Logo

Uradi sam

Slike i rasprave o automobilima.

Postod kosmajac » Sub Okt 29, 2011 9:36 pm

Ja pred zimu prelazim sa loz-ulja,na D2,pa kad bude minus na evrodizel(zbog ledjenja). Toliko.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Sponzor

Postod sasa-74 » Sub Okt 29, 2011 11:08 pm

ja sam se spremio, kupio sam nov sal i kapu :mrgreen:
negas je napisao: Nema auta bez TAMica! Nekad su inzenjeri Dajca projektovali motor za bus bez goriva, al im bilo glupo zbog konkurencije, pa resili da ga naprave samo da radi bez vode :wink: :wink:
sasa-74
Mehaničar

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 4:10 pm

Postod Berlingo » Ned Nov 20, 2011 12:37 am

Ja vozim benzinca. Nema tu nekih velikih priprema. Uzeo ga novog i tek mu je 5 god. Danas bio kod vulkanizera. I trecu zimu za redom stavio ono sta imam. Sava eskimo. Za mene presavrsena.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod Goran sk » Ned Nov 20, 2011 1:49 am

sasa-74 je napisao:ja sam se spremio, kupio sam nov sal i kapu :mrgreen:

A cizme ? :mrgreen:
Image
Korisnikov avatar
Goran sk
Član

Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 9:24 pm

Postod Sashco » Ned Nov 20, 2011 12:50 pm

Veliki servis, prednje nove Fulda Kristal Montero3 sa novim celicnim felnama, antifriz...
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod Ikaca201 » Ned Nov 20, 2011 1:53 pm

sasa-74 je napisao:ja sam se spremio, kupio sam nov sal i kapu :mrgreen:

Cipele su najvaznije.. :mrgreen:
http://youtu.be/PoIF_ETgenQ
Ikaca201

Postod Aleks_BGD » Sre Dec 07, 2011 7:52 pm

Sipao sam antifriz jos pre mesec dana Totalov G12 3L antifriza i 3L destilovane vode.Imao sam malo vremena pa sam premazao brave i kedere glicerinom,cisto da se ujtru ne ebavam oko otkljucavanja.Sto se tice guma Tigar Wintera 195/60 R15 a letnja Mishlen 205/60 R15.Inace 2 nove Wintere 11 600din sa demontazom,montazom i balansiranjem... :wink:
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod danilo » Ned Dec 25, 2011 7:05 pm

Da ne otvaram novu temu, ovde ću da postavim pitanje.
Interesuje me da li su završeni radovi na regionalnom putu Obrenovac - Ub - Slovac...? Kada sam proletos, u maju, prolazio ovim putem bili su radovi duž ovog puta u selima, čini mi se, u Crvenoj Jabuci, Stublinama, Bajevcu... Mehanizacija je bila na terenu, suženja kolovoza, kolone vozila... Jel to sada sve sanirano, jel sređen put, na šta liči...?
Pitam jer ću ovde najverovatnije prolaziti za zimu, pa, ako bude snega i slično, da znam kakav je put.

Ako, je neko ovuda u skorije vreme prolazio da mi kaže kakvo je stanje, bio bi mu veoma zahvalan.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Kassbohrer » Ned Dec 25, 2011 7:31 pm

Ja sam prolazio tuda polovinom oktobra, tad su farbali linije i na par mjesta postavljali ivičnjake, tako da jeste.
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Sashco » Ned Dec 25, 2011 8:01 pm

Proveravao antifriz danas, do -29ºC, nije loše.
Image
Korisnikov avatar
Sashco
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 2:59 pm

Postod djole » Ned Dec 25, 2011 8:14 pm

Ja kupio novi akumulator, Starter crkao, a pre 2 meseca istekla garancija... Sad sam uzeo Exide sa gelom i indikacijom stanja akumulatora...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod danilo » Pon Dec 26, 2011 12:34 am

Hvala Kassbohrer :!: :wink: :)

I ja sam danas merio antifriz, do -30 stepeni C.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod Aleks_BGD » Pon Dec 26, 2011 11:54 am

Evo jedne korisne informacije u Tempu na Vilinim vodama 10% na auto delove i kozmetiku.Ja kupio grafitne brisace za 190din.I mogu vam reci odlicni su..
Aleks_BGD
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Dec 04, 2008 9:00 pm

Postod stralis3 » Sre Okt 10, 2012 11:33 pm

Nije u direktnom dodiru sa temom,ali moze i ovde da se izloze problem... Naime,na firminoj Daciji Logan 1.4 MPI (koju kolega duzi) je pre 2-3 meseca (zbog pregrevanja) iskrivljena glava,istopila se lambda sonda itd...uradjeno je ravnanje glave,zamena karika,full veliki i mali servis,zamena lambda sonde i jos ponesto...znaci neka polugeneralna! Pre dve nedelje kolega prijavljuje da mu auto hladan jako stuca i da je ne miran na leru! Kad je digao haubu imao je i sta da vidi! "Bunar" u kom je antifriz je pun mehurica i neke crne tecnosti (svi posumnjamo na ulje)! Oteramo kod majstora,raskaci taj bunar,istoci i ispere specijalnom specijom taj rezervoar za antifriz! Ulje stoji na nivou od pre,vratimo cist antifriz i auto se vozio nekih 500 km...jutros opet bunar pun crne tecnosti izmesane sa antifrizom! Prekontrolisemo ulje,nije ni grama potrosio...majstor (sa kojim inace imamo odlicna iskustva),opet ispira rezervoar za antifiriz i ostavljamo da pratimo...Inace,glava je nakon obrade uspesno prosla hidrotest i sve je OK,auto ne trosi ulje,ni benzn,ne dize temperaturu i dobro ide... U pocetku smo sumnjali da mesa ulje i antifriz,ali vise nismo pametni...
[quote="djole"]taj 1.2 sa 60 ks je neprevazidjen motor, mocniji atmosferski motor za gradski auto nije napravljen :D
Korisnikov avatar
stralis3
Član

Pridružio se: Uto Feb 07, 2012 8:28 pm

Postod Kassbohrer » Čet Okt 11, 2012 1:05 am

Provjerite da nije otišao hladnjak ulja. Kad on strada auto miješa antifriz i ulje, koje se pošto je lakše od antifriza skuplja na površini prelivnog lonca. Druga stvar, ako hoće da ispita stvar od ispiranja samog lonca (''bunara'') nema ništa, treba da ispere čitav rashladni sistem, to se radi tako što se istoči antifriz i uspe tečnost za ispiranje pomješana sa vodom pa se auto provoza u višoj turaži par kilometara pa se onda sve opet istoči, postupak se ponavlja sve dok ne izađe tečnost bistra kao suza :wink:
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

PrethodniSledeća

Povratak na Automobili