kad su kupljeni ti kamioni? a čuj zavisi od opreme i tog.... rekao mi jedan prijatelj da je prošle godine na ljeto man 4 osovine e4 motor češka nadgradnja željezna 18 kubika demo vozilo prešo cca 5000km bila cijena 85000€(u Beogradu) a sigur je prodat za 80000€ (recesija je) ja mislim da je čak bio na beotrucku prošle godine.Ima (bar je bilo neznam sad) iveco-va novih 4 osovine kipera po mobile.de za 80tak t€ i više malo zavisno od opremeivemaster je napisao:recimo zrenjaninski putari su kupili pre dve godine 10 DAF CF kiper kamiona sa cetri osovine,cena je bila po komadu 100.000 evra sa sve nadogradnjom,mislis li da je to malo za nase trziste,i da je skuplje za inostrano trziste,pogledaj malo cene kamiona po EU
nebih se baš sa svime složio svime slovenija i hrvatska ima među opremljenijim kamionima pogotovo slovenija, a ti naručuješ šta hoćeš i koji opremu a kad si spomenuo jastuke 4 jastuka su skuplja od 2 jastuka za 600€(kod scanie) to nije neka cifra s obzirok da se uzima nov kamionnajsporiji je napisao:Da se malo prikljucim diskusiji i kazem da je velemajstor potpuno u pravu kada kaze da kamioni za nase i za evropsko trziste, nisu isti.Verzije kamiona koji se isporucuju neevropskom trzistu jesu siromasnije, a ja bih rekao i nesto NEkvalitetnije odradjene kamione.U svakom slucaju,svako novo vozilo ponajvise zavisi od onoga sto narucilac vozila zeli jer sve "zelje"narucioca treba pozamasno platiti.Moja firma je kupovala samo nove kamione i to po narudzbini tj.zahtevu vlasnika firme i takva su vozila i isporucena.Dobro,jeste fabrika "castila" firmu sa par sitnica nenarucenog luksuza ali to ipak spada u onaj "kozmeticki"deo narocito imajuci u vidu da se radi o V8 vozilima koja vec fabricki imaju bogatiju opremu.Uostalom evo jednog pouzdanog podatka,raspitao sam se i dobio info.od ovl.uvoznika, da se ta vozila za nase trziste iskljucivo isporucuju sa samo dva a ne cetiri jastuka na zadnjoj osovini,naravno ako kupac ne doplati i ne naruci drugacije.Znaci makar po tom jednom malom ali veoma bitnom detalju ,znam da vozila nisu ista a verovatno je spisak razlicitosti,puno veci.Naravno,ima toga jos sto ne mogu da razumem obzirom na izuzetno visoku cenu tih vozila,ali za sada je dovoljno ovoliko.
TGX je napisao:nebih se baš sa svime složio svime slovenija i hrvatska ima među opremljenijim kamionima pogotovo slovenija, a ti naručuješ šta hoćeš i koji opremu a kad si spomenuo jastuke 4 jastuka su skuplja od 2 jastuka za 600€(kod scanie) to nije neka cifra s obzirok da se uzima nov kamionnajsporiji je napisao:Da se malo prikljucim diskusiji i kazem da je velemajstor potpuno u pravu kada kaze da kamioni za nase i za evropsko trziste, nisu isti.Verzije kamiona koji se isporucuju neevropskom trzistu jesu siromasnije, a ja bih rekao i nesto NEkvalitetnije odradjene kamione.U svakom slucaju,svako novo vozilo ponajvise zavisi od onoga sto narucilac vozila zeli jer sve "zelje"narucioca treba pozamasno platiti.Moja firma je kupovala samo nove kamione i to po narudzbini tj.zahtevu vlasnika firme i takva su vozila i isporucena.Dobro,jeste fabrika "castila" firmu sa par sitnica nenarucenog luksuza ali to ipak spada u onaj "kozmeticki"deo narocito imajuci u vidu da se radi o V8 vozilima koja vec fabricki imaju bogatiju opremu.Uostalom evo jednog pouzdanog podatka,raspitao sam se i dobio info.od ovl.uvoznika, da se ta vozila za nase trziste iskljucivo isporucuju sa samo dva a ne cetiri jastuka na zadnjoj osovini,naravno ako kupac ne doplati i ne naruci drugacije.Znaci makar po tom jednom malom ali veoma bitnom detalju ,znam da vozila nisu ista a verovatno je spisak razlicitosti,puno veci.Naravno,ima toga jos sto ne mogu da razumem obzirom na izuzetno visoku cenu tih vozila,ali za sada je dovoljno ovoliko.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 18 gostiju