od danilo » Ned Nov 27, 2011 1:06 pm
Sinoć (za vreme trajanja III smene), dve kontrole na vozilima ovog pogona.
Prvo, me je vozio novobeogradski IK-201 sa GB 1293, koji je saobraćao na liniji 18, a od skoro je redovan radnim danom na 13/94 (dvosmenac).
E ovako karoserijski, limarijski, izgleda ok, ima reklamu čini mi se za one alate, tako da ne mogu najbolje da procenim kakva je oplata.
Prikolica ne zanosi, prava je.
U vožnji odličan, vuče odlično, startan, tu nema problema, a opet šalta mirno i ne cima i ne trese kada prešaltava. Retarder je ispravan (nožna komanda), onako jak je.
Što se tiče instrumenata, svi na komandnoj tabli su na broju. tahograf je proizvođača "Novatronic" (verzija koja nema ugrađen obrtomer), kazaljka brzinomera je pala na nulu, a vreme na satu nije tačno.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije u funkciji (pala je kazaljka na početak skale), pritisak ulja u motoru na leru na oko 1,8 bara, a posle ide do oko 5 bara na najvećem broju obrtaja.
Temperaturu vode u motoru je držao na oko 80ak stepeni C. Voltaža na oko 24 do 25 V.
Pritisak vazduha za kočenje i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu je na oko 7,5 do 8 bara.
Radi grejanje dosta dobro, na prednjem grejaču.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatim, posle me je vozio novobeogradski IK-103 sa GB 456, koji je saobraćao na 4/82 i njime sam se takođe vozio u III smeni.
Pre nekoliko meseci mu je farbana karoserija, tako da nema korozije po oplati.
U vožnji, u principu ide solidno, uzbrdo uz Ulicu Nikole Dobrovića izvlači odlično, ali je bio, maltene, prazan.
Poseduje manuelni menjač i koliko sam primetio šalta se dosta lako, ne cima i ne izbacuje iz brzine. Menjač ne krči, ne trese, nema problema.
Retarder radi, nožna komanda.
Na komandnoj tabli fali tahograf (aktuelna je čuvena "piksla"), kazaljka pokazivača za nivo goriva u rezervoaru je pala na nulu.
Pritisak motornog ulja na leru, negde, na oko 2 bara, a voltaža na oko 26 V.
Tempearaturu je držao na oko 80ak stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje, na oba kočiona kola je bio na oko 7 do 7,5 bara.
Grejanje radi, solidno, barem što se tiče vozačevog prostora (prednji grejač).
Mirko GSP