Logo

Pricaonica o kamionima

Slike i rasprave o kamionima.

Postod Remorker » Uto Jan 03, 2012 11:52 am

Kratka prica koja se desila pre par godina....

Firma is Srbije je htela da kupi dva kamiona..rok isporuke je bio 5-6 meseci, a oni nisu hteli da cekaju....

Dosli su u poseti fabrici u Svedskoj i bili iznenadjeni kako ne mozemo da im isporucimo kamion 5-6 meseca kad je parking pun..objasnili smo im da su to sve prodati kamioni i da cekaju na isporuku....onda su insistirali da mozda neki i nije prodat.....

Proverili smo listu kamiona i dva su bila otkazana...to su bili kamioni specijalno izradjeni za Venecuelu....imali su specificni zadnju osovini i specijalan diferencijal i jos neke sitnice koje se razlikuju od standardnih kamiona...naravno to nase zemljake nije zanimalo i kupili su ta dva kamiona....

Pre par meseci su ostetili zadnju osovinu i hteli da naruce novu....rok isporuke posto je osovina specificna (kuciste je razlicito) je 6 meseci...naravno, bacali su drva i kamenje na nas posto te osovine nemamo...kad smo im rekli da je to specijalna osovina, pitali su nas zasto smo im prodali kamione sa tim osovinama....posto je rukovodstvo vec odavno promenjeno izgubili smo puno vremena da im objasnimo da su oni na to insistirali....

Sve se resilo s tim sto smo promenili osovine za standardne (koje su bile na stanju), al morali smo da im posaljemo uputstva za modifikaciju rama, posto standardno kuciste ne moze da se montira na ram koji imaju njihovi kamioni.....

Ovo je dobar primer, da ponekad nasi ljudi rade stvari sa velikim posledicama......

Pozdrav i srecna nova godina....
Remorker
Član

Pridružio se: Pon Avg 22, 2011 1:12 pm

Sponzor

Postod Siera » Uto Jan 03, 2012 12:13 pm

To je otprilike ono što sam napisao mnogo njih se ne razume mnogo u kamione njima su svi otprilike isti a u stvari svojim ne znanjem naprave kasnije problem.
Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod boyan92 » Sub Jan 14, 2012 11:50 pm

POČELO IZDAVANJE KARTICA ZA DIGITALNE TAHOGRAFE

Memorijske kartice su obavezne za vozače teretnih vozila ili one koji upravljaju skupom vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3,5
tone, kao i na vozače autobusa koji
prevoze putnike

BEOGRAD - Vožaci koji teretnim vozilima i autobusima obavljaju međunarodnji prevoz od danas mogu podneti zahtev za izdavanje memorijskih kartica za digitalne tahografe.

Zahtevi se mogu predati u poslovnicama "Dunav osiguranja" i "Dunav auta", saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja koja je nadležna za izdavanje tih kartica.

Memorijske kartice, koje izdaje Agencija, su obavezne po Uredbi o vremenu odmora i upravljanja vožača motornih vozila kada obavljaju međunarodni prevoz, kao i o primeni sistema digitalnih tahografa.

Odredbe ove uredbe koje se odnose na vremena upravljanja, pauza i odmora vozača motornih vozila i upotrebu tahografa primenjuju se na one koji obavljaju međunarodni drumski prevoz tereta i putnika.

Uredba se odnosi na vozače teretnih vozila ili one koji upravljaju skupom vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 3,5 tone, kao i na vozače autobusa koji prevoze putnike.

U Uredbi je propisano i da dnevno vreme upravljanja vozilom ne može biti duže od devet časova kao i da se izuzetno može produžiti na deset sati, najviše dva puta nedeljno.

Nedeljno vreme upravljanja vozilom ne može biti duže od 56 časova, propisano je u Uredbi u kojoj se pricizira i da tokom bilo koje dve uzastopne nedelje, ukupno vreme upravljanja vozilom ne može biti duže od 90 sati.

U Uredbi su propisane i obavezne pauze i odmori za vozače, a navedeno je i da tahograf, koji se ugrađuje u vozilo, mora imati odobrenje i biti pregledan, ugrađen i kontrolisan na propisima definisan način.

Kurir.rs
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Pridružio se: Sre Apr 07, 2010 11:45 pm

Postod Siera » Ned Jan 15, 2012 12:47 am

Siera
Profesionalni vozač

Pridružio se: Pon Jun 27, 2011 7:26 pm

Postod boyan92 » Ned Jan 15, 2012 12:52 am

Nisam znao :roll:
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Postod boyan92 » Sre Jan 18, 2012 12:32 am

E kolege koliko sam cuo mi koji imamo C kategoriju moramo na svake 3 godine da radimo lekarski :roll: , e sad da li se dobija neko potrvrda u slucaju da me zaustavi policija da imam sta da pokazem?
Ja sam polozio pre dve godine za B i C pa mi jos godinu dana ne treba.
Korisnikov avatar
boyan92
Član

Postod kosmajac » Sre Jan 18, 2012 9:43 pm

Treba ti ako si u radnom odnosu kao vozac C,D,E. Dobija se lekarsko uverenje.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Velemajstor » Čet Jan 19, 2012 10:07 am

Ne sme biti duži period od tri godine. Sve zavisi od firme do firme, skoro svi idu na to da lekarski bude svake treće godine(jeftinije ih izađe a i zakon im je dozvolio takvu mogućnost). Lekarski može da se vadi i svake godine zavisi od preduzeća i vrste posla kojim se baviš,isto važi i za profesionalne vozače(najviše zavisi od preduzeća gde si zaposlen, i šta je napisano u "Aktu o proceni rizika za to radno mesto"),u mojoj firmi se to naziva "Periodični sistematski pregledi radnika",koji se obavljaju svake treće godine.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Pridružio se: Ned Sep 25, 2011 3:24 pm

Postod kosmajac » Pet Jan 20, 2012 12:17 am

Nazalost,u vecini firmi vozaci sami placaju lekarski pregled,sto i nije bas neka zanemarljiva cifra.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod Velemajstor » Pon Jan 23, 2012 7:15 pm

Ovog sam uslikao, ne znam gde da ga postavim,ako neko zna gde mu je mesto neka prebaci sliku.
KIA. Nisam hteo da kompromitujem vozača.
Image
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod ivemaster » Pon Jan 23, 2012 7:20 pm

sta je ovde kompomitujuce :)
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod Berlingo » Pon Jan 23, 2012 7:22 pm

Vjerovatno pricanje na mobitel.
Berlingo
Član

Pridružio se: Čet Nov 10, 2011 12:53 pm

Postod Velemajstor » Pon Jan 23, 2012 7:55 pm

Verovatno.
Velemajstor
Profesionalni vozač

Postod ivemaster » Pon Jan 23, 2012 7:56 pm

pa svi pricaju na mobilni u toku voznje,sta je to toliko strasno,svaki drugi vozac vidi se sa mobilni :)
ivemaster
Profesionalni vozač

Pridružio se: Sub Okt 11, 2008 11:43 am

Postod Velemajstor » Pon Jan 23, 2012 8:05 pm

Slika je dokaz zbog koje mogu da ti napišu panduri prijavu. Zato sam tablicu i njegovu facu zamaskirao.Nisi znao za to? Da li si upoznat sa novim ZOBS-om? Nema telefoniranje u vožnji.
U januaru policija kaznila 1.463 vozača u Srbiji zbog telefoniranja za vreme vožnje.
Velemajstor
Profesionalni vozač

PrethodniSledeća

Povratak na Kamioni