Logo

Pricaonica o kamionima

Slike i rasprave o kamionima.

Postod ivemaster » Uto Dec 20, 2011 8:07 pm

recimo zrenjaninski putari su kupili pre dve godine 10 DAF CF kiper kamiona sa cetri osovine,cena je bila po komadu 100.000 evra sa sve nadogradnjom,mislis li da je to malo za nase trziste,i da je skuplje za inostrano trziste,pogledaj malo cene kamiona po EU
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Sponzor

Postod Velemajstor » Uto Dec 20, 2011 8:51 pm

Ja ništa nisam pričao napamet. Imam kolege koji su vozili ovde a sada voze napolju. Znači da imaju uvid u vozila(Kamione,Autobuse). Ja ti mogu reći da nije isti kvalitet za naše tržište i za zapadno tržište. Isto tako nije isti kvalitet i za Američko tržište. Jedna je stvar otići preko i kupiti tamo vozilo(za njihovo tržište), i doćerati ovamo, a sasvim druga priča su vozila namenjena za "Ova naša" tržišta. Uostalom neka svoja mišljenja daju drugi forumaši koji su upoznati sa situacijom sa kvalitetom vozila.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod ivemaster » Uto Dec 20, 2011 9:07 pm

americko trziste je nesto sasvim drugo,govorimo za EU i jugoistocnu evropu,po meni sva vozila su ista za oba trzista,razlika u ceni je nikakva
ivemaster
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Uto Dec 20, 2011 9:28 pm

E vidiš, nisu ista vozila po kvalitetu. Ja sam naveo samo primer Američko tržište. I sva roba koja se proizvodi ima svoju klasifikaciju prva klasa,druga klasa itd..... I tako je za sve što se proizvodi. Nije ista klasa(kvalitet) u izradi Fiata u Italiji i izrade Fiata u Srbiji. Isto tako nije ista klasa i kvalitet izrada u Nemačkoj i izrada u Turskoj. Reci mi da li znaš da i delovi koji se prave i prodaju u Nemačkoj imaju prvu(skuplju)klasu i drugu(jeftiniju)? Rekao sam ti da nije isto za EU tržište i za Jugoistočno tržište. Imam i dokaze za ovo što tvrdim. Imam drugara koji živi i radi u Nemačkoj. Da li treba da ti pokazujem sertifikate za dobijanje kvaliteta(ISO standarda). Za sve imaš klasifikacije, od igle do lokomotive. Znači skoro bukvalno: Koliko para, toliko i muzike.
Poslednji put menjao Velemajstor dana Sre Dec 21, 2011 7:47 pm, izmenjena samo jedanput
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod TGX » Uto Dec 20, 2011 9:42 pm

ivemaster je napisao:recimo zrenjaninski putari su kupili pre dve godine 10 DAF CF kiper kamiona sa cetri osovine,cena je bila po komadu 100.000 evra sa sve nadogradnjom,mislis li da je to malo za nase trziste,i da je skuplje za inostrano trziste,pogledaj malo cene kamiona po EU
kad su kupljeni ti kamioni? a čuj zavisi od opreme i tog.... rekao mi jedan prijatelj da je prošle godine na ljeto man 4 osovine e4 motor češka nadgradnja željezna 18 kubika demo vozilo prešo cca 5000km bila cijena 85000€(u Beogradu) a sigur je prodat za 80000€ (recesija je) ja mislim da je čak bio na beotrucku prošle godine.Ima (bar je bilo neznam sad) iveco-va novih 4 osovine kipera po mobile.de za 80tak t€ i više malo zavisno od opreme
TGX
Član

Pridružio se: Ned Nov 13, 2011 4:05 pm

Postod ivemaster » Sre Dec 21, 2011 7:18 pm

kamioni su kupljeni pre dve godine,ima ovde slike tih kamiona,kamioni su extra,gledali smo ih uzivo,a cena 100.000 hiljada,nije bas malo
ivemaster
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Čet Dec 22, 2011 10:52 pm

Da se malo prikljucim diskusiji i kazem da je velemajstor potpuno u pravu kada kaze da kamioni za nase i za evropsko trziste, nisu isti.Verzije kamiona koji se isporucuju neevropskom trzistu jesu siromasnije, a ja bih rekao i nesto NEkvalitetnije odradjene kamione.U svakom slucaju,svako novo vozilo ponajvise zavisi od onoga sto narucilac vozila zeli jer sve "zelje"narucioca treba pozamasno platiti.Moja firma je kupovala samo nove kamione i to po narudzbini tj.zahtevu vlasnika firme i takva su vozila i isporucena.Dobro,jeste fabrika "castila" firmu sa par sitnica nenarucenog luksuza ali to ipak spada u onaj "kozmeticki"deo narocito imajuci u vidu da se radi o V8 vozilima koja vec fabricki imaju bogatiju opremu.Uostalom evo jednog pouzdanog podatka,raspitao sam se i dobio info.od ovl.uvoznika, da se ta vozila za nase trziste iskljucivo isporucuju sa samo dva a ne cetiri jastuka na zadnjoj osovini,naravno ako kupac ne doplati i ne naruci drugacije.Znaci makar po tom jednom malom ali veoma bitnom detalju ,znam da vozila nisu ista a verovatno je spisak razlicitosti,puno veci.Naravno,ima toga jos sto ne mogu da razumem obzirom na izuzetno visoku cenu tih vozila,ali za sada je dovoljno ovoliko.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod TGX » Sub Dec 24, 2011 4:45 pm

