od danilo » Ned Mar 25, 2012 2:47 pm
Još jedna kontrola, takođe odrađena u petak...
U novobeogradskom IK-201 sa GB 1280 sam se u petak vozio na 6/17 (trosmenac), inače njegovom redovnom polasku i liniji, i tom prilikom odradio i kontrolu.
Prvo, što se stanja oplate tiče, ovako "zdravo" izgleda, u skorije vreme je ista sređivana, mada ne znam šta tačno, rekao bi da mu je menjana komplet oplata i tom prilikom je i prefarban. Nema većih, ustvari, nikakvih tragova korozije, niti većih oštećenja po oplati. Prav je u vožnji i održava visinu podjednako, na svim jatucima.
U vožnji je jako dobar, prepun putnika vuče odlično, mada me je vozio samo po ravnom terenu. Dosta je startan, vuče dosta dobro, ne guši se. Prešaltava dosta dobro i mirno, bez trzanja, cimanja i trešenja. Kočenje je isto dosta dobro, ispravna je nožna komanda retardera.
Sve instrumente ima na komandnoj tabli...
Tahograf je marke "Kienzle", brzinomer je ispravan, obrtomer je neispravan, sat je ispravan i pokazuje tačno vreme.
Pokazivač za nivo goriva u rezervoaru nije ispravan (kazaljka pala na početak skale). Voltaža na akumulatoru, stalna, na nekih 25 do 26 V. Pritisak ulja u motoru na leru na oko 2 bara, a u vožnji standardno na oko 5 bara. Temperaturu je držao na oko 85 do 90 stepeni C. Pritisak vazduha za kočenje je držao na oko 7 do 7,5 bara i na prednjem, a i na zadnjem kočionom kolu.
Ispravan je I validator u putničkom salonu, kao i panel u vozačevom prostoru.
Mirko GSP