Logo

Beovoz - BG Voz

Slike i rasprave o gradskom prevozu u Beogradu, privatni prevoznici, linije, vozni parkovi.

Postod oskar2215 » Pon Nov 14, 2011 3:35 pm

@gishko

To za "pivo" sam i ja cuo samo u drugom obliku ali opet dodje na isto...
Mada opet se postavlja pitanje koliko je i to tacno posto imas razlicitih tipova ljudi koji ih voze.
Samo jos jedna mala ispravka: Ta garnitura (samo je jedna u pitanju nema ih vise kao sto si ti rekao) sto je dosla sa remonta sluzi za potrebe iskljucivo Beovoza i kako sam cuo nece je pustati u funkciju do decembra a sto se tice tih garnitura sto si ih video da su ciste verovatno su se setili da ih srede malo od tih grafita posto navodno imaju tu antigrafit zastitu.
Inace vozovi se komplet farbaju samo na takozvanim manjim i vecim opravkama u zelvozu ili sinvozu dok u depou verovatno vrse samo manje popravke i skidanje grafita.
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

Sponzor

Postod boyan92 » Pon Nov 14, 2011 6:44 pm

Vidjam svaki dan remontovan RVR i ima dosta ljudi u njemu ,rekao bih da je za BG voz.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod djole » Pon Nov 14, 2011 6:56 pm

gishko je napisao:Иначе, синоћ сам чекао воз на Новом Београду и на разгласу чуо гунђање неке жене, најављивала је воз и ништа је нико није разумео (сви су се смејали), изгговорила је целу реченицу за око 4 секунде. Мислим да није проблем стара техничка опрема, већ њихово "гутање" микрофона и брзо причање. Послао сам мејл Железницама Србије, а мислим да би било боље да нас што више то уради, само на местима где би неко реаговао. Заиста је проблем лако решити, потребно је само да говоре спорије и разумније (као најава у трамвају).

Ako imas neke primedbe na funkcionisanje BG voza, posalji mejl Beograd cvoru, veoma su azurni, brzo odgovaraju na pitanja, prituzbe, zamerke...
beocvor@beogradcvor.rs
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod gishko » Pon Nov 14, 2011 8:35 pm

Хвала на информацијама, управо сам послао жалбу.
Уколико сматрате да особље железнице неодговорно обавља свој посао, пошаљите и ви жалбу, јер ако су стварно ажурни, можда и ураде нешто по том питању :)
gishko
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 11:19 pm

Postod Nikola_4217 » Sre Nov 23, 2011 11:47 pm

Evo jednog "Cihu hu"-a u Bataji:

Image

Image
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod Mickey » Čet Nov 24, 2011 12:53 am

boyan92 je napisao:Vidjam svaki dan remontovan RVR i ima dosta ljudi u njemu ,rekao bih da je za BG voz.

to sam i ja sad hteo da kazem :D
vracao sam se iz NSa vozom, i video u altini (plavi horizonti) remontovani RVR, bas se sija, sveze ofarban....
Mickey
Član

Pridružio se: Sub Jul 26, 2008 10:30 pm

Postod danilo » Pon Dec 05, 2011 1:15 pm

U noći 10./11. decembar 2011. godine na sangu stupa novi red vožnje za "BG Voz".
Kako sam čuo intervali sleđenja ostaju isti, kao i do sada, s tim da će u vršnim opterećenjima radnim danom interval sleđenja biti striktno 15 minuta i da će pojedini polasci biti blago korigovani (za po par miunta u odnosu na sadašnji red vožnje.)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Ikaca201 » Pon Dec 05, 2011 1:20 pm

Ne razumem,sta onda menjaju,taman da se navinkem na postojeci red,sad se menja. :D
Bilo bi dobro kad bi se skratilo veme sledjenja posle 20 casova,da ne ide bas na 40 i kusur minuta... :(
Ikaca201

Postod Daree » Pon Dec 05, 2011 1:22 pm

Ja bi stavio da uvek ide na 15 minuta svako ko je isao Bg vozom zna kolike su tamo guzve cak se neki put desi da nema mesta za sedenje vec ljudi stoje
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod danilo » Pon Dec 05, 2011 1:24 pm

Mora da se uvodi novi red vožnje, jer železnica prelazi na novi red vožnje, a to se uvek radi u ovo doba godine :!: :wink: :)
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod MILE » Uto Dec 06, 2011 10:53 am

Ikaca201 je napisao:Ne razumem,sta onda menjaju,taman da se navinkem na postojeci red,sad se menja. :D
Bilo bi dobro kad bi se skratilo veme sledjenja posle 20 casova,da ne ide bas na 40 i kusur minuta... :(
Železnica uvek drugi vikend u decembru usklađuje red vožnje, najčešće su to sitne korekcije od par minuta.
MILE
Član

Pridružio se: Pon Mar 15, 2010 10:57 pm

Postod oskar2215 » Uto Dec 06, 2011 11:25 am

Daree je napisao:Ja bi stavio da uvek ide na 15 minuta svako ko je isao Bg vozom zna kolike su tamo guzve cak se neki put desi da nema mesta za sedenje vec ljudi stoje

Ovo zavisi iskljucivo od grada. Bilo je i price da se proba smanjiti interval na 10 minuta, ali dok grad ne odluci da sklopi takav ugovor sa zelezncama moramo se zadovoljiti i na sadasnji nacin. Mada ja bih bio prezadovoljan i sa tvojim predlogom da ide konstantno na 15 minuta :wink:
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

Postod avramovicsasa » Sre Dec 07, 2011 1:44 pm

BG voz je odličan projekat čim ga putnici sve više prihvataju jer ipak povezuje Batajnicu,Zemun i Novi Beograd sa strogim centrom grada i velikim kapacitetom za svega 30 minuta dok je autobusima potrebno i više od sat uz presedanje.
Intervali ne bi trebalo da budu veći od 10 minuta.već smo o tome pisali mogli bi se ukoliko zaživi a zaživeće sigurno da se uvedu lokali na odredjenim potezima uz uvodjenje šinobusa čija bi se kapacitet uvećavao prikolicama.

npr.Solo šinobus na liniji ,,Buvljak-Pančevački most,, koji bi vozio na 10 minuta a prema Batajnici voz na 15 min što bi značilo da bi na svakih 5 minuta išao brzi prevoz prema centru naravno uz subvenciju grada.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod direktor » Sre Dec 07, 2011 2:21 pm

Sale sinobus nemoze kroz tunele a i zeljeznice nemaju dovoljno vozova a vrjrmr trenutno nemoze da se spusti isopd 15min nema uslova mora i ostali saobracaj da se odvija :?:
gsp je zakon
direktor
Član

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 5:17 pm

Postod avramovicsasa » Sre Dec 07, 2011 4:48 pm

Ja se ne razumem mnogo u železnicu ali zbog čega ne može šinobus kroz tunele,zbog širine ili izduvnih gasova ?

Mislio sam na potpuno nove šinobuse,namenske za gradski prevoz putnika
ne na one stare koji rade već na lokalima,vozila manjeg kapaciteta kako se ne bi čitave kompozicije vozile prazne tamo gde postoje potrebe ali bez velike frekvencije putnika.
Nešto poput zamene autobusa midibusima i minibusima,znači da recimo Goša,MIN,Šinvoz naprave nešto potpuno novo a može ga pokretati elektromotor umesto dizela ili neka kombinacija.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

PrethodniSledeća

Povratak na Gradski prevoz u Beogradu