najsporiji je napisao:Da se malo prikljucim diskusiji i kazem da je velemajstor potpuno u pravu kada kaze da kamioni za nase i za evropsko trziste, nisu isti.Verzije kamiona koji se isporucuju neevropskom trzistu jesu siromasnije, a ja bih rekao i nesto NEkvalitetnije odradjene kamione.U svakom slucaju,svako novo vozilo ponajvise zavisi od onoga sto narucilac vozila zeli jer sve "zelje"narucioca treba pozamasno platiti.Moja firma je kupovala samo nove kamione i to po narudzbini tj.zahtevu vlasnika firme i takva su vozila i isporucena.Dobro,jeste fabrika "castila" firmu sa par sitnica nenarucenog luksuza ali to ipak spada u onaj "kozmeticki"deo narocito imajuci u vidu da se radi o V8 vozilima koja vec fabricki imaju bogatiju opremu.Uostalom evo jednog pouzdanog podatka,raspitao sam se i dobio info.od ovl.uvoznika, da se ta vozila za nase trziste iskljucivo isporucuju sa samo dva a ne cetiri jastuka na zadnjoj osovini,naravno ako kupac ne doplati i ne naruci drugacije.Znaci makar po tom jednom malom ali veoma bitnom detalju ,znam da vozila nisu ista a verovatno je spisak razlicitosti,puno veci.Naravno,ima toga jos sto ne mogu da razumem obzirom na izuzetno visoku cenu tih vozila,ali za sada je dovoljno ovoliko.
nebih se baš sa svime složio svime slovenija i hrvatska ima među opremljenijim kamionima pogotovo slovenija, a ti naručuješ šta hoćeš i koji opremu a kad si spomenuo jastuke 4 jastuka su skuplja od 2 jastuka za 600€(kod scanie) to nije neka cifra s obzirok da se uzima nov kamion
TGX
Član

Pridružio se: Ned Nov 13, 2011 4:05 pm

Postod Velemajstor » Sub Dec 24, 2011 6:18 pm

Gde se nalazi Slovenija? U Srbiji? Priča je o kvalitetu i kakva je roba za koje tržište.Nije isto za zemlje(članice) EU i za naše (Srbija) i ostali, tržište. Ne vredi vama ništa objašnjavati. Nemam više volje da se sa vama objašnjavam. Sve je tako kako vi tvrdite.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Uto Dec 27, 2011 11:48 am

TGX je napisao:
najsporiji je napisao:Da se malo prikljucim diskusiji i kazem da je velemajstor potpuno u pravu kada kaze da kamioni za nase i za evropsko trziste, nisu isti.Verzije kamiona koji se isporucuju neevropskom trzistu jesu siromasnije, a ja bih rekao i nesto NEkvalitetnije odradjene kamione.U svakom slucaju,svako novo vozilo ponajvise zavisi od onoga sto narucilac vozila zeli jer sve "zelje"narucioca treba pozamasno platiti.Moja firma je kupovala samo nove kamione i to po narudzbini tj.zahtevu vlasnika firme i takva su vozila i isporucena.Dobro,jeste fabrika "castila" firmu sa par sitnica nenarucenog luksuza ali to ipak spada u onaj "kozmeticki"deo narocito imajuci u vidu da se radi o V8 vozilima koja vec fabricki imaju bogatiju opremu.Uostalom evo jednog pouzdanog podatka,raspitao sam se i dobio info.od ovl.uvoznika, da se ta vozila za nase trziste iskljucivo isporucuju sa samo dva a ne cetiri jastuka na zadnjoj osovini,naravno ako kupac ne doplati i ne naruci drugacije.Znaci makar po tom jednom malom ali veoma bitnom detalju ,znam da vozila nisu ista a verovatno je spisak razlicitosti,puno veci.Naravno,ima toga jos sto ne mogu da razumem obzirom na izuzetno visoku cenu tih vozila,ali za sada je dovoljno ovoliko.
nebih se baš sa svime složio svime slovenija i hrvatska ima među opremljenijim kamionima pogotovo slovenija, a ti naručuješ šta hoćeš i koji opremu a kad si spomenuo jastuke 4 jastuka su skuplja od 2 jastuka za 600€(kod scanie) to nije neka cifra s obzirok da se uzima nov kamion

Mozemo ovako u nedogled pa se recimo ni ja sa tobom nebih slozio, jer odredjeni broj prvoznika iz drzava koje si pomenuo, narucuje vozila i trazi isporuku po spisku sa svim svojim zahtevima koje normalno ,dodatno i placaju pa zato vidjamo lepe i lepo ukrasene kamione.Ipak,obzirom da ovde jasno govorimo o vozilima koji se isporucuju domacem trzistu,ponovicu da skanija za srpsko trziste isporucuje vozila samo sa dva jastuka i to je za fabriku"standard" za nase trziste, pa sam zato to i napisao jer taj podatak zasigurno i provereno znam.Svaka narudzbina se normalno dodatno i placa te mi nemoj reci da je standard u opremi i kvalitetu vozila(bez dodatnih narudzbina),potpuno isti i za nemacko i za srpsko trziste,narocito ne kada se radi o vozilima za trzista juzne Amerike ali to je vec neka sasvim druga prica.Poz.
najsporiji
Član

Postod ivemaster » Uto Dec 27, 2011 4:20 pm

nije ovde rec o opremi kamiona,i da li ima nesto dodatno ili nema,sve se doplacije i dodatno placa po zelji kupaca,ali ovde je rec kako je kamion za nase trziste losiji od recimo istog kamiona za Nemacku ili drugu zemlju unije,losiji u smislu da su delovi kamiona losi,samim tim i kamion kao takav los
ivemaster
Profesionalni vozač

Postod Remorker » Čet Dec 29, 2011 2:52 pm

Ja radim kao inzinjer u Svedskoj firmi koja proizvodi kamione :D i mogu da vam sa 1000% sigurnosti kazem da se svi kamioni sklapaju na istoj traci i prolaze ist test za kvalitet.

Radim tacno pored zgrade gde se kamioni sklapaju i milion puta sam tamo bio, tako da sve sto pisem pisem na bazi svog iskustva, ne nesto sta sam cuo.

Ljudi koji sklapaju kamione i uopste nemaju pojma za koje trziste su namenjeni...

Opcije su druga prica sta nema veze sa kvalitetom...

Pozdrav.
Remorker
Član

Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 1:12 pm

Postod ivemaster » Čet Dec 29, 2011 4:02 pm

mislim da je sve receno,kamioni su za sve isti,ko ima para kupice ko nema nece ni kupiti
ivemaster
Profesionalni vozač

Postod najsporiji » Čet Dec 29, 2011 7:35 pm

Ja ne radim u Svedskoj fabrici,niti zivim blizu nje ali provereno i pouzdano iz licnog iskustva, znam da su nase skanije R500 V8 kupljene nove i da imaju katastrofalno losu izolaciju kabine narocito u prednjem delu tj. da budem jos precizniji,uopste na coskovima prednjeg dela kabine sa leve i desne strane,nema nikakve,ponavljam,nikakve izolacije osim golog lima.Posle tog golog lima je na manjem odstojanju (u zavisnosti od konf.kabine)presovan i sa unutrasnje strane prelep (za oko)enterijer tj.unutrasnja obloga kabine i to je sve sto se tice izolacije.Oprostite dragi prijatelji ali sve vas moram da pitam,da li je to "kvalitet kamiona koji je placen skoro 100.000 eura. i ako jeste da li isti kvalitet ide i za zapadno-evropsko trziste?Ko ne veruje,neka otvori kasetu desno iznad suvozacevog sedista,neka odvije samo tri zavrtnja,spusti samo malo kompl.kasetu u donji polozaj i uverice se licno u taj ovde opisani "kvalitet" u koji se svako mogao uveriti ko je montirao antenu za stanicu jer je lakse prici sa desne strane.Zato mi u sali pricamo da nove skanije "prokisnjavaju"jer kada zimi radi vebaster u kabini a napolju je puno hladno,dolazi do izrazite kondenzacije te sav kondenzat kaplje sa unutrasnje strane kabine ispred same sofersajbne sto ujutru lici na kapanje vode sa neke nadstresnice.Obozavam skaniju i to jeste odl.kamion ali,zaista sumnjam da se takav isti "kvalitet" izolacije kabine isporucuje nemackom trzistu tj.pojedinim zapadnim trzistima a sumnjam da je vlasnik firme porucio kabinu bez izolacije.Samo da napomenem,da je prethodna top line skanija takodje v8 480,imala fenomenalnu medjuzastitu izmedju lima i unutrasnje obloge tj.izolaciju kabine i da nikada u toj kabini nisam prespavao sa ukljucenim vebasterom,niti se desila pojava bilo kakvog kondenzata unutar kabine.Za sada,toliko.
najsporiji
Član

Postod Velemajstor » Čet Dec 29, 2011 7:44 pm

Prijatelju moj,ne vredi dzabe trošiti živce i energiju na ubeđivanje drugih. Sve je kako oni kažu a ja i meni slični nemamo pojma o čemu pričamo. Ovo se odnosi na mene lično. Nebojša želim tebi i tvojim najmilijima sve najbolje u 2012.godini. Puno zdravlja tebi i tvojoj porodici i sve želje da ti se ostvare u novoj godini. Živeli.
Velemajstor
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni