Logo

Bus Plus-Novi sistem naplate,praćenja vozila JGP-a

Diskusije

Postod aleksa1 » Čet Feb 02, 2012 9:48 pm

A sto kazu novi tramvaj na liniji 12 :lol:
aleksa1
Član

Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 9:21 pm

Sponzor

Postod filip » Čet Feb 02, 2012 10:39 pm

Još gore je što su na početku rekli 13!! :evil:
filip
Član

Pridružio se: Ned Nov 30, 2008 8:32 pm

Postod Nikola_4217 » Čet Feb 02, 2012 10:41 pm

U Lasti ne vaze vise sluzbene legitimacije GSP-a..Haos zivi...Ima situacija da se vozaci znaju medjusobno i dobri su,a moras da mu naplatis,jer ako naidje kontrola,koje na podrucju Pazove danas ima 4-5 patrola,nagrabusis..Jos ce zavaditi drugove zbog glupog sistema...
Image Image Image ImageImage
Korisnikov avatar
Nikola_4217
Član

Pridružio se: Sre Jul 06, 2011 8:11 pm

Postod avramovicsasa » Čet Feb 02, 2012 10:55 pm

Problem je u tome što ne treba da dođe do zavade između radnika GSP i Laste jer naplata prevoza više ne pripada prevoznicima već nekom drugom a firme dobijaju novac za svoj rad.
Problem je što verovatno uplate firme nisu legle na račun BUSPLUS pa verovatno mnoge kartice juče nisu bile validne ili firme nemaju novac da uplate,rekoše da će sve biti regulisano do 5 Februara.

Što se tiče osoblja GSP-a,svi su dužni da se sa plavim karticama za zaposlene validiraju pri ulasku u vozilo kada se prevoze dok crvene koje imaju vozači važe samo za rad.
Kao što sam spomenuo radnicima GSP-a nije uplaćen kredit tako da smo svi sada ne ispravni putnici kojima APEX kontrola može pisati prijavu,niko od Šefova nije javno rekao da ako nema novca da sami uplatimo 2680 dinara na karticu umesto da nam svakog dana pišu prijave.

Do 1 Marta je probni period korišćenja gde su rekli da će putnici dobijati samo opomene,videćemo da li će narednog meseca uplaćivati.

Sistem je loše zamišljen i skroz ispušten sa lošom opremom i ako BUSPLUS nije odlično zaštićen i osiguran mogu očekivati gubitke a čak i Tužbe građana.

Pokret za Zaštitu potrošača javno apeluje na Građane da se ne validiraju pri ulasku u vozilo i da ukoliko se jave problemi da prijave njima.
avramovicsasa
Otpravnik

Pridružio se: Uto Maj 06, 2008 6:04 am

Postod SGB » Čet Feb 02, 2012 11:17 pm

Koliko sam danas cuo od drugara, i u drugim gradskim javnim preduzecima se pojavio problem, vadili su grupne kartice preko firmi, navodno im dopunjene za februar, a danas su masovno crveneli po prevozu, jer ona teta kaze da nemaju kredita.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod avramovicsasa » Čet Feb 02, 2012 11:30 pm

Ja još nisam podigao svoju karticu ali reče mi Koleginica da su rekli pri izdavanju da nema kredita,problem je da će sada preduzeća morati da izdvajaju do milion dinara za ove potrebe što je opterećenje u uslovima krize.
Još jedno pitanje se postavlja,znamo da se kartice ne mogu puniti daljinskim putem kao mobilni telefon već se ista mora skenirati na aparatu
kako će se one puniti za radnike JGP-a?

zar kartice nisu mogle da se pune recimo kao posebna mreža:

npr:

055-Nezaposleni
056-Zaposleni
057-Službene

itd.

kažeš broj kartice 057/233458 i može da te dopuni bilo ko i bilo gde,čak i prijatelji i roditelji iz drugih gradova.

Da li Vojska i Policija plaćaju prevoz ?

