Logo

Beovoz - BG Voz

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod Nikola_4217 » Sre Okt 19, 2011 11:06 pm

Iz vremena Mihaila Gorbacova?uhh
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Sponzor

Postod baki ZS » Čet Okt 20, 2011 7:50 am

Ova garnitura je skroz neopravdano dobila nadimak Gorbačov,jer je njihova nabavka krenula još krajem 1979.,kada je na vlasti u tadašnjem SSSR - u bio Leonid Brežnjev.
http://www.412emvbeovoz.com/emv%2041216%20home.htm na ovoj stranici imate skoro sve neophodno vezano za ovaj EMV.
Veliki pozzz :D :D :D
baki ZS
Član

Pridružio se: Sre Maj 19, 2010 12:40 pm

Postod profa_chb » Čet Okt 20, 2011 1:22 pm

ma da, ove nove DMV u ŽS ćemo zvati Medvedevke :lol: :lol: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod danilo » Čet Okt 20, 2011 1:26 pm

Pa zar ne znaš da suveć dobili te nadimke...? Bilo je kad stižu Medvedevi ! :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod profa_chb » Čet Okt 20, 2011 1:43 pm

joooj bože... dobro da nam Jeljcin nije ništa poslao :lol: :lol: :lol:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod direktor » Čet Okt 20, 2011 2:50 pm

Zdelano vo SSSR 1980 :D
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod boyan92 » Uto Nov 01, 2011 12:31 am

Zbog povećanog broja putnika "Bg voza" u poslednja četiri meseca nadležni planiraju da povećaju broj stanica. Liniju od "Pančevca" do Batajnice dnevno koristi 24.000 građana

ZA prevoz gradskom železnicom zainteresovan je sve veći broj putnika. U Direkciji za javni prevoz kažu da "Bg voz", na liniji od Pančevačkog mosta do Batajnice, dnevno preveze 24.000 putnika. Budući da je to za trećinu više nego ranije javila se potreba i za otvaranjem novih stajališta. Osim na postojećih devet stanica, "Bg voz" će putnike uskoro primati u Kamendinu, a potom i u Altini. Nadležni veruju da će se tada broj porasti na 30.000 korisnika.

Prema poslednjim merenjima, liniju od "Pančevca" do Batajnice koristi oko 24.000 putnika dnevno, što je znatno povećanje u odnosu na četiri meseca ranije, kada je zabeleženo oko 18.500 putnika.

VREME NA trasi od Pančevačkog mosta do Batajnice ima devet stanica - "Pančevački most", "Vukov spomenik", "Karađorđev park", "Beograd centar – Prokop", "Novi Beograd", "Tošin bunar", "Zemun", "Zemun Polje" i "Batajnica". Planirano vreme vožnje po deonicama od Batajnice do Zemun Polja je šest minuta, do Zemuna 12 minuta, do Tošinog bunara 16 minuta, do Novog Beograda 22 minuta, do Prokopa 28 minuta, do Karađorđevog parka 31 minut, do Vukovog spomenika 35 minuta, do Pančevačkog mosta 38 minuta.

– Prošlog meseca je bilo 2.400 polazaka, 101 dnevno, i evidentirano je samo 19 kašnjenja od tri do osam minuta, što je par sekundi po jednom polasku - kaže Stanko Kantar iz Direkcije za javni prevoz. - To je zaista zanemarljivo kašnjenje. Ovaj prevoz je postao veoma popularan. Sve više sugrađana ga koristi, a sigurno je da su ljudi veoma zadovoljni uslugom.

Radno vreme linije od Pančevačkog mosta do Batajnica je od 6 časova do 22.30, svakodnevno. Planirani interval sleđenja kompozicija je 15 minuta radnim danima u jutarnjem i popodnevnom "špicu", dok van tog vremena saobraća na 30 minuta. Subotom prevozi putnike na 30 minuta, od 6 do 12 časova, a tokom ostalog dela dana na 60 minuta. Na sat saobraća i nedeljom i državnim praznicima.

"Bg voz", novi gradski prevoz, uspostavljen je u septembru prošle godine na relaciji Novi Beograd – Zemun, a 15. aprila linija je produžena do Batajnice. Od 1. maja "Bg voz" je uključen u Integrisani tarifni sistem. To znači da se za prevoz koriste sve vrste karata - markice, pojedinačne karte i besplatne karte, koje važe u postojećem tarifnom sistemu.

Izvor: Novosti.rs
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Ikaca201 » Pon Nov 07, 2011 6:18 pm

Evo da dodam i ja nekog "Gorbacova".Cesto putujem BG vozom,brze stizem do odredista.Garniture su dobre,poneka dosta krci kod ukrstanja sina,navodno drug mi kaze da se treba nesto podmazati,ne znam tacno sta.
Ne svidja mi se sto su neki klosari izvrljali sve garniture,palili upaljacem sedista,lepe nalepnice od Zvezde i ostale nebuloze.
Pitam se cesto kad udjem du Gorbacov,zar je moguce da su neki ljudi toliki tvrdoglavci da tako ruze sve na sta naidju??Uvek se nesto zajednicko lepo,upropasti od strane aj nazovi "Beogradjana".
Evo slike u Batajnici,dva vozica na pauzi.

Image
Ikaca201

Postod drndarevicnikola » Uto Nov 08, 2011 9:02 pm

Slazem se sa tobom :idea:
Neki nikako da shvate da to nije samo njihovo i da ne mogu da rade sta god im padne napamet sa vozilima JGP-a :!:

P.S.
Dobra slika :) :D 8)
Image
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 12:39 pm

Postod Ikaca201 » Uto Nov 08, 2011 10:32 pm

Hvala Nikola. ;)
Evo veceras cekajuci Gorbacova u smeru ka Batajnici na stajalistu Karadjordjev park sam u smeru ka Pancevackom mostu sreo sam oko 19.20h Bg voz.Stajao je na stanici par minuta,pa hajde da ga uslikam malko.
Klasika nazalost za voz,isaran kao bojanka,nikakvog smisla nemaju grafiti,meni bar tako deluje...

Image

Odlazak voza ka Vukovom spomeniku.

Image
Poslednji put menjao Ikaca201 dana Ned Jun 03, 2012 10:50 am, izmenjena samo jedanput
Ikaca201

Postod drndarevicnikola » Uto Nov 08, 2011 10:48 pm

Ikaca201 je napisao:Hvala Nikola. ;)
Evo veceras cekajuci Gorbacova u smeru ka Batajnici na stajalistu Karadjordjev park sam u smeru ka Pancevackom mostu sreo sam oko 19.20h Bg voz.Stajao ej na stanici par minuta,pa aj da ga uslikam malko.
Klasika nazalost za voz,isaran kao bojanka,nikakvog smisla nemaju grafiti,meni bar tako deluje...

Image

Odlazak voza ka Vukovom spomeniku.

Image

Nema na cemu :D

Bili su tako lepi, plavi...
Image
Korisnikov avatar
drndarevicnikola
Član

Pridružio se: Sre Okt 26, 2011 12:39 pm

Postod gishko » Pet Nov 11, 2011 12:40 am

Може ли неко да ми каже нешто више о антиграфитној заштити, као на пример: да ли је потрошна после одређеног броја уклањања графита и у каквом су стању тренутне заштите ако су брзо-потрошне, да ли се редовно скидају графити или чекају да се возови потпуно префарбају графитима па да их онда чисте и где се чувају (тј. не чувају) сви ти возови када успеју да на њима освану толики графити :?:
gishko
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 11:19 pm

Postod Ikaca201 » Pet Nov 11, 2011 6:21 pm

E ja sam zadnjih par dana sretao i kompozicije i bez grafita,izgleda da cekaju da se srkoz oboje...
Vozovi se salju za garazu tamo od stanice Zemun,na srednjem koloseku.Garaza od zeleznicke stanice udaljena oko 1.5km (mozda i manje) to je ono naselje Plavi horizonti (kako mi se cini).Nema nikakve ograde oko garaze,cista ledina.Takodje se tu nalazi i "groblje" vagona,koji su spremni za reciklazu,nema sta da se skine od delova sa njih.
Ako se ikad uputis vozom ka Batajnici videces sam tacno gde se nalazi.
Poslednji put menjao Ikaca201 dana Ned Jun 03, 2012 10:51 am, izmenjena samo jedanput
Ikaca201

Postod gishko » Sub Nov 12, 2011 4:14 pm

Изгледа да су те чисте гарнитуре управо оне нове (ремонтоване) које су стигле пре неки дан. Чуо сам да графитери (РЕТАРДИ) плате машиновођи "пиво" да их овај као "не примети" и онда униште воз.
Ikaca201 Хвала ти на одговору :)

Иначе, синоћ сам чекао воз на Новом Београду и на разгласу чуо гунђање неке жене, најављивала је воз и ништа је нико није разумео (сви су се смејали), изгговорила је целу реченицу за око 4 секунде. Мислим да није проблем стара техничка опрема, већ њихово "гутање" микрофона и брзо причање. Послао сам мејл Железницама Србије, а мислим да би било боље да нас што више то уради, само на местима где би неко реаговао. Заиста је проблем лако решити, потребно је само да говоре спорије и разумније (као најава у трамвају).
gishko
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 11:19 pm

Postod Ikaca201 » Sub Nov 12, 2011 9:33 pm

Nista kolega.
Pa sad,ja sam neki dan cekao voz na toj stanici,isao ka Batajnici i sasvim normalno su obavestili preko razglasa..
A to za opremu,dodji na stanicu Karadjordjev park,treba bas da trpis krcanje i da pazljivo slusas ne bi li razumeo gde dolazi BG voz.I cesto govore od 1-2 minuta ranije pre nego sto voz naidje na samo stajaliste.Mozes misliti kako je onim putnicima koji dodju nakon objave na stanicu kad vide da dolazi voz,a ne znaju kuda ide voz,pa moraju da pitaju nekog od putnika,ako nisu sigurni.
Ikaca201

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu