Logo

Potencijalni Muzejski Eksponati opšta diskusija

Diskusije

Postod BataLukaBeograd » Pon Dec 19, 2011 11:05 pm

kako god okrenete, ja sam za to da se izloži sve od čega je preostao bar po jedan komad (jer se u ovoj našoj ljačkojse zemlji kulturno nasleđe svake vrste, pa i tehničko, baca i bagateliše) a da je radilo u javnom prevozu, kao i da se to proprati brojnim fotograijama onoga šno ne postoji više (autobusi Mias - prva posleratna nabavka, prvi trolejbus 1947, Opel Blicevi koji su prvih posleratnih godina korišćeni u svrhe vozila za remont, i slično)....
Wartburg - od 0-100 na sat u njemu postigao bih otprilike u isto vreme kada i da sam otišao kod doce opšte praxe po uput, pa kod psihića, pa na hormone, promenio pol i našao sponzora da mi kupi BMW, a zatim u njemu dostigao tih 100 na sat...
BataLukaBeograd
Član

Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 1:52 am

Sponzor

Postod avramovicsasa » Uto Dec 20, 2011 12:23 pm

U pravu si,ali bi bio problem smeštaj,naravno ukoliko Muzej Nauke i Tehnike da i zvaničnu potvrdu o ustupanju placa za ove potrebe mora biti sačuvan samo ograničen broj vozila dok bi ostali bili samo na fotografijama.
Što se tiče Automobila tu su Udruženja Automobilizma koji se bave time,pored vozila JGP-a trebalo bi sačuvati bar jednu Cisternu FAP sa njuškom i napraviti repliku Zastave 101 za Taxi GSB i eventualno neki IMV.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod BataLukaBeograd » Uto Dec 20, 2011 3:05 pm

A šta je sa tristaćem taksijem, onim narandžastim, kao iz Mlad i zdrav kao ruža? I on je klasik... A ako su se našle prostorije za ustanove kao što su CESID i centar za koje već demokratske studije, mogli bi valjda da nađu i nekakav hangar u koji to može da se smesti, toliko bi od grada GSP mogao da očekije valjda.... Ne govorimo o hangaru za milion vozila, tih eksponata bi bilo u vrh glave tridesetak, četrdesetak....
Wartburg - od 0-100 na sat u njemu postigao bih otprilike u isto vreme kada i da sam otišao kod doce opšte praxe po uput, pa kod psihića, pa na hormone, promenio pol i našao sponzora da mi kupi BMW, a zatim u njemu dostigao tih 100 na sat...
BataLukaBeograd
Član

Pridružio se: Ned Jul 17, 2011 1:52 am

Postod avramovicsasa » Sre Dec 21, 2011 3:30 am

Ne bih se baš uzdao u grad jer naći prostor negde u Centru za takve stvari je teško očekivati jer se trči u susret investitorima.
Muzej je jedini dao nadu a bolje bilo kakva nada nego nikakva,naravno i tristać je klasika ali ih je teško naći dok su kečevi dosta pristupačniji ali o tome šire kada se eksponati budu prikupljali.
Nadam se da će Muzej pristati na replike pošto nijedan original nije sačuvan.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod avramovicsasa » Čet Dec 22, 2011 12:38 pm

-Pročitao sam interesantan post kod Kolega na Autobusi.org da postoji mogućnost da ZET Zagreb i Autotrolej Rijeka poklone svoje rashodovane autobuse ko želi da ih uzme samo je potrebno platiti transport i regulisati papirologiju na ime kupca.
Rijeka je interesantna zbog MAN SG 220,nadam se da još uvek voze a čisto sumnjam da je ostao neki Mercedes 0317 kojih verovatno ima u Skoplju.
Ako želimo da sačuvamo neki od tih modela moramo imati ideju o formiranju replike koja će podsećati na GSP modele.

Drugari,da li možemo da sprovedemo Akciju preko interneta,poznanika,prijatelja o lociranju MAN SU ili SG 220 negde u Srbiji,da li negde još uvek voze u nekim preduzećima ili kod Privatnika.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod tomidzeri » Čet Dec 22, 2011 1:02 pm

sale ja znam da sam vidjao MAN SG 220 bio je kod Zlatan Raisen u Uzicu probacu da se raspitam dal je ziv i dalje!
Nemanja
tomidzeri
Član

Pridružio se: Sre Maj 04, 2011 10:08 pm

Postod avramovicsasa » Čet Dec 22, 2011 1:12 pm

Оdlično,predpostavljam da ima IV vrata,u svakom slučaju bilo bi dobro kontaktirati to preduzeće i dobiti povratnu informaciju dokle planiraju njegov rad i samim tim da li su zaintresovani za saradnju odnosno da nam poklone kada ga budu rashodovali jer će do tada naše Udruženje početi sa radom.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Uto Jan 17, 2012 8:53 pm

Definitivno #4161 i #298,mada čini mi se da #298 može još koju godinu da radi,bez problema,čuvaju ga odlično...Saša slažem se sa tobom,grad će (i ako uopšte nađe) naći na nekom mestu tipa Jakovo,Batajnica,Surčin i sl. :cry:
becks89

Postod avramovicsasa » Uto Jan 17, 2012 10:28 pm

Nije važno gde se bude nalazio Muzej,važno je da postoji,Surčin vremenom postaje sve primamljiviji za ulaganje investicija što ga sve više približava Zemunu i Beogradu tako da bi bio interesantan i za Muzej.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod becks89 » Sre Jan 18, 2012 8:40 pm

Što da ne,bolje bilo šta nego ništa :)
becks89

Postod ljubalasta » Ned Jan 22, 2012 9:17 pm

udruzenje ce biti registrovano za nedelju dana tako dajte predloge sta bi moglo da se sacuva od starih vozila.
radim u lasti kao referent saobracaja
ljubalasta
Član

Pridružio se: Pon Jan 03, 2011 12:20 am

Postod Nikola_4217 » Ned Jan 22, 2012 9:20 pm

Ne znam jel bilo reci o Trolzi Gbr 155...Treba je poslati na generalni remont,i u Muzej,na poslednju voznju....
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod profa_chb » Ned Jan 22, 2012 10:05 pm

da vozi po muzeju :?
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod Nikola_4217 » Ned Jan 22, 2012 10:11 pm

Ne,Profo,poslednja voznja do muzeja..:D