Ako ne važe službene zaposlenih u JGP-u,kako će važiti njihove :roll:
avramovicsasa
Otpravnik

Postod profa_chb » Čet Feb 02, 2012 11:33 pm

ili da tebi firma da uplatnicu, a ti na trafici daš uplatnicu a oni ti dopune karticu :idea:
profa_chb
Mašinski inženjer

Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 10:28 pm

Postod avramovicsasa » Čet Feb 02, 2012 11:41 pm

Onda opet moramo svakog meseca da odlazimo u firmu,može to dosta jednostavnije da se uradi,dopune te automatski i gotovo.
Sprovede se anketa među zaposlenima,ko koristi isključivo svoja vozila a ko prevoz i tako se uplati onima kojima treba.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod kosmajac » Čet Feb 02, 2012 11:55 pm

Zalosna stvar kada sam danas bio u Kosmaju da podignem svoju plavu BusPlus karticu.Sekretarica mi je rekla da je kartica bez kredita,jer cekaju da APEX prebaci pare GSPu od prodaje,pa ce GSP uplatiti prevoz svojim radnicima. Na moje pitanje da li jedan drzavni gigant sada zavisi od tamo neke male privatne firme,njen odgovor je bio da.Pa ljudi moji.kako je moguce da firma koja je nosilac javnog prevoza u Beogradu,placa prevoz svojim radnicima tamo nekom APEXu? Ja stvarno ne znam sta ce ispasti od cele te price,ali kao radnik Gspa ocekujem da ce polako plata poceti da kasni,da se smanjuje i ko zna sta vec. Inace.od sutra pocinje prodaja karata kod vozaca,cuo sam nezvanicno da ce biti iznenadjenje oko cene karata.
Korisnikov avatar
kosmajac
Profesionalni vozač

Pridružio se: Čet Maj 05, 2011 4:02 pm

Postod SGB » Pet Feb 03, 2012 12:14 am

Nazalost, blizu si strasne istine. Apex vrsi naplatu, uzima sve pare sebi, pa kad skine svojih 8.5%, tek onda pare prosledjuje GSP-u. Sto znaci da ta mala, tako reci fantomska, firma, sada drzi u saci sistem javnog prevoza u Beogradu, jer moze da im dune da ne puste pare i izmisle neki razlog, pad sistema, neki zastoj u istom, i slicno. Trebalo bi pokrenuti pitanje odgovornosti ljudi koji su to dozvolili i privatnom preduzecu i njegovim vlasnicima dali toliku ucenjivacku moc, pa pobogu sta je sledece, privatizacija vojske i policije? Kao u Robokapu, samo da se pojavi neki novi OCP i privatizuje ceo grad.

Nemojte citirati prethodni post.
SGB
Član

Pridružio se: Čet Sep 01, 2011 1:03 pm

Postod avramovicsasa » Pet Feb 03, 2012 1:13 am

Da Kolega zaista je strašno,nadam se da neće kasniti sa platama jer sve kao i do sada može se obračunati na vreme.
Osim ako neko ne želi da kašnjenjem i smanjenjem plata izazove Tihi štrajk u GSP-u ili Generalni da bi kasnije Grad u Javnosti imao razloga da ga proda.
Mislim kada ti oduzme Prodaju,Kontrolu putnika i saobraćaja,to su prvi znakovi.
avramovicsasa
Otpravnik

Postod negas » Pet Feb 03, 2012 1:44 am

avramovicsasa je napisao:Da Kolega zaista je strašno,nadam se da neće kasniti sa platama jer sve kao i do sada može se obračunati na vreme.
Osim ako neko ne želi da kašnjenjem i smanjenjem plata izazove Tihi štrajk u GSP-u ili Generalni da bi kasnije Grad u Javnosti imao razloga da ga proda.
Mislim kada ti oduzme Prodaju,Kontrolu putnika i saobraćaja,to su prvi znakovi.

Ma sada se blizi ono kada se biraju ljudi koji su ovo uradili...pa eto pamet u glavu! Ovo je lepo smisljeno da se uzme kinta i strpa u privatan dyep, a neradis nista, nema proizvodnje, nema sirovine, jednostavno sedis, zezas se, a pare samo stizu. Da ti daju heroin da prodajes, ne bi zaradio koliko ce ova mafija sada. Odakle im pravo!

