Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Postod Momcilo (putnik) » Sre Feb 01, 2012 6:38 pm

Meni je u svim vozilima u kojima sam bio danas validator govorio da nemam dovoljno kredita, a juče sam uplatio na kiosku 1410 dinara za 1. i 2. zonu. :? :roll:
Poslednji put menjao Momcilo (putnik) dana Sre Feb 01, 2012 7:46 pm, izmenjena samo jedanput
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Sponzor

Postod becks89 » Sre Feb 01, 2012 6:42 pm

U pitanju je problem sa nekim karticama neppersonalizovanim,zato trebaju da se zamene za nove,a kredit će ti biti vraćen ako imaš onaj račun..
Ja sam danas pokušao da najviše otkucam od svih putnikatako da sam išao po jednu stanicu različitim busevima i otkucao sam 28 puta svoju karticu,bez problema,doduše u #330 jutros nisu radili validatori :x

A tada mi je pala savršena ideja za biznis,da prodajem (stare,ali važeće ) karte u busevima u kojima ne rade validatori ,pošto većina ljudi nema nikakvu kartu kad ne rade validatori :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
becks89

Postod Momcilo (putnik) » Sre Feb 01, 2012 7:57 pm

Imam personalizovanu karticu.
Momcilo (putnik)
Član

Pridružio se: Pon Okt 27, 2008 8:15 pm

Postod danilo » Sre Feb 01, 2012 7:57 pm

I, generalno, koliko putnici validiraju svoje karte u vozilima...? Nisam danas bio u prevozu pa nisam bio u prilici da se uverim.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Pridružio se: Sub Feb 09, 2008 8:47 pm

Postod becks89 » Sre Feb 01, 2012 8:03 pm

Ja sam imao dosta prilike da vidim :mrgreen: ,pa mogu ti reći malo ih je,retko ko validira svoju karticu,a koliko sam provalio kako vozilo krene ne može kartica da se validira :? I ljudi jel postoji druga zona ??? Ja kad sam uplaćivao tražio sam obe zone ,žena mi kaže da zona nema a na računu piše zona 1,verujem da će mi kontrola praviti probleme,a što se tiče kartice piše ispravno otkucano(tako nešto) i dokle važi kartica,i koja zona...E sad verovatno Momčilo trebaš da zameniš svoju karticu :wink:
becks89

Postod danilo » Sre Feb 01, 2012 8:26 pm

Ne postoji II zona za personalizovane karte, samo za nepersonalizovane. Barem je tako važilo u januaru kada su bile pojedinačne karte i markice, ali ko zna, nemam pojma, svaki dan nešto menjaju i burljaju.

A, pa pretpostavio sa, da se malo ljudi zavitlava oko validiranja, pogotovu oni koji imaju personalizovane karte. I dalje mi ne ide u glavu što jednostavno nisu ugradili senzore na vratima koji bi imali ulogu brojača putnika i tačno bi imali uvid u brojno stanje putnika, na svakoj liniji, u svako doba dana, a i kako sam čuo to rešenje bi bilo daleko jeftinije. Verovatno je opet prevagnula ona stara: "Što može jednostavno, kad moeže komplikovano".
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod SGB » Sre Feb 01, 2012 8:29 pm

becks89 je napisao:a koliko sam provalio kako vozilo krene ne može kartica da se validira :?

Sad dosao spolja, u 15ici validator "pisti" i skida kredit i tokom voznje, bas sam gledao zbog te price da nema validacije van stanice. Ma sto ti ne bi dozvolili da trosis kredit. :wink:
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod profa_chb » Sre Feb 01, 2012 8:44 pm

a jel se setio neko da skine nalepnice "poništite kartu u automatu" a zalepi (najbolje na vrata) "validirajte BusPlus kartice na validatorima" :?: i naravno, nalepnice ulaz/izlaz? i ako ćemo već da poštujemo taj ulaz izlaz, onda da se na švajcarcima i špancima poskidaju višak dugmići na vratima :roll:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod becks89 » Sre Feb 01, 2012 8:51 pm

Ja sam ubeđen da ovaj sistem neće zaživeti,prosto je prekomplikovan,i ljudi imaju premalo informacija,a naročito nakon ove blokade sistema,i nakon ove greške sa pojedinim karticama koje se ne mogu dopuniti,skoro da sam 100% siguran da od toga neće biti ništa :)
becks89

Postod danilo » Sre Feb 01, 2012 8:53 pm

Ma kakav ulaz na određena vrata. Nema bre od toga ništa, treba da se i ulazi i izlazi na sva vrata i gotovo.
Mirko GSP
Korisnikov avatar
danilo
Student saobraćaja

Postod Miki » Sre Feb 01, 2012 8:56 pm

Moj cale je danas u 94-orci pokusao da validira personalizovanu kartu i validator mu je rekao: "Nemate dooljno kredita" i ako je dounio za februar. I tako odprilike svakoj drugoj osobi. :?
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

Postod Daree » Sre Feb 01, 2012 8:58 pm

nesto do validatora je ako tako kaze nek ponovi opet tako je bilo kod jednog coveka on ponovo kad ono pisti da je ok
Daree
Član

Pridružio se: Pon Mar 07, 2011 10:22 pm

Postod ice truck driver » Sre Feb 01, 2012 10:20 pm

Da li neko zna jel mogu da se kupe takozvane papirne karte po trafikama,i da li stvarno validator skida cenu 1 karte ili te samaraju :roll:
ice truck driver
Član

Pridružio se: Ned Feb 07, 2010 12:06 am

Postod oskar2215 » Sre Feb 01, 2012 10:26 pm

Ja sam danas uplatio na kiosku 1100 dinara za personalizovanu i regularno sam cekirao na validatoru u oba pravca bez ikakvih problema osim sto jedan validator (linija 65 ne znam gb, neki 218n je u pitanju) nije radio bas na vratima gde sam usao :mrgreen:
ImageImage
Korisnikov avatar
oskar2215
Student saobraćaja

Pridružio se: Ned Okt 30, 2011 10:14 am

Postod kosmajac » Sre Feb 01, 2012 10:59 pm

Tuzan dan za Lastine i Banbusove konduktere na liniji Beograd-Obrenovac,svi su danas podobijali otkaze,kao i velik broj GSPovih kontrolora. Karta kod vozaca nije mogla da se kupi ni u jednom vozilu u BusPlus sistemu(bilo gradski ili prigradski),jednostavno izbacuje da nemam kredita??? Ja sam prodavao stare karte,pa sam posle pomislio sto bih to radio,njihova je greska,pa neka to resavaju. Inace,retko ko je validirao karte,mozda svaki 5-6. putnik. I nije istina da je dovoljno samo provuci karticu pored validatora,morate je bukvalno zalepiti za displej,celom povrsinom, da bi je aparat cekirao. A sredio sam i onu sestru sto prica stanice,posto je stvarno glasan glas,stavio sam nalepnice preko otvora za zvucnike,tako da je sada visina tona na razumnom nivou.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije