Logo

Pomoć pri zapošljavanju

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod mikivs » Uto Nov 22, 2011 12:46 pm

Ja ne radim kao vozač niti sam u svetu transporta,ali volim kamioine.

Plata mi je 200€, prekovremeno ništa se ne plaća.
A prosek u državi koliki je?
Korisnikov avatar
mikivs
Član

Pridružio se: Pon Sep 05, 2011 10:33 pm

Sponzor

Postod djole » Uto Nov 22, 2011 3:22 pm

bruto 520 evra, neto 390...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
-Mario Andretti-
djole
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 10:14 pm

Postod Velemajstor » Uto Nov 22, 2011 4:52 pm

To je država dala kao statistiku. Kada sabereš plate od severa Srbije do juga Srbije i izračunaš prosek,onda nećeš dobiti tu cifru(bruto 520 evra, neto 390 evra) kao prosek plata u Srbiji. Jedino ako računamo plate i Ministara i političara i direktora onda može da bude prosek plata taj(bruto 520 evra, neto 390 evra). Ljudi(radnička klasa) imaju platu i manju od 100 evra. A šta je sa nezaposlenima koji nemaju ništa. Koliki je njihov prosek plata. Ljudi rade na crno,pristaju da ih gazde prijave na minimalac itd,itd....
Da ne pišem dalje,nema svrhe.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Nikola LKW » Uto Nov 22, 2011 5:03 pm

razlike u platama postoje svuda!!! moja porodica(otac i majka) u italiji imaju kucnog prijatelja(gusepe,italijan) koji u vicenci ima platu oko 600€(rad u magacinu)!!
A da ne pricam o jugu italije(ipod rima)!!! tako je i kod nas,u kovinu plate se krecu od 10000 rsd pa sve do 300000 rsd !!!koliko ja znam!! u beogradu se to krece od 20000 rsd pa dokle stignes!!:-)
tako da plata iznad hiljadu €vrica je sasvim korektna za srpski standard!:-)
ko o cemu.baba o ustipcima!!!! :-)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Pridružio se: Pon Okt 10, 2011 2:11 am

Postod Nikola LKW » Uto Nov 22, 2011 5:08 pm

Nacicu ja vec nesto!!! 8)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Ikaca201 » Uto Nov 22, 2011 8:20 pm

Srecno ti bilo,nadam se da ces produziti ugovor u toj spediciji iz Trsta. :)
Ma dok je ljudi bice prevoza neceg...
Ikaca201

Postod Nikola LKW » Uto Nov 22, 2011 10:48 pm

Ikaca201 je napisao:Srecno ti bilo,nadam se da ces produziti ugovor u toj spediciji iz Trsta. :)
Ma dok je ljudi bice prevoza neceg...

:-) nisam ja radio za aotomaroki iz trsta,to je moj drugar Dobrica(poreklom iz pozarevca),potpisao jednogodisnji ugovor sa njima !!!

u svakom slucaju hvala ti na lepim zeljama!! :-)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Ikaca201 » Uto Nov 22, 2011 10:59 pm

Aha,ja se predjoh malo,ne videh da je tvoj prijatelj.Nek mu je sa srecom.
Ikaca201

Postod Aca » Uto Nov 22, 2011 11:43 pm

Druze srecno na pronalazenju posla, tebi je Cacak dalje cuo sam da se tamo moze naci posao jer ima dosta firmi koje se bave medjunarodnom spedicijom
Korisnikov avatar
Aca
Član

Pridružio se: Uto Sep 13, 2011 10:23 pm

Postod kosmajac » Uto Nov 22, 2011 11:55 pm

Dobre plate su po beogradskim gradjevinskim firmama,posebno vozaci mixera,betonskih pumpi,mada i tu nije kao do pre 2-3 godine. Mana je sto nemas radno vreme,kad betonaza krene,tu se ne staje dok se sve ne napuni.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Nikola LKW » Sre Nov 23, 2011 12:40 am

kosmajac je napisao:Dobre plate su po beogradskim gradjevinskim firmama,posebno vozaci mixera,betonskih pumpi,mada i tu nije kao do pre 2-3 godine. Mana je sto nemas radno vreme,kad betonaza krene,tu se ne staje dok se sve ne napuni.

bio sam u mobil beton-u kod zeleznicke stanice ,plata 30000 rsd,i ako ti se gazda smiliju da te casti na kraju meseca!!!! znaci ako je dobre volje dobijas vise,ali ako je mrzovoljan sipak!!!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Nikola LKW » Sre Nov 23, 2011 12:42 am

Aca je napisao:Druze srecno na pronalazenju posla, tebi je Cacak dalje cuo sam da se tamo moze naci posao jer ima dosta firmi koje se bave medjunarodnom spedicijom

daleko je,ali ako nesto uskoro ne iskrsne moracu i tamo da probam!! video sam da milt iz cacka trenutno trazi vozace!!
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod Ikaca201 » Sre Nov 23, 2011 1:57 pm

kosmajac je napisao:Dobre plate su po beogradskim gradjevinskim firmama,posebno vozaci mixera,betonskih pumpi,mada i tu nije kao do pre 2-3 godine. Mana je sto nemas radno vreme,kad betonaza krene,tu se ne staje dok se sve ne napuni.

Od miksera mi najbolje deluje firma Lafarge sa betonskom bazom u Batajnici,kupili su vozila i postrojenje od Solaje.Imaju benificirani staz,relativno dobre plate (ne znam tacno),ali i radno vreme sto kazes "od jutra do sutra",kad se zada norma,mora se ispuniti.
Ikaca201

Postod Nikola LKW » Sre Nov 23, 2011 4:59 pm

Ikaca201 je napisao:

Od miksera mi najbolje deluje firma Lafarge sa betonskom bazom u Batajnici,kupili su vozila i postrojenje od Solaje.Imaju benificirani staz,relativno dobre plate (ne znam tacno),ali i radno vreme sto kazes "od jutra do sutra",kad se zada norma,mora se ispuniti.

nisam zvao Lafarge,ali sam zvao holcim,oni su na pancevcu. kao sve ok,dokumenta i iskustvo uredu,ali nemaju trenutno mesta, kao sacuvace moje podatke i javice se cim budu imali potrebu za vozaciima!!! :) lepe preice imaju!!! :)
Korisnikov avatar
Nikola LKW
Član

Postod kosmajac » Sre Nov 23, 2011 5:24 pm

Drugar mi je u Betonplusu izlazio 700-800 evra. S njihovim betonom je izgradjen ceo most na Adi,medjutim nije mogao da izdrzi tempo,posto se radilo dan i noc,za svaku turu je morao da prodje celu guzvu kroz grad do Batajnice,i na kraju je napustio. Mada,zaradjivao je dosta i sa strane,ko ostane zadnji na betoniranju,uvek ostane par kubika betona u mixeru,i ako imas kupca,dobro prodjes.Oni bi i onako taj beton prosuli negde pored puta.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri