Ovo je zaista lepa vest, daj Boze da je sve tako. Taman za 3-4 meseca bi mogao uzeti klasicno D, skupio bi uslove 21 godina, 3 godine C kategorija.
Ko god moze i ima uslova, neka polaze.
PEX je napisao:Jao ja sam to skroz zaboravio, sad dodjoh pameti :/ Ili je potrebno da si 1.5 godinu vozio kamion, a da si imao auto na sebi 3 godine, tako nesto.
PEX je napisao:Evo sad sam se malo informisao po guglu, mora 2 godine iskustvo, ali to se moze odraditi.
Citat sa web stranice jedne auto skole
D - KATEGORIJA
D - kategorija (autobus) Za polaganje vozačkog ispita D kategorije, kandidat mora da ima 21 godinu života. Ako kandidat ima položen vozački ispi C kategorije, mora da priloži potvrdu da je 2 godine vozio vozilo C kategorije u nekoj firmi ili da poseduje vozilo B kategorije 3 godine na svom prezimenu. Za upis je potrebno lekarsko uverenje za tu kategoriju (original) i fotokopija i fotokopija lične karte.
Jel si ga ti pitao za godine u vezi D kategorije?
PEX je napisao:Pa po novom je pomereno sa 21 na 24, a ti rece da to novo nece vaziti do kraja godine![]()
Da, da znam kako izgleda ovaj papir.
Velemajstor je napisao:Za polaganje vozačkog ispita "D" kategorije, kandidat mora da ima 24 godinu života.
Ako kandidat ima položen vozački ispit "C" kategorije, mora da priloži potvrdu da je 2 godine vozio vozilo "C" kategorije u nekoj firmi(ili svoj kamion), ili da poseduje vozilo "B" kategorije 3 godine na svom prezimenu.
D-1 – Motorna vozila od 8 do 16 sedišta, i čija dužina ne prelazi 8m. Pravo polaganja sa 21 godinom.
D-1E – Vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D-1, a masa priključnog vozila je veća od 750 kg. Pravo polaganja sa 21 godinom.
D – Motorna vozila za prevoz ljudi, koja osim sedišta vozača imaju više od osam sedišta. Pravo polaganja sa 24 godine.
DE – Vozila čije vučno vozilo pripada kategoriji D, a masa priključnog vozila je veća od 750 kg. Pravo polaganja sa 24 godine.
Povratak na Zakonodavstvo i papiri
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost