Logo

Granični prelazi SRB

Sve o neophodnim zakonima u prevozu, sabraćaju, neophodne dozvole, atesti, dokumentacija za tahografe i ostala tematika vezana za zakonodavstvo i propise.

Postod Velemajstor » Pet Okt 07, 2011 11:56 pm

najsporiji je napisao:Definitivno,carinska sluzba ima kodeks koji retko postuju a malo njih ga zna jos manje primenjuje,barem prema vozacima kamiona.NJihova izgradjena bahatost i nadmeno ponasanje prema vecini jeste iskljucivo posledica vozacke snishodljivosti po sistemu,dobro,vazi,razumem,evo odmah,trljanje ruku i ponizno moljenje za uglavnom benignu stvar da ne kazem glupost.Na zalost,vecina nas se bas tako ponasa da se ne zameri,da ga ne maltretiraju i ne trkeljisu po sistemu,precuti i idi jer mogu da nas zadrze,kontrolisu ili "uhvate na zub".Svasta sam vidjao,sta i neke tzv."velike face"medju vozacima trpe i to nikada nisam niti cu moci da razumem.Alo,pa taj neki carinik narocito domaci,JESTE placen, to mu JESTE posao i nemam sta da ga molim,da se krijem ili da mu se izvinjavam sto nece da radi svoj posao.Strasno.Kolege cesto zaboravljaju da taj drzavni cinovnik na prelazu ima mnogo njih iznad sebe,skolovanije,pametnije i sa vecim ovlascenjima od njega i da vozac,narocito kada je u pravu,nema prepreke da se obrati nekom od njegovih nadredjenih kazem,narocito onda kada je u pravu.Ne,skoro svi radije precute sve nedace a kada se pomere malo dalje od carine,popsuju im sve cega se sete i tada pokazu neku svoju kao snagu.Veruj,samo smo zbog takvih stvari svuda i na svakom mestu,kao profesija tu gde jesmo zbog toga kakvi jesmo i ne verujem da ce se u buducnosti nesto promeniti na bolje.
Sve si u pravu što kažeš. Naš mentalitet je takav,poltronski. Većina kaže ćuti nemoj da se zameraš,može biti i gore. Zato što smo takvi,bez karaktera i svoga JA,svi nas i kecaju,počev od najniže karike pa do onog na vrhu. Neće nikada biti među nama sloge i jedinstva.Ovde svako gleda samo sebe i svoju korist. Zato nam i ide sve tako. Znaš ono da komšiji crkne krava. E takvi smo mi,čast izuzecima.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Sponzor

Postod najsporiji » Sub Okt 08, 2011 12:03 am

Jedno od pravila kojim se ide kroz zivot:prvo postuj sebe ali i druge da bi te i drugi postovali.Ko ne postuje sebe nece ga ni drugi postovati.
najsporiji
Član

Pridružio se: Ned Jun 12, 2011 11:27 am

Postod kosmajac » Sub Okt 22, 2011 9:11 pm

Batrovce sam izbegavao,ako je moguce,zbog Turaka,uglavnom Sid ili Ilok,zavisi. Rad carinika na Gostunu moze stvarno da se pohvali,nikad guzve ili problema,crnogorska strana malo zapinje,ali nije strasno. Ne znam kako je na Vatinu,cujem svi cekaju ponoc da bi presli u Rumuniju,zbog one njihove glupe vinjete koja vazi samo do 24h,bez obzira u koje vreme je platio.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Kassbohrer » Sub Okt 22, 2011 10:30 pm

Nisam puno upoznat sa graničnim prelazima u SRB, najčešće idem na Kotroman, nije veliki prelaz sveukupno tri trake, bio je OK a prošle godine je dodatno poboljšan i renoviran. Iako ima dosta kamiona, prvenstveno Turaka i Bugara koji idu za BIH nema velikih komplikacija, a kolege sa druge strane sa (GP Vardište - BIH) bi mogli štošta i da nauče od srbijanskih kolega jer je sa druge strane tuga i žalost (i zbog infrastrukture i zbog rada i ponašanja, prvenstveno carinika).
Kassbohrer
Član

Pridružio se: Sre Feb 13, 2008 12:20 am

Postod Siera » Sub Okt 22, 2011 10:36 pm

Sve se može kad se hoće ali to oni najverovatnije da neće da se potrude da poboljšaju bar ono što može.
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod Kassbohrer » Sub Okt 22, 2011 11:44 pm

Tu vjerovatno postoji drugi problem. Iako nije baš striktno povezano sa temom da vam ipak opišem kako izgleda GP Vardište jer možda nekad i naiđete pa da znate šta vas čeka 8) Sam GP je, hajde da kažemo, improvizovan, što znači da se policija nalazi u kontejneru a carina i špedicija u nekakvim kioscima. Ima samo dvije trake (po jedna u obadva smjera) što znači da ponekad kolona kamiona doseže sve do srbijanske granice, tako da ako idete malim autom moraćete da ih obilazite lijevom trakom bez mogućnosti da se mimoiđete ako neko naiđe iz suprotnog smjera. Asfalt je u užasnom stanju, a kad ulazite iz Srbije jednu rupu (krater) tačno ispod rampe ne možete da zaobiđete. Da dodam i to da su rampe ručne i uvjek stoje poluspuštene a pošto gospodu policajce mrzi da ih podižu i spuštaju ako idete malim autom moraćete da se provlačite ispod i desnim točkovima siđete sa puta. ''Parking'' za kamione se nalazi sa desne strane gledano iz Srbije i ustvari i nije parking već obična razrovana ledina koja se sa prvom kišom pretvara u pravu pravcatu kaljugu tako da nije rijetkost da se kamioni zaglavljuju ili recimo iscjepaju gume... i da prilikom ulaska i izlaska kamionom na ''parking moraćete da pređete preko pruge :D Tu onda dolazimo i do osoblja, granična policija je malčice lijena ali su u principu OK i neće vas zadržavati bez potrebe i uglavnom će profesionalno odraditi svoj posao. E tu dolazimo do njihovih kolega sa carine, ima ih uglavnom četvoro M. stariji čovjek i prilično dobar lik, jedna žena i neki lik sa smješnom frizurom koji su u principu OK likovi i R. jako nezgodan lik na kojeg je uvjek bolje da ne naiđete...
Eto ako nekad naiđete da znate šta da očekujete...
Kassbohrer
Član

Postod kosmajac » Ned Okt 23, 2011 10:09 pm

He,he,kad ti spomenu parking za kamione,da li je neko mozda koristio usluge carine u Zajecaru? Parking je jedno malo prosirenje pored puta,moze da stane 4-5 kamiona,a iz kabine imate pogled na zajecarsko groblje. Carina i spedicija je 200 do 300 metara dalje,to morate prosetati. Srecom,usluge terminala se ne naplacuju,posto ga i nema.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Siera » Ned Okt 23, 2011 10:13 pm

Pozitivna stvar nema plaćanja terminala a za dalje j.b.g
Siera
Profesionalni vozač

Postod Kassbohrer » Uto Okt 25, 2011 12:28 am

kosmajac je napisao:He,he,kad ti spomenu parking za kamione,da li je neko mozda koristio usluge carine u Zajecaru? Parking je jedno malo prosirenje pored puta,moze da stane 4-5 kamiona,a iz kabine imate pogled na zajecarsko groblje. Carina i spedicija je 200 do 300 metara dalje,to morate prosetati. Srecom,usluge terminala se ne naplacuju,posto ga i nema.

Jedno vrijeme dok je postojala carina u Bileći, terminal je bio udaljen oko 2km od carine i plaćao se, a špedicije su bile raštrkane po gradu :D a i sada je u Trebinju terminal udaljen bar 300-400 metara od zgrade carine...
Kassbohrer
Član

Postod Mafi » Pet Dec 30, 2011 3:05 am

Na Rumuniji najvise volim Srpska Crnja - Jimbolija, nema guzve, nema nikoga. Malo vise zapinju zbog sverca mada meni licno ulazili u kabinu nisu. I jednu i drugu stranu predjes za 2 do 3 sata i posle izlazis na izlasku iz Temisvara obilazis one silne pruge i semafore, prava milina :) PO meni trenutno najgori prelaz je Halmeu - Djakovo RO-UA ostaje se nekad i po dva dana, ocajan granicni prelaz, te ne rade ovi pa oni i tako u krug, uglavnom katastrofa granica.
Image
Mafi
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 2:16 am

Postod Siera » Pet Dec 30, 2011 5:41 pm

Halmeu ( RO ) - Djakovo ( UA ) je odlična granica onomad sam je prešao za 40 sati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Siera
Profesionalni vozač

Postod Velemajstor » Pet Dec 30, 2011 6:18 pm

Samo 40 časova? Dobro da si uopšte i prošao. Sledeći put počni da puštaš bradu mesec dana ranije i kada naiđe carinik da te pregleda ti mu reci: ***CENZURISANO***, ja čekam već tri dana a brada mi brzo raste. Da nisi uskoro došao ti bi mislio da sam pop(zbog brade), a ne vozač kamiona. Baš bi me intresovalo šta bi ti carinik na to odgovorio.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod Mafi » Uto Jan 03, 2012 4:46 am

Siera je napisao:Halmeu ( RO ) - Djakovo ( UA ) je odlična granica onomad sam je prešao za 40 sati :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zaista brzinski :)
Image
Mafi
Član

Pridružio se: Ned Dec 25, 2011 2:16 am

Re: Granični prelazi SRB

Postod mate » Sub Avg 16, 2014 9:23 am

Nisam nasao nigdje temu - jel mi moze tko od kolega reci, gdje se moze pratiti kolika je kolona na GP Batrovci, i koliko je otprilike cekanje na istome?
mate
Član

Pridružio se: Čet Jun 11, 2009 9:42 pm

Re: Granični prelazi SRB

Postod Sloba » Sub Avg 16, 2014 10:34 am

Ovde možeš da vidiš stanje na svim prelazima klikom na ikonicu granice. Izgleda da osvežavaju redovno.
http://amss.org.rs/index.php?option=com ... Itemid=210
Upotreba mojih fotografija u medijima, kao i u promotivne svrhe, nije dozvoljena bez moje pismene saglasnosti.

"Razvijena zemlja nije ona gde svaki čovek može da ima svoj auto. To je mesto gde se bogati voze javnim prevozom." - Enrique Penalosa
Korisnikov avatar
Sloba
Član

Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 6:45 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Zakonodavstvo i papiri