neko moje pravilo opkoračim obe trake dok ne predjem preko nadvožnjaka a beogradjani žure užas jedan
Siera
Profesionalni vozač

Postod Siera » Ned Nov 06, 2011 11:57 pm

Zaboravih da dodam kad sam stigao čekala je me Emanuela

Image

Image

Image
Poslednji put menjao Siera dana Pon Nov 07, 2011 12:10 am, izmenjena samo jedanput
Siera
Profesionalni vozač

Postod Nikola_4217 » Pon Nov 07, 2011 12:06 am

Bolje Emanuela zivi nego neki ljudi...digla sve 4 u vis u boli je briga...:D
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod Siera » Pon Nov 07, 2011 12:12 am

Jednom sam brojao jela je 15 puta na dan što sam video, kad sam na putu ili jedem ako stignem ili ne jedem uopšte :roll:
Siera
Profesionalni vozač

Postod mikivs » Pon Nov 07, 2011 12:18 am

Oho stigao putopis. Lepo.

Magnitove MAN-ove viđam u Beloj Crkvi ispred Belfruta ( tovare voće verovatno) i svi 18.360 kao taj na slici.
Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Postod Siera » Pon Nov 07, 2011 12:20 am

Eno ih sinoć na Vatinu bar 15 kom Magnita, Kiselnikova, 67 Smolensk uzeše sav posao.
Siera
Profesionalni vozač

Postod ivemaster » Pon Nov 07, 2011 12:21 am

od Magnita,video si TGS ili TGA
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Sledeća

Povratak na Reportaže sa putovanja