Sistem naplate je dobro zamisljen, ali to je tebao da radi Grad Beograd, i ona uprava ili agencija zaduzena za gradski saobracaj! I to je onda u redu, kinta ide gradu, on posle da prevoznicima i to se tako radi. Dopune da budu kao na mobilnom, i to je ok, nema svercovanja, ili ce se svesti na manju meru i ok. Sve ostalo, lopovluk, bas lopovluk!
negas
Diplomirani mašinski inženjer - master

Pridružio se: Pon Feb 11, 2008 3:52 pm

Postod amm8990 » Pet Feb 03, 2012 9:11 pm

Nama putnica će biti svejedno, dosad je GSP krao pare, što rukovodici, što džabalebaroši i "radnici" koji su na ta mesta došli po rodbinskoj liniji, a ne kvalifikovani i neophodni kadar. Što su neki tamo pustili korene i ne žele da se menjanju niti da menjaju svoje navike, a ne sećaju se da je možda upravo njhovo radno mesto nekada bio "novo", a danas je posve suvišno.

Budimo realni, GSP je preduzeće koje je trulo i kome je potrebna reorganizacija, oni samo pronalaze razloge da opravdaju svoje stanje, samo mali deo vozila bi uopšte mogao da izađe na ulicu da se sve radi po propisu i kako bi trebalo.

Što se plaćanja karata tiče, ja tu ne želim ništa da komentarišem. U drugim zemljama vozači sami finansirati i plaćati karte iako se voze sa matičnim preduzećem. Kod nas je to relikt prošlog uređenja, da se radnicima finansira prevoz, a taj propis je nažalost ukinut, tako da preduzeće samo odlučuje da li će ili neće to plaćati, naravno tu presudnu ulogu trebaju odraditi sindikati, koji su opet se kod nas "kvazi" bore za situaciju radnika.

Uporedite samo ova dva snimka:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... HgXI6Vb8I4

http://www.youtube.com/watch?v=XAOtfroL ... r_embedded

Ovde je jasno da je njih baš briga i za putnike i za sistem, ovde je reč o klasičnoj predizbornoj kampanji! :roll:
amm8990
Član

Pridružio se: Ned Okt 05, 2008 9:21 pm

Postod Ikaca201 » Pet Feb 03, 2012 9:26 pm

Ali ovaj drugi snimak je pravo ogledalo gosn. Djikija (kako sam ga ja nazvao).
Samo smatra da postoje neozbiljni novinari i televizija. :roll:
Ikaca201

Postod Miki » Pet Feb 03, 2012 9:54 pm

Lažni kontrolori maltretirali građane

Prva dva dana rada „Bus plus” sistema putnike su pored neispravnih validatora mučili i lažni kontrolori. Iako nisu imali identifikacione kartice, oni su vikali, pa čak i izbacivali putnike iz vozila u Ledinama, Batajnici i na Bežanijskoj kosi. U „Bus plusu” ističu da pravi kontrolori nose vidne legitimacije, imaju uređaje za proveru kartica i isključivo pomažu putnicima da se priviknu na novi sistem.

PREVARA - Problema sa lažnim kontrolorima imali su putnici na autobuskim linijama 71, 73, 74 i 75, a policajci su imali posla i u centru grada.

- Policija im je bila na tragu, ali su uspeli da pobegnu i do sada nijedan lažni kontrolor nije uhvaćen. Oni su maltretirali putnike mada se zna da će do kraja ove nedelje kontrolori isključivo služiti kao pomoć. Naši kontrolori imaju indentifikacione kartice, uređaje za proveru kartica i građanima samo objašnjavaju kako da se čekiraju - kažu u „Bus plusu”.

Dok traje upoznavanje sa „Bus plusom" vozači će morati da se naviknu da prilikom ulaska u kabinu stave identifikacionu karticu u kompjuter, a putnici bi trebalo da nauče da prislone naličje kartice na validator. Stručni tim „Bus plusa” imaće zadatak da otkloni sve nedostatke.

- Cele noći nakon prvog dana analizirali smo dobijene primedbe i otklanjali primećene nedostatke, pa sada radi 90 odsto validatora. Geografsko praćenje vozila putem GPS uređaja funkcionisalo je odlično. Stručni timovi „Bus plusa” radiće 24 sata dnevno, sve dok sistem ne bude radio perfektno - kažu u „Bus plusu”.

Inače, prodaja jednokratnih karata od danas će biti moguća i kod vozača.

Izvor: www.24sata.rs
Image Image
Korisnikov avatar
Miki
Član

Pridružio se: Pon Maj 16, 2011 2:23 pm

PrethodniSledeća

Povratak na Diskusije